Bez rezultāta beidzies “ātro” aparatūras iepirkuma konkurss • IR.lv

Bez rezultāta beidzies “ātro” aparatūras iepirkuma konkurss

30
Kaspars Krafts, F64

NMPD vēl kādu laiku nebūs programmatūras un tehnikas ērtākai saziņai izsaukumos

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) informācijas sistēmu iepirkuma konkurss beidzies bez rezultāta, sestdien vēsta laikraksts "Diena". Tomēr iekārtas vēl var paspēt iegādāties līdz gala termiņam – 2012.gadam.

Informācijas sistēmu konkurss beidzies vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tā nosacījumus jau pērn apstrīdēja divi dalībnieki – "personu apvienība SIA "Unistars" un a/s "Incomerc Holding". Iepirkumu uzraudzības birojs atklāja pārkāpumus, taču pēc tam strīdi par konkursa noteikumiem turpinājās," raksta Diena.lv. Otrkārt, iepirkumu konkurss izbeigts tāpēc, ka trīs gadu laikā novecojušas informācijas sistēmu koncepcijas pamatnostādnes. Tās 2007.gadā izstrādāja Ernst & Young Baltic.

Tas gan nenozīmē, ka NMPD atteicies no informācijas sistēmu pirkšanas par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aptuveni pieciem miljoniem latu. Dienests vēl cer informācijas sistēmas sagādāt līdz 2012.gadam, raksta laikraksts.

NMPD vadītājs Armands Ploriņš stāsta, ka datorsistēmas neizdevās iepirkt tik ātri, kā izveidot vienotās neatliekamās palīdzības dienestu. Līdz ar to šogad jūlijā vispirms izveidots pats dienests, kā arī ieviests numurs 113. Tas nozīmē, ka visus izsaukuma zvanus pieņems Rīgā, ne reģionu centros, kā iepriekš plānots. Mainījušās arī tehnoloģijas, arī atklājies, ka nemaz nevajag izstrādāt jaunu zvanu pieņemšanas sistēmu, tikai jāiegādājas jaunāka versija, vēstī "Diena".

NMPD nolēmis, ka iepirkums būs sadalīts vairākos konkursos, proti, atsevišķi iepirktas datorsistēmas mašīnās, rācijas, programmatūra. Pirmais iepirkums par 200 datoru iegādi ātrās palīdzības mašīnām izsludināts pirms nedēļas.

Paredzēts, ka datorsistēma no dispečera uz ātrās palīdzības mašīnā ierīkotu monitoru pārraidīs pacienta vārdu, uzvārdu, adresi, uz kuru jābrauc, karti, kurā iezīmēts galamērķis, kā arī īsāko maršrutu, laikrakstam skaidro Ploriņš. Plānotā līgumsumma ir ap 800 000 latu, pagaidām neviens vēl nav pieteicies.

Jau ziņots, ka šogad maijā NMPD parakstīja 21 miljonu latu vērtu līgumu par ātrās palīdzības automašīnu īri uz pieciem gadiem. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) Veselības ministres Baibas Rozentāles (PLL/TP) laikā ierosinātā konkursa nolikumā konstatēja konkurenci būtiski ierobežojošas normas. Vēlāk Veselības ministra amata izpildītāja Linda Mūrniece (JL/Vienotība) gan solīja RSTA monopolu novērst, tomēr tas nav izdarīts. 

Komentāri (30)

edzhus 27.09.2010. 12.08

“…atklājies, ka nemaz nevajag izstrādāt jaunu zvanu pieņemšanas sistēmu, tikai jāiegādājas jaunāka versija”

Tas laikam nozīmē, ka Unistars šajā kaujā vinnēja?

0
0
Atbildēt

0

reiznieks 26.09.2010. 09.36

P.S. Kripatiņa mīlestības un sapratnes arī mēdz ārstēt labāk, nekā visspēcīgākās zāles! Šobrīd nav laiks, kad var nedarīt. Paldies

0
0
Atbildēt

0

piziks 25.09.2010. 20.29

Nu neiet ar to praktisko darīšanu ne tagadējai koalīcijai, ne tagadējai valdībai, ne Vienotībai, kas it kā esot labāka par “tiem” citiem…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu