Premjerministram būt • IR.lv

Premjerministram būt

6

Šovakar plkst.19 Latvijas Televīzija (LTV) sāks demonstrēt jaunu televīzijas spēli "Es varu būt premjerministrs", kurā desmit jaunieši no visas Latvijas pierādīs savas spējas kļūt par nākamajiem premjerministriem, ziņo aģentūra LETA.

Spēlē iesaistīsies desmit dalībnieki vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kuri divos raidījumos demonstrēs savas zināšanas Latvijas jaunāko laiku vēsturē, vērtēs bijušo premjerministru rīcību, atbildēs uz jautājumiem, kādus ikdienā politiķiem uzdod žurnālisti, diskutēs studijā ar žurnālistu un LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā" vadītāju Jāni Domburu, demonstrēs savas oratora prasmes un aizstāvēs idejas par to, kas varētu Latviju veidot par spēcīgu un demokrātisku valsti.

LTV televīzijas spēlē piedalīsies Dainis Zaltāns, Jānis Drande, Edgars Čurkste, Kristaps Resnais, Edvīns Elferts, Lauma Silakaktiņa, Marija Skangale, Reinis Točelovskis, Matīss Gricmanis un Daina Poriete.

Spēles "Es varu būt premjerministrs" uzvarētājs iegūs balvu vienas premjerministra mēnešalgas apmērā, ko nodrošina "SEB Studenta banka".

Spēles žūrijā būs un raidījuma dalībniekus vērtēs bijušais premjerministrs Ivars Godmanis (LPP/LC), Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa, Valsts prezidenta kancelejas Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis un žurnāliste Baiba Strautmane. Jauno televīzijas raidījumu vadīs žurnālists Edijs Bošs.

Latvijā jaunieši samērā pasīvi iesaistās politisko partiju darbā un sabiedriskajā pārvaldē, kā arī nav aktīvi vēlētāji. 10.Saeimas vēlēšanu politisko partiju sarakstos tikai 16% no visiem deputātu kandidātiem bija vecumā līdz 30 gadiem. Jaunā televīzijas spēle "Es varu būt premjerministrs" meklēs jaunus līderus un talantus, aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām sabiedrības pārvaldes un starptautiskām tēmām, kuriem ir jaunas neordināras idejas Latvijas attīstībai un kuri nākotnē būtu gatavi veidot Latvijas politiku, stāstīja Kasemira.

"Es varu būt premjers" mērķis ir mainīt Latviju, izmantojot Latvijas jauniešu potenciālu, izglītību un ambīcijas, kā arī atjaunot Latvijas jauniešu interesi par sabiedrības pārvaldi. Televīzijas spēle dos iespēju jauniem cilvēkiem cīnīties par savām idejām un vīzijām, ar mērķi veidot labāku Latvijas valsti.

Par spēles dalībnieku varēja kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Pretendentiem bija jāizveido trīs minūšu garš video materiāls par tēmu "Kāpēc es domāju, ka varu būt premjerministrs". Kopumā spēlei tika iesūtīti 63 Latvijas jauniešu pieteikumi.

Televīzijas raidījums "Es varu būt premjerministrs" ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju "Canada Broadcasting Corporation" (CBC). Šī formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā, Bulgārijā, Lielbritānijā un Vācijā.

Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs un filmu studija "Mistrusmedia" sadarbībā ar LTV.

Nākamais televīzijas spēles "Es varu būt premjerministrs" raidījums LTV 1.kanālā būs skatāms 17.oktobrī.

 

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu