Veismanes pēctecim prasa nevainojamu reputāciju • IR.lv

Veismanes pēctecim prasa nevainojamu reputāciju

17
Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Autors: Jānis Saliņš, F64

Izsludināts konkurss uz Valsts kancelejas direktora amatu

„Latvijas vēstnesī” izsludināts konkurss uz Valsts kancelejas (VK) direktora amatu. Tas būs vakants no nākamā gada, kad beigsies līdzšinējās kancelejas vadītājas Guntas Veismanes pilnvaras. Viņa Valsts kanceleju ir vadījusi kopš 2000.gada.

Saskaņā ar premjera rīkojumu, pretendentiem jābūt ar nevainojamu reputāciju. Kandidātiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, jābūt augstākajai izglītībai, vēlams vadības zinātnē, vismaz triju gadu pieredzei atbildīgā amatā un kolektīva vadīšanā virs 50 darbiniekiem – pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā/kapitālsabiedrībā tiks uzskatīta par priekšrocību, citē aģentūra BNS.

Kandidātiem jāzina vismaz viena svešvaloda (angļu, franču, vācu), jābūt labām zināšanām par Ministru kabineta darbības principiem un lēmumu pieņemšanas procesu, izpratnei par valsts pārvaldes attīstības prioritātēm, teicamām sadarbības un komunikācijas prasmēm, labām analītiskajām spējām un stratēģiskās plānošanas prasmēm.

Pretendentiem jāiesniedz savs redzējums par Valsts kancelejas darbības prioritātēm un attīstības vīziju. Pieteikumi jāiesniedz līdz 30.oktobrim.

Jau rakstījām, ka Veismane iesniedza atlūgumu, atsakoties no premjera piedāvājuma ieņemt Valsts kancelejas direktora amatu vēl vienu pilnvaru termiņu.

“Esmu šajā amatā godprātīgi nostrādājusi vairāk nekā desmit gadus, izveidojot progresīvām Eiropas valstīm atbilstošu valdības centru, sakārtojot valdības dokumentu aprites procedūras un stiprinot sabiedrības līdzdalības iespējas lēmumu veidošanas un pieņemšanas procesā. Taču, vadoties pēc labas pārvaldības un menedžmenta principiem, uzskatu, ka divi pilnvaru termiņi ir pietiekams laiks vienas iestādes vadībai,” uzskata Veismane.

Valsts kancelejas direktoru uz pieciem gadiem ieceļ Ministru prezidents, bet pretendentus pirms tam izvērtē īpaša komisija.

Komentāri (17)

qxamo 01.10.2010. 15.48

Oho, beidzot kaut kur prasa nevainojamu reputāciju! Bet kāpēc prezidenta padomnieka juridiskajos jautājumos amatam nepieprasa kādu ar nevainojamu reputāciju tās Kukules vietā?

+1
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 01.10.2010. 12.49

kandidaatam jaasaņem izziņa no tiesas nama , jo tur i dikti kompetenti ļaudis , pat Bodem deva spravku par nevainiibu…

+1
0
Atbildēt

0

Ieva 01.10.2010. 12.47

KNAB šefam ar prasīja
Izvēlēja Vilnīti..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu