Partijas aģitē arodbiedrību protestos • IR.lv

Partijas aģitē arodbiedrību protestos

13
Gints Ivuškāns, F64
Indra Sprance

Akcijā pie valdības ēkas piedalījušies vairāk nekā 100 arodbiedrību pārstāvju

Aptuveni 100 vai vairāk dažādu arodbiedrību pārstāvju trešdien, atsaucoties Eiropas arodbiedrību aicinājumam, pulcējās pie valdības ēkas, lai protestētu pret pārmērgajiem taupības pasākumiem, novēroja Ir.lv. Pasākuma dalībnieki turēja rokās plakātus ar saukļiem:"Nē – bargai taupībai, jā – izaugsmei!" un “Saglabāt iedzīvotāju ienākumus”.

Pasākuma dalībnieku vidū bija politisko partiju pārstāvji, kas dalīja aģitācijas materiālus.

Daļa dalībnieku bija sadalījušies mazās grupiņās un apjozuši simboliskas jostas ar uzrakstu: “Nē, bargai taupībai!” Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, uzrunājot dalībniekus, uzsvēra, ka arodbiedrību cilvēki vēlas dzīvot un strādāt Latvijā, tādēļ protesta pasākumā kā simbols izvēlēta josta. “Mēs esam pret to, ka josta jāsien ap kaklu, bet citur vairs nav kur,” sacīja Krīgers.

Tieši plkst. 13.00, atsaucoties uz arodbiedrību izplatīto aicinājumu, garām valdības ēkai braucošās automašīnas signalizēja, radot vairākas minūtes ilgu, skaļu troksni. Arodbiedrību akciju uzrauga liels skaits policistu, kas izveidojuši dzīvo ķēdi gan pie Ministru kabineta ieejas, gan daļēji uz Brīvības ielas.

LBAS darbinieki akcijas laikā vāc ierosinājumus no iedzīvotājiem, ko vēlāk plānots nodot nākamajai Saeimai.

Akcijā piedalās dažādu arodbiedrību pārstāvji no Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības, Latvijas Dzelzceļnieku arodbiedrības, kā arī citām nozarēm.

Komentāri (13)

mary75 29.09.2010. 14.11

Un kāda alternatīva taupībai?
Pat tās valstis, kas iesākumā mēģināja sildīt ekonomiku ar lielu naudu, tagad spiestas sakt taupīt.
Un Latvijai tās naudas nav jebkurā gadījumā.
Ja jau arodbiedrības gribēja nākt ar konkrētiem priekšlikumiem, tādiem vajadzētu būt – taupiet uz valsts aparāta un birokrātijas rēķina, tur vēl ir milzu rezerves un liela izšķērdība, nevis uz vienkāršu cilvēku rēķina.

+12
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.09.2010. 14.01

Muļķu zemē arī āksti saradušies… Trekno gadu dziesma: paaugstinām algas, vairāk nodarbināto valsts pārvaldē, vairāk tērēt utt.

+10
0
Atbildēt

0

zita 29.09.2010. 15.22

Nu šo es nesaprotu – protestēt pret taupības pasākumiem. Ja šie protesti būtu bērnudārzniekiem, cita lieta, bet pieaugušiem cilvēkiem tomēr būtu jāsaprot, ka naudas ir tik, cik ir, un no protestiem tās vairāk nekļūs. Kur jūs bijāt treknajos gados, kad bija skaidrs, ka tāda izšķērdība un brīdinājumu ignorēšana ne pie kā laba nenovedīs?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu