Karmena kinoteātrī • IR.lv

Karmena kinoteātrī

21

Šovakar kinoteātrī "Rīga" uz lielā ekrāna tiešraidē no Barselonas "Gran Teatre del Liceu" būs skatāma viena no visu laiku populārākajām operām "Karmena", ziņo aģentūra LETA.

Šajā Žorža Bizē operas "Karmena" iestudējumā piedalīsies Roberto Alanja, Beatrise Uria-Monzona, Marina Poplavska, Ervīns Šrots un citi spoži operas mākslinieki, bet pie diriģenta pults būs Marks Piolē.

Režisora Kaliksto Bieto jaunā iestudējuma pamātā ir viņa veidotais uzvedums Peraladas festivālam.

"Kaliksto Bieto ir režijas provokators, viņa darbos dominē sekss un vardarbība, viņš parāda sabiedrības zemapziņas acij ne tik tīkamos slāņus. Volfganga Amadeja Mocarta opera "Bēgšana no Serāla" Berlīnes komiskajā operā Bieto režijā manā acu priekšā tika pārtraukta uz piecām minūtēm, jo publika pieprasīja atdot atpakaļ nodokļu maksātāju naudu. Bet es attaisnoju viņa izdarības, jo laikmets ir ļoti nežēlīgs," pauda Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs un komponists Juris Vaivods.

"Karmenas" autors Bizē mira drīz pēc "Karmenas" pirmuzveduma, tā arī neizbaudījis sava darba panākumus. Sākotnēji opera neguva skatītāju atsaucību. Skarbo reālismu, kas sajaukts ar humoru, publika savā laikā uzskatīja par nepieņemamu, bet tagad tas tiek vērtēts kā Bizē ģēnija pieskāriens, skaidroja Savina.

Operas tiešraide sāksies plkst.21.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu