Dombrovskis: Jārod četrām partijām pieņemams modelis • IR.lv

Dombrovskis: Jārod četrām partijām pieņemams modelis

116
Raitis Plauks, F64

Sarunu par ministru kandidātiem nav bijis un pagaidām nebūs

Jāatrod tāds sadarbības modelis, kas būtu pieņemams četrām partijām, ļaujot valdībā iekļauties apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī veidot ciešāku sadarbību ar "Saskaņas centru" (SC), intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers stāstīja, ka šīs nedēļas uzdevums ir atrast tādu sadarbības modeli, kas būtu pieņemams četrām partijām, tādējādi nākamajai valdībai nodrošinot Saeimas vairākuma atbalstu. "Pēc manām domām, tas būtu pats optimālākais variants, bet, runājot par četrām partijām, es nelietoju vārdu koalīcija, bet gan – sadarbības modelis, jo valdības veidošanas sarunās ir jāatrisina daudz pretrunu, kas valda starp VL-TB/LNNK un SC," piebilda premjers.

Savukārt uz jautājumu par iespējamiem nākamās valdības ministru kandidātiem, Dombrovskis bija kodolīgs un sacīja, ka sarunu par ministru amatiem nav bijis un pagaidām nebūs, lai gan pašam esot zināmi vairāki kandidāti uz ministru amatiem.

Trešdien premjers tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kas būs pirmā abu amatpersonu tikšanās kopš 10.Saeimas vēlēšanām 2.oktobrī. Zatlers ar visu Saeimā iekļuvušo partiju pārstāvjiem tiksies piektdien, 15.oktobrī.

Jau ziņots, ka šomēnes notikušajās Saeimas vēlēšanās vislielāko vēlētāju atbalstu saņēma Dombrovska pārstāvētā apvienība "Vienotība", kas parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus. Dombrovskis uzņēmies nākamās valdības koalīcijas veidošanu un risina sarunas ar partijām par sadarbību un nākamajai valdībai veicamajiem darbiem.

Komentāri (116)

austrisv 13.10.2010. 10.25

Grūts tavs uzdevums, Valdi! Pamatīgi šaubos vai izdosies kaut kādu sadarbības līgumu ar Urbi noslēgt, jo viņa apvienībai ir pārāk lielas prasības!!
Tomēr jau vajadzīgs ir paprasīt Urbim to sadarbības līgumu ar Putina Krieviju tomēr parādīt visai tautai Latvijā, pirms kādu sadarbību ar Sc slēdz! Ej nu zini, vai nav vēl pievienoti kādi slepenie protokoli, kas , kā jau zinām, ir Krievijai raksturīgi!

+28
0
Atbildēt

3

    martins_kibilds > austrisv 13.10.2010. 18.05

    Pirmkārt, SC līgumi ar Putina partiju nevar būt saistoši valdības koalīcijai. Otrkārt, piedāvāt sadarbību Urbim vajag kaut vai tamdēļ, lai pēc tam viņi neteiktu, ka ar viņiem neviens nerunāja. Nav liels ieguvums, bet tomēr.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 13.10.2010. 10.35

    Nu, es domāju, ja jau Dombrovskis slēgs to līgumu ar SC, tur viss būs smalki atrunāts, un uz nekādiem nepieņemamiem noteikumiem viņš neies, par to nav ne mazākās šaubas.
    Bet, manuprāt, nekas nebūs, jo Urbanovics nav tas cilvēks, kas spēj iet uz kādiem kompromisiem, viņš ir SC nelaime.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > austrisv 13.10.2010. 11.13

    Bet varbūt tieši otrādi- laime. Jo piekāpšanās nozīmētu šķelšanos SC iekšienē, kur ir ne mazums tādu, kam sadarboties ar gansiem jebkādā veidā ir nepieņemami.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

mary75 13.10.2010. 10.23

Acīmredzot, būs koalīcija – ZZS un V, TB/VL, un ar SC būs kāds sadarbības līgums.
Domāju, Dombrovskis izjūt milzīgu spiedienu, un viņam vienkārši nav citas izejas, jo sākumā jau viņš izteicās par to, ka būs vecā triju partiju koalīcija.
Bet, Dombrovskis ir daudz mācījies, un kļuvis daudz slīpētāks( labā nozīmē), iespējams, piedāvājums SC būs tāds, ko tas nevarēs pieņemt.
Un tad būs gan vilks paēdis, gan kaza dzīva.
Kaut arī, varbūt, kāds sadarbības līgums ar SC varētu neitralizēt Lemberga acīmredzmo nekaunību un piebremzēt ZZS sajūtu, ka bez viņiem jau nu neiztiks, un viņi var pieprasīt visu?

+18
-2
Atbildēt

4

    mary75 > mary75 13.10.2010. 10.27

    Nē, es neuzmanīgi izlasīju, otrreiz lasot, arī sapratu, ka VL būs valdībā.
    Bet, par to arī tās domas tur ik pa laikam mainās.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    jirgensone_ieva > mary75 13.10.2010. 13.52

    Šeit tiešām varētu rasties situācija, ka tiek izteikts sadarbības piedāvajums SC kas piedāvātu pat atsveišķas ministru vietas, bet protams galīgi ne tās kuras interesē SC, tad lūk ja SC nepieņemtu šo piedāvājumu tad Dombrovskis viņus turpinajuma varētu mierīgi sūtīt dilles, jo redz, mes taču jūs aicinājam jūs pašī atteicāties, bet ja notiks brīnums un SC tomēr uzņemsies kādu smago posteni, tad reālas kontroles pār valsts vadību un tālāko politikas virzību tiem nebūs, bet atbildība vēlētaju priekšā būs visā pilnībā…. Abos variantos ieguvējs būs Dombrovskis, vienā vairāk otrā mazāk, bet SC nevar būt ieguvēji nekāda formātā, ja tiek pietiekami gudri izstrādāts piedāvājums un pārliecināti TB/VL biedri, ka SC tomēr vajadzētu uzticet piemēram labklajības vai veselības ministrijas :)))) tur tāpat ir pilnīgs bardaks, un ka zinam tad labklajība tūlīt cietīs vēl vairāk līdz ar jaunajiem griezieniem……

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 13.10.2010. 10.26

    Džeri!
    palasi uzmmanīgi šo rakstu! Tur teikts, ka ar VL būs koalīcijā, jebšu es kaut ko neizlasīju ne tā?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mary75 13.10.2010. 11.16

    dzeris:
    Kaut arī, varbūt, kāds sadarbības līgums ar SC varētu neitralizēt Lemberga acīmredzmo nekaunību
    ———————-
    Es domāju, ka ņemt SC par pilnvērtīgu partneri koalīcijā nav izdevīgi ZZS, jo tad viņi paliek par mazo brāli, otrkārt viņu rokās vairs nav šīs zelta kārts.
    Tāpat diezin vai V riskēs ar variantu tikai V+SC, jo tādā gadījumā opozīcijā būs visas pārējās t.s. latviskā spārna partijas. – ZZS, VL, PLL. Un nešaubos, ka tad viņi dragās pēc pilnas programmas. Lai parādītu sliktā gaismā jebko ko darīs V. Plus uzsvērs piekāpšanos nacionālajos jautājumos.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

andris902 13.10.2010. 10.36

…Dombrovskis šo valdības veidošanas modeli nosauca jau pirms divām nedēļām…divas nedēļas ir izturētas!…tas šobrīd ir labākais variants un ar SC tikai sadarbības līgumu!!!…lai izdodas!…

+18
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu