KNAB: viena partija iztērējusi 92% atļauto izdevumu • IR.lv

KNAB: viena partija iztērējusi 92% atļauto izdevumu

21
Evija Trifanova, LETA

Birojs apkopojis partiju aģitācijas izdevumus divas dienas līdz aģitācijas aizliegumam

Divas dienas līdz priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumam viena partija ir sasniegusi gandrīz 92% no likumā noteiktā pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēra, vēsta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Vēl divi saraksti sasnieguši attiecīgi 76% un 74% apmēru, bet vēl viena pārsniegusi pusi maksumālās summas – 52%. Pārējie deviņi politiskie spēki iztērējuši mazāk par 15% no pieļaujamajiem finanšu resursiem.

KNAB apkopojis vairāk kā 1000 paziņojumus par limitēto priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu televīzijā, radio, preses izdevumos, internetā, telpās un publiskajās vietās, pasta pakalpojumu izmantošanu, kā arī labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu.

Priekšvēlēšanu periodā KNAB ir saņēmis informāciju par 69 tā dēvēto trešo personu veikto aģitāciju un nav konstatējis, ka kāda ar partijām un to apvienībām nesaistīta persona līdz šim būtu pārsniegusi tai noteikto priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumu – 2 700 latu. KNAB atsevišķi vērtēs šo personu veiktās aģitācijas saistību ar partiju kampaņām.

Atgādinām, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio un televīzijā, publiskās vietās, presē un internetā, kā arī pašvaldību iestādēs ir aizliegta. Par konstatētajiem pārkāpumiem, kā arī iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem iedzīvotāji aicināti informēt policiju un KNAB.

Komentāri (21)

Ieva 29.09.2010. 11.38

Nu i? Kam mums tas, ja pārkāpējus nesoda? Tautas partija tā arī nav atmaksājusi iepriekšejo pārtēriņu un droši vien netamaksās, jo tās vairs faktiski nav. Kāpēc vispār šo skaitīt? Lai ierēdņiem būtu darbs?

Šī valsts bezzobainība, starp citu, ir viens no iemesliem, kāpēc valsts ir zaudējusi uzticību, un vārds “politiķis” ir kļuvis par lamu vārdu

+18
0
Atbildēt

0

mxblack 29.09.2010. 12.03

Interesanti vai PLL aiģtācijas raidījumi LNT arī skaitās? Ja nē, tad visa šī ir tukša muldēšana. Bet ja jā, tad PLL jau sen ir pārsniegusi visus griestus un aizlidojusi kosmosā, tad nekādi griesti šiem tēriņiem vispār nepastāv, vai pastāv priekš atsevišķām partijām. PLL ne tikai nebūtu jāpiedalās šajās vēlēšanās, bet jāsēž uz apsūdzēto sola par valsts novešanu līdz krīzei, līdz bankrotam. Īslandē tas notiek nekavējoties, tur ir atblstoši likumi, tur valda patiesa demokrātija. Šeit valda mafija un tās pieņemtie likumi. Vai mēs atkal balsosim par mafiju? Vai mēs viņus nekad netiesāsim? Ja tā, tad šīs valsts pastāvēšanai nav jēgas. Paies laiks un šeit būs tukša teritorija, vai Krievijas guberņa.

+15
0
Atbildēt

2

    mxblack > mxblack 30.09.2010. 09.24

    Pilnīgi piekrītu. Balsosim par tiem, kuri ir ieguvuši mūsu uzticību ar savu darbu, bet ne tukšu melošanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > mxblack 29.09.2010. 20.15

    es jau nepaartraukti aicinu ļaudis balsot par mafijas ienaidnieku , … un taa ir vienotiiba , premjeram jaabuut Dombrovskim!!!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 29.09.2010. 12.32

Uzmācīgi jāreklamē, kā zinām, sū… prece. Kas reklamējas visvairāk?
Mani vakar mājās iznesa cauri mani pusaudži. Atveru ledusskapi, a tur tukšs kā izslaucīts, a priekšā liela Šlesera bilde. Gandrīz trieku dabūju. Esot no pastkastītes izmakšķerējuši.

+14
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu