Repše: nākamgad budžeta deficītu var samazināt zem 6% • IR.lv

Repše: nākamgad budžeta deficītu var samazināt zem 6%

36
Finanšu ministrs Einārs Repše. Autore: Evija Trifanova, LETA

FM gatavo lielāku samazinājumu; Dombrovskis to neuzskata par vajadzīgu

Nākamā gada valsts budžetā jāveic vēl lielāka konsolidācija, budžeta deficītam jābūt mazākam par 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tā otrdien, pēc ilgāka laika atkal runājot ar medijiem, norādījis finanšu ministrs Einars Repše (JL), vēsta LETA.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis trešdien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam '''900 sekundes'' gan pauda viedokli, ka nevajadzētu censties pārsniegt ar starptautiskajiem aizdevējiem noslēgto vienošanos par 6% budžeta deficītu.

Repše otrdien uzsvēra, ka tas esot tikai viņa personiskais viedoklis. Pēc finanšu ministra domām, nevajadzētu vēl vairāk paielināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, bet nākamā gada budžeta deficītu varētu samazināt proporcijās – divas trešdaļas izdevumu daļā, viena trešdaļa – nodokļu papildu ieņēmumos.

Iepriekš laikraksts “Telegraf” vēstīja, ka Finanšu ministrija (FM) izstrādājusi divus scenārijus budžeta izdevumu samazināšanai 2011.gadā. FM informāciju noliedza, sakot, ka jaunajai valdībai netiek gatavoti divi budžeta projektu varianti, bet konsolidācijas priekšlikumi, kas pārsniedz nepieciešamo samazinājuma apmēru. Kad būs zināmi trešā ceturkšņa ekonomikas rādītāji un precizētas prognozes nākamajam gadam, varēs pieņemt budžeta projektu ar attiecīgajiem konsolidācijas pasākumiem.

Kā ziņots, Repše iepriekš paziņojis, ka pēc Saeimas vēlēšanām atstās finanšu ministra amatu.

Komentāri (36)

mary75 21.09.2010. 20.58

Repše ir pretrunīga personība, bet, pirmais, kas izveidoja partiju, kurai godīga politika, caurspīdīgums lēmumu pieņemšanā, cīņa pret korupciju, normālas eiropeiskas valsts veidošana bija galvenās vērtības, un viņš tās arī īstenokja, pat pameta valdību pirms iepriekšējās saeimas vēlēšanām principiālu apsvērumu vadīts, protestējot pret jūrmalgeitas figurantu cinisku attieksmi.
Par nožēlu, Latvijas vēlētājam tās gan nebija galvenās vērtības, un Jl zaudēja, vēlētājas nobalsoja par blēžiem.
Arī patreiz Repšes loma budžeta sabalansēšanā un Jalkāna – TP pakalpiņa – neitralizēšanā ir ļotri pozitīva.
Kas attiecas uz tiem ziedojumiem – cilvēki ziedoja labprātīgi, un tas ir pilnīgi normāli un daudz labāk, nekā ņemt naudu no oligarhiem un tad atstrādāt.
Kaut arī latviešiem ar savu kalpu mentalitāti mīļāks, saprotams, Lembergs, kurš “ņem”, bet, atmet arī pakalpiņiem.

+18
-2
Atbildēt

1

    piziks > mary75 22.09.2010. 10.12

    Dzeri, Dzeri! Cik lieliski Repše šogad neitralizēja Jakānu! Aiz prieka par jāapraudas! Tieus pirmajā instancē Repše jau zaudēja. Jacino un tam līdzīgo Repšes kordebaleta puisīšu juridiskais atzinums, igmnorējot profesionāļus atkal ir izgāzts. Kas par šovu ap tautas ienaidnieku — Repšes traktējumā/attieksmē — Neo! Mūrnieces ministrijai piepalīdzot, tā-ā-da performance! Kur palika atbildīgo un sodāmo meklēšana par VID infosistēmas caurumu, — ļoti ienesīgo caurumu tiem, kas to uztaisīja?! Kas Repše un JL kopumā šim caurumam bija par varenu un iedarbīgu jumtu, — caurumdariem ne asariņu nevajadzēja nobirdināt! Politbizness ar JL kā Vienotības pamatu = vareni rentabls, balsojiet par Vienotību, IR komandas atbalstā pēc Sarmītes, kas nesaistīta ar IR (!), klusajām pavēlēm! Forwards!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 21.09.2010. 20.13

Repše man patiik… žeel ka nav kandidaatos!… treknais urbis soliija 10% deficiitu, idiotisms … premjera kandidaats, taas jau ir šausmas.

+12
-1
Atbildēt

0

peerku 21.09.2010. 20.27

Repše buus atkal gatavs kalpot Latvijai, kad tauta vinju atziis un pienjems un kad varaskaaro iznirelju putas buus noplakushas.

+11
-1
Atbildēt

1

    lailabidzane > peerku 21.09.2010. 20.34

    .
    Un, kad būs gatavs, prasīs ” samest” miljonu? Vai tad jau visus trīs?
    ;)

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu