Lembergu apsūdz par neslavas celšanu • IR.lv

Lembergu apsūdz par neslavas celšanu

33
Aivars Lembergs. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Bijušais partijas biedrs Čamanis protestē pret apvainojumiem negodīgā privatizācijā

Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") bijušais partijas biedrs Leonards Čamanis tiesā iesniedzis sūdzību pret politiķi par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī, un tiesa sākusi kriminālprocesu, ziņo aģentūra BNS.

Kā teikts Čamaņa medijiem izplatītajā Ventspils tiesas lēmumā, Zaļo un zemnieku savienības premjerministra amata kandidātu paredzēts saukt pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma panta par neslavas celšanu laikrakstā "Ventas Balss", par ko var draudēt piespiedu darbs.

Čamaņa sūdzībā norādīts, ka šogad 14.jūlijā "Ventas Balsī" publicēta intervija ar Lembergu, kurā viņš apgalvo, ka Čamanis kā direktors privatizēja valsts uzņēmumu "Ventspils koks", izmantojot svešu mantu un naudu, kas pieder šim uzņēmumam. Lembergs apvainojis Čamani, ka valsts uzņēmums privatizēts par svešu naudu, kura pieder pašam uzņēmumam, turklāt Čamanis ir vainīgs, ka ''Ventspils koks'' ir miris un mirušas arī 800 darbavietas.

Tiesa, pamatojoties uz Čamaņa sūdzību, nolēma sākt kriminālprocesu. Čamanis atzīts par cietušo. Lietu Ventspils tiesa skatīs 28.oktobrī.

Par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī var sodīt ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Leonards Čamanis ir viens no Lemberga partijas "Latvijai un Ventspilij" dibinātājiem, kas pērn no tās izstājās un pievienojās "Saskaņas centram". No šī saraksta Čamanis kandidē arī 10.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (33)

Janka, Janic 28.09.2010. 07.36

Lembe pats ir dziiva neslava , neatkaartošu te viņa nopelnus…

+4
0
Atbildēt

0

a_oleinika 27.09.2010. 21.47

Ja jau zināja, ka tāds zaglīgs un nekorekts kadrs, ko tad ņēma partijas dibinātājos?
Bet tagad, kad Čamanis uz SC aizmucis, tad Lembergs pēkšņi plīst aiz valsts un godīguma mīlestības. Nekonsekventi…

+4
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 28.09.2010. 11.08

Izskatās ka Lembergam uzbrūk ar viņa paša ieročiem. Tiesa, es joprojām esmu pret šī panta atrašanos kriminālkodeksā. Tai ir jābūt tikai un vienīgi civillietai.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu