Pasts plāno nākamgad presi piegādāt tikai darbadienās • IR.lv

Pasts plāno nākamgad presi piegādāt tikai darbadienās

31
Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Autors: Edijs Pālēns, LETA

Laikrakstu piegāžu skaitu precizēs pēc sarunām ar izdevējiem

"Latvijas Pasts" (LP) nākamgad laikrakstus varētu piegādāt tikai darbdienās, vēsta aģentūra BNS. Pagaidām nav skaidrs vai nākamgad presi vajadzēs piegādāt tikai darbadienās, vai sešas reizes nedēļā, paziņojis LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Pēc viņa teiktā, lielāka skaidrība radīsies, kad tiks noslēgta vienošanās ar izdevējiem.

Veiss atzinis, ka par darbu sestdienās LP pastniekiem ir jāmaksā kā par darbu brīvdienās. Pašlaik zaudējumus, kas rodas par preses piegādi, pasts sedz no valsts budžeta un tikmēr, kamēr valsts piekritīs tos dotēt, laikraksti tiks piegādāti arī sestdienās.

Savukārt Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš žurnālistiem teica, ka, pēc asociācijas rīcībā esošās informācijas, laikraksti "Diena" un "Neatkarīgā", tāpat kā "Čas" un "Vesti" arī nākamgad iznāks sešas reizes nedēļā un tādējādi laikrakstu piegāžu dienu skaits netiks mainīts.

LP sniedz pasta, filatēlijas, pārvadājumu, eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Pērn LP strādāja ar 44,19 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 2,93 miljoniem latu jeb 6,2% mazāk nekā 2008.gadā. LP zaudējumi pērn bija 159,3 tūkstoši latu pretstatā 3,6 miljonu latu zaudējumiem gadu iepriekš. "Latvijas Pasts" pilnībā pieder valstij.

Komentāri (31)

gundega_heiberga 30.09.2010. 00.03

Pēdējās pirmsvēlēšanu nedēļas radījušas vēlēšanos, lai nākamgad pasts nepiegādā neko.

+2
0
Atbildēt

0

qxamo 29.09.2010. 19.31

“Veiss atzinis, ka par darbu sestdienās LP pastniekiem ir jāmaksā kā par darbu brīvdienās.”

Interesanti, vai “ir jāmaksā” nozīmē, ka pašlaik maksā vai ka “būs” vai varbūt “būtu jāmaksā”?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu