Neatļautās akcijas dalībnieki tomēr pulcējas krastmalā • IR.lv

Neatļautās akcijas dalībnieki tomēr pulcējas krastmalā

67
Autore: Ieva Čīka, LETA

Aģentūra: pie Rīgas pils pulcējušies ap 70 dažāda vecuma cilvēku 

Rīgas domes neatļautajā akcijā "Tautas lūgšana" krastmalā pie Rīgas pils sestdienas vakarā bija sapulcējušies ap 70 dažāda vecuma cilvēku, vēsta LETA. Atnākušie atnesuši svecītes, kas izvietotas gan zālājā, gan tika turētas rokās. Visi nostājušies pusaplī pret Rīgas pili.

Sanākušie noskaitīja Tēvreizi, lūdza par Latviju un tās iedzīvotāju nākotni, kā arī dziedāja dažādas dziesmas. Notikuma vietā ieradušās vairākas Rīgas pašvaldības un Valsts policijas ekipāžas, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Pasākumu apmeklēja arī informācijas tehnoloģiju speciālists Ilmārs Poikāns, kurš pazīstams arī kā Neo un iepriekš publiski paudis akcijai atbalstu. Neo plašāku atpazīstamību ieguvis kā cilvēks, kurš nopludināja datus no Valsts Ieņēmumu dienesta interneta vietnes.

Rīgas dome nedeva atļauju rīkot akciju tāpēc, ka “Tautas lūgšana” nav uzskatāma par “tradicionālo kristīgo konfesiju rīkotu pasākumu”. Šādu Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretārs Uģis Vidauskis. Iepriekš izpilddirektora pārstāvis skaidroja, ka koncerta rīkošana ir liegta pārmērīgo satiksmes ierobežojumu dēļ. Kā norādīja Vidauskis, 11.novembra krastmala parasti tiekot slēgta tikai lielos valsts un pašvaldības pasākumos.

Komentāri (67)

inghem65 26.09.2010. 09.39

Pamācošs stāts par attieksmi un drosmi karalaukā. Visi guļ ierakumos, un tūlīt tiks dots signāls, ka jālec no ierakumiem ārā un jādodas kaujā. Katrs pie sevis izrēķina, ka viņam vislabāk būtu neskriet pirmajam, bet no ierakumiem izlēkt pēc iespējas pēdējam – jo tad ir lielākas iespējas palikt dzīvam. Un galu galā – viens karavīrs jau tāpat kaujas iznākumu neizšķirs, vai ne? Lai tie citi karo, es labāk pasēdēšu ierakumos. Tad nu, atskanot signālam, visi turpina tupēt ierakumos, nikni skatoties uz apkārtējiem – kāpēc gan tie neklausa signālam un nedodas kaujā, maitas tādi, par dzimtenes aizstāvēšanu nemaz nedomā! Kāds ir rezultāts šādai rīcībai, kad visi domā tikai par savu ādu? Pie ierakumiem pienāk ienaidnieks un ielaiž lodi pieliektajās galvās. Kauja zaudēta. Tā nu arī vidusmēra latvietis šobrīd sēž un gaida, un purpina, ka neviens neko nedara, lai valstī būtu labāk, bet pats nav par mata tiesu labāks.

+26
-5
Atbildēt

18

    daina_tabuna > inghem65 26.09.2010. 16.16

    @lama
    Tev nu gan dīvaina izpratne par to, kas ir ilgi un pacietīgi. Viena diskusija, kurā tas tīri teorētiski tika apspriests kā viens no variantiem… tāda neatlaidība, ka pilnīgi par piemēru jāmāca vēl desmit paaudzēs.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > inghem65 26.09.2010. 18.42

    slinkums skaidrot visus vārdus. Paliec nesapratis.
    ————————————
    atsūti vārdnīcu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > inghem65 26.09.2010. 16.06

    @agrunte
    Kur nu puse?! Labi ja 20% nolasīsies, kam baznīca ir kas vairāk kā ēka, kurā pulcējas, lai trīsreiz gadā uzdziedātu.
    Piokānam vispār tās grimases un teksti pēdējā laikā vedina uz aizdomām, ka puisim aigājis šīberis ciet uz reliģijas bāzes. Laikam veido savu Jaunās paaudzes tipa sektu vai kādu tamlīdzīgu sviestu. Ceru, ka kļūdos, jo labi IT speciālisti mums ir 10000-reiz vairāk vajadzīgi par jukušiem pajoliņiem.

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > inghem65 26.09.2010. 11.18

    Ilmār, ienadnieks arī ir tikai cilvēks un domā tieši tāpat- kāpēc man būt pirmajam. Ir pierādīts, ka tikai 5% cilvēku spēj šaut uz citu cilvēku, pārējie kara laikā šauj garām, gaisā vai vispār neizšauj.

    Nāksies izdomāt kādu labāku stāstiņu…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > inghem65 26.09.2010. 16.35

    Viena diskusija, kurā tas tīri teorētiski tika apspriests kā viens no variantiem… tāda neatlaidība, ka pilnīgi par piemēru jāmāca vēl desmit paaudzēs
    ——————————————————–
    Šī Jūsu runa neapšaubāmi ir dziļas gudrības pārpilna, juo neviens vārds nuo tās man nav sapruotams.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > inghem65 26.09.2010. 14.30

    I. Poikānam! Kā zināms ir teiciens: “nemet cūkām priekšā pērles!”
    Tās tāpat nenovērtēs!Kur nu vēl sapratīs!

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    reksa > inghem65 26.09.2010. 16.30

    Es nekādi nevaru saprast – kāda tam pasākumam bija jēga.
    Ja būtu sapratis, varbūt būtu atnācis.
    Lai gan nē, nebūtu atnācis. Kāds man sakars ar “tēvreizi”? Man patīk latviešu reliģija, labprāt dziedātu dainas, bet kristīgās lūgsnas neskaitīšu nekad.

    Un vispār… Cilvēkus ir vērts aicināt uz nopietniem pasākumiem. Ja cilvēkus aicina uz nenopietniem pasākumiem, tad tie viņiem apniks un viņi vairs neatnāks arī tad, kad patiešām ir jānāk.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > inghem65 26.09.2010. 16.44

    @lama
    Viena- skaits
    diskusija- šajā gadījumā vārda “saruna” sinonīms
    … ai slinkums skaidrot visus vārdus. Paliec nesapratis.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > inghem65 26.09.2010. 16.08

    Darīt lietas, no kurām ir kāda jēga ilgtermiņā,”
    _________________________________________________________
    Tas nu gan.
    Piemēram ilgi un pacietīgi pilināt duomu par “‘par neizbēgamuo un dikten vajadzīguo Sēcē valdībā”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > inghem65 26.09.2010. 15.09

    @mārs Poikāns
    Tiešām tur bija slēptā nozīme? Ak tu mī un žē! Nemaz nepamanīju. Domāju, ka tiešām kādam ir jādodas kaŗā :-P
    Zini, kas vairāk dzīvē noder? Darīt lietas, no kurām ir kāda jēga ilgtermiņā, nevis muļķīga zīmēšanās ar savām zināšanām…

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    mxblack > inghem65 27.09.2010. 12.05

    Es gan domāju ka Tev savā ziņa ir tiesības tā teikt. Kāpēc ir tā kā ir? Kur palicis letiņu patriotisms un griba darboties? Manuprāt to “nokāva” laiks un nogurums. Klāt nāca neizdevusies “Lietusargu revolūcija”, jo Loskutovu vienalga “novāca”, tad vēl arī tas paputējušais referendems par 9. Saeimas atlaišanu. Acīm redzot tam Tautas pacēluma katlam vienkārši pietrūka degvielas, cilvēki zaudēja ticību sev. Tam par iemeslu ir arī tas faktors, ka Repše solīja daudz vairāk, nekā izdarīja, ka viņš vispār prasīja samest to naudu un pievīla cerības, kaut arī maksāja “saimnieks”. Un ja šī “Vienotība” pēc vēlēšanām sāks dalīties un karot savā starpā, nu tad sekas būs tiešām zaudēta valsts. Mēs būsim izmesti uz ielas, uz svešas ielas. Daudzi jau tagad ir spiesti dzīvot svešās ielās, jo viņu Dzimtene tos ir nodevusi. Vai mēs spēsim atgūt savu zemi sev un savējiem? Vai mēs spēsim patriekt visādus blēžus no saviem īpašumiem un nodot tos godīgo rokās?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > inghem65 26.09.2010. 16.30

    Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has
    Margaret Mead
    ===================================================
    Ja Jums tas pulciņš izveiduojas- tad plašuo inertuo publiku nuo ierakumiem ārā dabūsiet.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > inghem65 26.09.2010. 09.55

    …Katrs pie sevis izrēķina, ka viņam vislabāk būtu neskriet pirmajam, bet no ierakumiem izlēkt pēc iespējas pēdējam – jo tad ir lielākas iespējas palikt dzīvam….+++ nevajag jau arī pārspīlēt, tā var sabojāt jebkuru labu darbu :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Dace Buile > inghem65 27.09.2010. 10.50

    Viītolu ģimene arī bija…. un bija jaunieši kuri speciāli šim pasākumam sacerējuši dziesmu…. ir man demo ieraksts, bet jāgaida, kad studijā ierakstīs.

    REJECT (Arturs)Saule Virs Jūras.

    Nejau tās sienas, bruģis un vecrīgas sētas, vērtības citur – aizmirsti rētas!
    Kritām un mirām par to lai te būtu šī vieta, dienas ko svinam !

    Laiks, kuru izcieta vecvecāki tavi ! Paprasi viņiem, paprasi ja vari! Vai toreiz bija tik viegli kā tagad ? Tā Krīze, kas tagad kā pardīze šķiet !

    Lasot par to, ko viņi tad cieta ! Cieta, krita, lai pastāv šī vieta, ko sauc par mājām !
    Latvijas dēļ pasauli noskrietu pats savām kājām.

    Es Redzu sev apkārt daudzus kas bēg. Zinu, iemesli ir, bet es palikšu te un labošu kļūdas, Tu atbrauksi atpakaļ un redzēsi sauli virs jūras.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    vērtīgs relikts > inghem65 26.09.2010. 18.41

    Un šoreiz nevienam īsti nebija skaidrs, kas to visu rīko. Ņemot vērā, ka Par labu Latviju jau ir uzurpējuši tiesības runāt it kā par kristīgām vērtībām un pat Aglonā sludināt sev par labu, pieņemu, ka daudzi cilvēki, kas šo ziņu saņēma, nodomāja, ka tas atkal var būt Šlesera atbalstītāju pasākums. Ja tā, tad sanāk, ka PLL ir ļoti zems reitings, kas arī bija jāpierāda.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > inghem65 26.09.2010. 15.45

    Man arī bija nepatīkami dzirdēt no cien. I. Poikāna šo pamācošu toni. Līdz šim šādas frāzes kā “kurā klasē tu ej?”, “aizej, bērniņ, pamācies skolā”, “kādreiz tu sapratīsi manu domu, jau daudz un ilgi mācīsies”, “labi iegaumē, ko es tev saku, tavā dzīvē tas noderēs” izmanto tikai forumnieki, kuriem trūkst gan argumentu, gan izglītības. Tas pavisam nepiestāv cien. I. Poikānam, kurš, cik es esmu lasījis, ir labi izglītots cilvēks.
    Kas attiecas uz zemu atsaucību, tad manuprāt nevajadzēja pieškirt pasākumam reliģiozu pieskaņu. Jāņem tomēr vērā, ka ticīgie cilvēki Latvijā sastāda apmēram pusi no iedzīvotājiem, un no šīs puses tikai daļa (varbūt arī puse) piedalās lūgšanās, turklāt daudzi uzskata lūgšanu par diezgan intīmu lietu, kura neder politiskam šovam.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    inghem65 > inghem65 26.09.2010. 11.59

    Man ir ļoti žēl, ka tik daudz cilvēku spēj saprast darbības un tekstus tikai burtiskā nozīmē, nemaz nepamanot, ka ir vēl arī slēptā nozīme, zemteksts. Mācies lasīt “starp rindām”, dzīvē noderēs.

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > inghem65 26.09.2010. 12.30

    Domāju, ka sapratu, ko Jūs vēlējāties pateikt “starp rindām” :), bet – varbūt iemeslam, ka vakar krastmalā pulcējās 70 un nevis 7000 cilvēku ir pavisam citi cēloņi, nevis vienaldzība pret Dzimteni utt :)? Varbūt “priekšvēlēšanu troksnī” ne visi sadzirdēja Jūsu aicinājumu, varbūt pietiekam nenovērtēja tieši šī aicinājuma aktualitāti? Varbūt aicinājums neizskanēja pietiekoši pārliecinoši? Visādi var būt, taču ne jau uz reiz pamatā ir gļēvulība un visas citas pasaules sliktās lietas, kuras Jūs te piesaucat. Pie tam – pasākums notika un RD atteikuma kontekstā noskanēja pietiekoši pārliecinoši, par to Jums paldies :)

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 26.09.2010. 00.47

Sanākušie noskaitīja Tēvreizi, lūdza par Latviju un tās iedzīvotāju nākotni…+++ nepatīk man jokot par šādām lietām, bet šoreiz izskatās, ka LPP nobijās no Tēvureizes :)

+23
-2
Atbildēt

5

    reksa > buchamona 26.09.2010. 22.32

    Arī man no vārdiem “tēvreize”, “bībele”, “jēzus”, “kristus” vēmiens nāk :)))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > buchamona 26.09.2010. 19.11

    Es laikam esmu pats velns. Kā dzirdu tēvreizi, metas nelabi…

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 26.09.2010. 19.27

    To, ka Tev no Tēvureizes metas nelabi, droši vien, zin jau visi, kuri lasa IR komentārus :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 26.09.2010. 16.43

    LPP nobijās no Tēvureizes :) ”
    ________________________——
    Pruotams.
    Kalna sprediķis ir visai grūši savienuojams ar pelele ustanovkām.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    kkristaps > buchamona 26.09.2010. 04.55

    Dabiski, velns allažiņ baidās no krusta un tēvreizes.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 26.09.2010. 10.52

Ir jau taisnība Poikānam un 100 % tīga taisnība, taču ir tik daudz idiotu, ka domāju, ka atkal ievēlēs tos zagļus un lielākos kretīnus.
Es došos no savas pilsētas uz Rīgu ceturtdien uz Čikāgas piecīšu koncertu par Vienotību!
Mani satrauc tas, ka tauta nav palikusi gudrāka! To secināju pagājušo ceturtdien, braucot no dzērveņu lasīšanas ar autobusu mājās! Dzirdēju divu veču speciāli skaļu sarunu! tas bija domāts speciāli, lai visi dzirdētu viņu stulbības par labo Lembi, galīgi aplamo Lapsu, slikto Repši, kurš lūk paņēmis atkal lielu naudu no ZV un nabaga pensionāriem, kuri tiek aplaupīti tādējādi! saskaitos pamatīgi un tā dabūja man viņi trūkties, ka apmulsuši apklusa uz vietas. Teicu, ka tādi idioti vēl nav redzēti, kas nu neko nav mācījušies!
Es baidos par vēlēšanu rezultātu, patiesi baidos, ka var ievēlēt šo lielāko kretīnu, kas kopā ar kampējiem izzags galīgi valsti!

+20
-3
Atbildēt

2

    austrisv > austrisv 27.09.2010. 10.21

    Paldies, par uzmundrinājumu!!!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Boschmanis/ JimBeam > austrisv 26.09.2010. 21.10

    Nebaidies! Dieva dzirnas maļ lēni (reizēm ļoti), bet labi!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu