Jaundžeikars vāc slepenu informāciju • IR.lv

Jaundžeikars vāc slepenu informāciju

13
Lauris Vīksne, F64

LPP/LC deputāts izmanto pēdējās nedēļas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatā

Pavadot pēdējās nedēļas 9.Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatā, deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC, PLL) aktīvi vāc slepenu informāciju, atsaucoties uz svētdien TV3 raidījuma "Nekā personīga" (NP) vēstīto, raksta Diena.lv.

Deputāts pieprasījis datus par drošības dienestu darbiniekiem izsniegtajām piesegpasēm, Krievijai izdotām personām un atsevišķām krimināllietām. Pēc 2.novembra viņam būs liegta piekļuve šīm ziņām, jo pašreizējais Jaundžeikara amats ļauj uzzināt tikai drošības dienestiem pieejamu informāciju.

Kādā no komisijas sēdēm Jaundžeikars informējis, ka pēc viņa rīcībā esošajām ziņām savairojušās Latvijas drošības dienestiem domātās piesegpases, tādēļ jānoskaidro, cik izdotas pēdējo 10 gadu laikā un kādiem dienestiem. Pēc informācijas pieprasījuma Jaundžeikars no Iekšlietu ministrijas gan saņēmis atteikumu.

Savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) viņš interesējies, cik daudz no Krievijas personu izdošanas pieprasījumiem Latvija apmierina. To varētu saistīt ar ''Latvijas balzama'' īpašnieka Jurija Šeflera neizdošanu, ja viņš te atbrauktu. Kā ziņots, Jaundžeikars iepriekš PMLP lūdza vērtēt iespēju piešķirt Šefleram uzturēšanās atļauju Latvijā. Šeflers Krievijā izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Drošības policijai Jaundžeikars uzdevis vērtēt iespēju atņemt pielaidi policijas darbiniekam Konstantīnam Rubīnam, kurš savulaik izmeklēja politiķa dēla Pētera Jaundžeikara sēšanos pie stūres narkotiku reibumā. Tiesa Pēteri Jaundžeikaru atzina par vainīgu.

Paralēli Jaundžeikars sācis jaunas politiskās nišas meklējumus, sākot sarunas ar apvienību "Visu Latvijai – TB/LNNK", ziņo NP.

Komentāri (13)

LR Aizsardzības mini 18.10.2010. 10.32

Jaundžeikars ir politiska prostitūta, un viņu nekādā ga’dijumā nedrīkst ņemt NA, ja vien NA nevēlas sabojāt savu reputāciju. Ātrāk viņa pilnvaras beigtos, tad varētu ķerties klāt viņa “personības noskaidrošanai”..

+10
0
Atbildēt

0

Janis 18.10.2010. 10.41

Vecais vāc infu, lai var šantažēt citus un viņu pašu nesāk pārbaudīt. :)

+5
0
Atbildēt

1

    LR Aizsardzības mini > Janis 18.10.2010. 10.50

    Zaudējot iesildīto vietiņu, viņam nekas cits neatliks, kā vien slēpt “galus ūdenī”. :) Viņa čomi no citām vals’tim neļaus viņam dživot tik viegli. :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ilmars_slapins 18.10.2010. 11.33

kā var vispār cilvēks ar “mīksto mandātu” nonākt tik svarīgā amatā?

+3
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu