Revidēs Jūrmalas pašvaldības uzņēmumus • IR.lv

Revidēs Jūrmalas pašvaldības uzņēmumus

11
Iedzīvotāju protesti pie Jūrmalas domes mēru maiņas dienā. Autors: Andrejs Teretjevs, F64

Valsts kontrole pārbaudīs darbu 2004.-2008.gadā, iespējams, arī 2009. un 2010.gadu

Tuvākajā laikā Valsts kontrole (VK) sāks likumības un lietderības revīziju par to, kā Jūrmalas pašvaldība pārvalda savas kapitālsabiedrības, vēsta LETA. Revīziju plānots sākt pēc vairāku jūrmalnieku sūdzībām par pašvaldības kapitālsabiedrību darbību, laikrakstam "Diena" apstiprinājusi valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Valsts kontrole Ģenerālprokuratūrā pārsūdzējusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu neierosināt lietu par pārkāpumiem, kas tika konstatēti 2008.gada revīzijā par rīcību ar Jūrmalas pašvaldības nekustamajiem īpašumiem. Tajā VK konstatēja neadekvāti zemu nomas maksu vairākiem zemesgabaliem. Ja lieta tiks ierosināta, tiks izvērtēti nomas līgumi, kas slēgti no 2004. līdz 2008.gadam. Sudraba pieļāvusi, ka revīziju varētu veikt arī par 2009. un 2010.gadu.

Jau ziņots, ka 24.septembrī veiktas vērienīgas izmaiņas Jūrmalas kapitālsabiedrību valdēs. Piemēram, bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkeveica (''Jūrmala – mūsu mājas'') dēls Māris iecelts par SIA “Jūrmalas siltums” valdes priekšsēdētāja vietnieku, bet znots Jānis Fricsons par SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdes priekšsēdētāja vietnieku.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) uzskata, ka pārmest par Munkevica radu nonākšanu amatos nozīmē viņus vajāt. Viņaprāt, tā esot lētas sensācijas meklēšana un mīta uzburšana. “Jebkurā gadījumā, lai strādātu par valdes locekli, jābūt atbilstošai kvalifikācijai, bet tas ir arī uzticības amats. Jāļauj strādāt cilvēkiem, un rezultāti būs normāli,” sacījis Truksnis.

Jūrmalas domes informācijā par izmaiņām Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu valdēs teikts, ka SIA ''Jūrmalas namsaimnieks'' valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Jānis Fricsons, kuram ir bakalaura grāds būvniecībā. Savukārt 25 gadus vecais Māris Munkevics ieguvis bakalaura grādu inženierzinātnēs un maģistra grādu siltumtehnikas nozarē.

Komentāri (11)

mary75 29.09.2010. 09.51

Par nožēlu, valsts kontrole var atrast visu ko, bet, tam neseko nekas.
Tāda mums sistēma – var zagt pilnīgi likumīgi, un, ja arī nelikumīgi, bet, tu esi pareizajā partijā – viss OK.
Tā Jūrmalas dome vienkārši jāastlaiž, tādas tiesības Staķei ir.

+5
0
Atbildēt

2

    austrisv > mary75 30.09.2010. 12.29

    Staķei taču nav “zobu”!Vai Tu tici, ka viņa kaut ko grib darīt!
    Tie taču no gumijas partijas!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > mary75 29.09.2010. 10.06

    mums te parāk daudz vālsts institūciju un amatpersonu, ar reprezentatīvi-dekoratīvām funkcijām: ģenerālprokuros,knab, valsts kontrole, vid utt. nav nekad sausā atlikuma darbībām. tik zaudējumi valstij un skandāli

    +1
    0
    Atbildēt

    0

designhouse.lv 29.09.2010. 10.47

Jā, diemžēl tiešām ir jāatzīst, ka šīs gulbenietes centieni ir sekmīgi, bet kopējā rezultāta tam nav! Līdz galam tā arī neviens nenonāk, tuptūzī neviens nesēž un buldozers var mierīgi visus apvainot par nesavtīga darba pildīšanu!

+2
0
Atbildēt

0

mxblack 29.09.2010. 10.06

Bez šaubām tā ir tukšu salmu kulšana kā arī lieka un naudas izniekošana. Lai ko VK tur atklātu, pat ja tiks ierosinātas lietas un tās nodotas tiesai, nekas tur nemainīsies. Tad jau sen valstī korupcija būtu daudz mazāka. Diemžēl visa valsts ir viens vesels mafijas tīkls, kurā mafijas locekļi viens otru piesedz, bet radušies caurumi tiek nekavējoties aizlāpīti. Diemžēl šajā tīklā ir iepinušies ne tikai visu rangu deputāti, bet arī tiesa un iespējams ka arī prokuratūra. Tas ir visīstakais lapseņu pūznis, kurš pats sevi ļoti sargā. Sudrabas centieni viņus nemaz nebaida, jo mafijai viņa ir tukša vieta. Ne velti Munkevics to visu uztver ar viltīgu smīniņu, kā kārtējo joku.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu