EM un KM šogad neizlietos 31 miljonu latu ES naudas • IR.lv

EM un KM šogad neizlietos 31 miljonu latu ES naudas

20
Reinis Hofmanis, F64

Grūtības ar ES fondu līdzekļu apguvi ir arī citām ministrijām

Ekonomikas un Kultūras ministrijas šogad nespēs apgūt ap 31 miljonu latu iepriekš noteiktajiem mērķiem, vēsta LETA. Šo finansējumu plānots novirzīt Satiksmes ministrijas infrastruktūras projektu ātrākai īstenošanai, liecina Finanšu ministrijas sniegtā informācija.

Ekonomikas ministrija (EM) jau informējusi, ka līdz gada beigām neapgūs ap 28 miljonus latu, kas sākotnēji paredzēti dažādām uzņēmējdarbības aktivitātēm. Savukārt Kultūras ministrija (KM), kura vēl nav apguvusi nevienu latu no šogad plānotā, paziņojusi, ka neapgūs trīs miljonus latu.

Grūtības ar ES līdzekļu apguvi ir arī Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijai, Veselības ministrijai un Vides ministrijai, tomēr šīs instritūcijas apsolījušas līdz gada beigām naudu izlietot.

Ministrijas tērē mazāk nekā plānots, jo projektu realizētājiem ir grūtības ar līdzfinansējuma un privātā finansējuma sagādi, samazinājušās arī projektu izmaksas un traucē citi faktori.

Ņemot vērā ES fondu līdzekļu apguves lēnos tempus 2010.gadā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš aicinājis atbildīgās ministrijas būtiski paātrināt ES fondu apguvi. Šī gada astoņos mēnešos no plānotajiem 380 miljoniem latu ES projektu realizētājiem samaksāti tikai 34% iedalītā finansējuma.

Komentāri (20)

Arija Saleda 20.09.2010. 18.07

Citāts iz raksta
Ministrijas tērē mazāk nekā plānots, jo projektu realizācijā ir grūtības ar līdzfinansējuma un privātā finansējuma sagādi, tostarp banku aizdevumiem, samazinās izmaksas, kā arī traucē citi faktori.

Nu un kas neskaidrs?

+6
-2
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > Arija Saleda 21.09.2010. 08.46

    cerams ka šie mudaki vairāk nevadīs valsti

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Arija Saleda 20.09.2010. 18.26

    Nu, bet, ja ierēdņi grib iegāzt ministru, ko viņi dara? Pareizi – imitē darbību!
    Nu, un kas neskaidrs?:))

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

hinanska 20.09.2010. 19.38

Uz šo jautājumu nevar raudzīties viennozīmīgi – sliktās ministrijas marinē Eiropas naudu. Nevajag aizmirst, ka projektos jāpiedalās gan ar personīgajiem līdzekļiem, gan jāpiesaista investori, vai jāņem bankas kredīti. Šobrīd daudzi projekti tiek iesaldēti gausās banku kreditēšanas dēļ, gan nespējot piesaistīt privāto kapitālu. Kuram šodien pieejami tik lieli līdzekļi, lai paceltu lielos projektus? Tādi būs tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Tie ir objektīvi iemesli un tie ir jāņem vērā.

+5
-1
Atbildēt

0

Uldis Šneiders 20.09.2010. 17.58

Secinājums ir! Argumentācijas nav.
Kāpēc?
Varbūt domāju aplam, bet – piedāvājiet šo naudu Latvijas uzņēmējiem! Nevajadzēs nedēļu!
VOT, lūk, ministrijām nevajag… Pie tam, MAN KAUNS……. par Kultūras ministriju… Nudien – kauns – tā ir cūcība!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu