Zatlers konsultācijas ar politiķiem sāks 15.oktobrī • IR.lv

Zatlers konsultācijas ar politiķiem sāks 15.oktobrī

29
Valsts prezidents Valdis Zatlers balso 10,Saeimas vēlēšanās. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Prezidenta padomnieks aizrāda uz īso laiku līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei

Valsts prezidents Valdis Zatlers 15.oktobrī plānojis sākt sarunas ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem par valdības veidošanu, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz prezidenta ierakstu sociālajā tīklā "Twitter".

"Savā kalendārā esmu ielicis 15.oktobri kā konsultāciju ar partiju vadītājiem par premjera kandidātu uzsākšanas datumu," vēsta Zatlers.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs sarunā ar aģentūru BNS norādījis uz īso laikposmu, kas atlicis līdz 2.novembrim, kad jānotiek jaunievēlētās Saeimas pirmajai sēdei. Nebūšot viegli līdz tam ievēlēt Saeimas prezidiju, nominēt premjerministra amata kandidātu un iesniegt valdības deklarāciju.

Teorētiski to esot iespējams izdarīt mēneša laikā. "Pagājušās Saeimas laikā izdevās, tā nav politiska problēma, drīzāk procedurāla," vērtē amatpersona. Rinkēvičs gan neapšaubīja iespēju Saeimas pirmajā sēdē apstiprināt jauno valdību.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem 10.Saeimas vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" (SC) – 29, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – 22, "Par labu Latviju" (PLL) un VL–TB/LNNK – katrs pa astoņiem mandātiem. Sarunas par jauno valdības koalīciju rit "Vienotības", ZZS un VL–TB/LNNK starpā, "Vienotība" piedāvājusi sadarbības līgumu arī SC.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu