VL-TB/LNNK: premjeram jābūt Dombrovskim • IR.lv

VL-TB/LNNK: premjeram jābūt Dombrovskim

41
Raitis Plauks, F64

Nacionālās apvienības līderi pārliecināti, ka “Vienotība” nesadarbosies ar SC

“Visu Latvijai!” – TB/LNNK (VL-TB/LNNK) līderi sestdien paziņojuši, ka apvienības “Vienotība” biedru izteikumi par iespējamo koalīcijas veidošanu ar "Saskaņas centru" (SC) ir pārprasti signāli, kam nesekos reāla darbība, vēsta LETA. Vienlaikus līderi vienojušies, ka premjera amatā nākamajā valdībā jāsaglabā līdzšinējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”). 

"Vērojot pēdējās dienās piedzīvoto nacionālās apvienības reitinga kāpumu, top skaidrs, ka vēlētāji ir snieguši atbalstu Valdim Dombrovskim ("Vienotība") kā premjeram, vienlaikus stingri norādot, ka nākamās valdības kodols jāveido nacionāls," uzskata VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

Iepriekš sestdienas vakarā arī VL-TB/LNNK Rīgas reģiona vēlēšanu līderis Dzintars Rasnačs un Raivis Dzintars, kā arī Zīle pauda vienotu uzskatu, ka Dombrovskim (JL, “Vienotība”) jāsaglabā premjera amats. "Par to, ka Dombrovskim jāturpina strādāt, nav šaubu," pārliecināts ir Zīle.

Kā galvenos nosacījumus valdības veidošanai gan Rasnačs, gan Dzintars minējuši latviešu valodas statusa stiprināšanu, vienlaikus norādot, ka jau 3.oktobrī paredzēta tikšanās ar premjeru, lai konsultētos par jaunās valdības veidošanu. Dzintars klāstīja, ka par  prioritāru uzskata izglītības nozari, taču nevēlējās precizēt, kurus ministriju amatus nacionālā apvienība vēlētos iegūt, jo vēl ir jāsagaida oficiālie rezultāti, vēsta LETA.

Komentāri (41)

elinaliepina 03.10.2010. 00.17

Nupat LNT studijā Zīle labi pateica – koalīciju veidos tās pašas partijas, kas līdz šim, un piemetināja aptuveni tā – ja kāds tomēr izdomās šmaukties, tas norausies pa savu rudo purnu. Vismaz doma uz to pusi.

+2
-2
Atbildēt

1

qxamo 04.10.2010. 13.05

Domāju, ka visi pamanīja nacionālās apvienības pēdējo pirmsvēlēšanu aicinājumu balsot par V, ZZS un VL/TB/LNNK iespējamo koalīciju. Bet jautājums paliek – kāpēc stabilitātes vārdā nevar sadarboties ar SC tajos jautājumos, kur visiem domas sakrīt? Nebija taču programmas pilnīgi pretēji vērstas, vai ne?

0
-1
Atbildēt

0

mary75 03.10.2010. 07.54

Zīle ar savu TB vispār iebrauca saeimā tikai ar VL izkārtni, vieta tam turpat, kur PLL, tāpēc viņam jau nu būtu vispār kautrīgi jāpaklusē, nevis jāsāk diktēt noteikumi ar saviem 7% uz pusēm ar VL.

+1
-2
Atbildēt

3

    mary75 > mary75 03.10.2010. 11.59

    Man nesimpatiski ne TB, ne VL, ar savu atklātu ksenofobiju un homofobiju, diezin vai tie būtu īstie partneri nosacīti liberālajai Vienotībai, un nezin vai ES saprastu šādu cilvēku nonākšanu valdībā, un arī Krievija uz to nenoreaģētu.
    SC varētu būt Labklājības un Satiksmes ministru amati, domāju, tranzītam uz Krieviju tas nāktu tikai par labu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 03.10.2010. 08.48

    Ne obligāti. TB ar visiem saviem Baķkām krietnai daļai latviešu ir simpātiskāki nekā VL, kas ar savu ultrapatriotisko attieksmi spēj piesaistīt vien nelielu procentu ekstremālāk noskaņoto vēlētaju balsis. Cita lieta, ka šie mērenākie vēlētaji tagad, visticamāk, tika aizbaidīti uz Vienotību (par to no manis Dzintaram un Parādniekam liels paldies).

    Tieši VL dēļ tagad nacionālo pozīcija varētu kļūt krietni neproduktīvāka un vairāk vērsta uz dažādiem konfliktiem. Līdz šim Dombrovskis labi sastrādājās ar TB/LNNK, kā būs tagad… zem jautājuma zīmes.

    Man ir jautājums. Pieņemot, ka SC tomēr tiek valdībā – kā līdz šim sapratu, Tu atbalsti šādu variantu – kādi ministru portfeļi viņiem būtu piešķirami un kādi noteikti ne?

    Piemēram, izglītības/zinātnes ministra vai kultūras ministra vietu iedot SC varētu nebūt īsti labi, saudzīgi sakot. Ārlietu – vēl jo vairāk. Zemkopības ministrs – tradicionālais ZZS postenis. Kas pienāktos SC?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 03.10.2010. 18.16

    OK, tā ir respektējama pozīcija. Tikai kaut kas man liek domāt – ja V izteiktu Urbim apmēram tādu variantu, kā Tu liec priekšā – nē pilsonības nulles variantam, nē koķetērijai ar latviešu/krievu valodām iestādēs utml (ja pareizi atceros, ko esi līdz šim teicis) un daži ministru portfeļi, kas viņu elektorātam varētu nebūt paši nozīmīgākie – tad viņi vienkārši nepiekritīs. Urbja izteikumi šodien jau par to liecināja.

    Bet vainu par to uz Vienotību viņi novels, nemaz nešaubies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

elinaliepina > elinaliepina 03.10.2010. 09.11

Pagaidīsim vēl kādu brītiņu. Kā es pamanīju, ļoti daudzi, balsojot par “Vienotību” vai “VL/TB/LNNK”, pirmkārt, svītroja visus līdz šim bijušos deputātus, un, otrkārt, “tēvzemiešu” kandidātus. Laiks rādīs!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu