Smirnovs pieprasa 50 tūkstošus latu par morālo kaitējumu • IR.lv

Smirnovs pieprasa 50 tūkstošus latu par morālo kaitējumu

23
Tomass Urbelionis, F64

VeA lektors vēlas kompensāciju par apsūdzību baumošanā un apcietinājumu

Ventspils augstskolas (VeA) lektors, ekonomists un Saeimas deputāta kandidāts Dmitrijs Smirnovs (ZZS) iesniedzis prasību par 50 tūkstošu latu kompensāciju saistībā ar 2008.gada rudenī izdarīto aizturēšanu. Drošības policija (DP) lektoru uz divām dienām apcietināja, jo turēja aizdomās par baumošanu par lata devalvāciju, raksta LETA.

Smirnovs ar prasību tiesā vērsies patlaban, jo nepilnu divu gadu laikā neviena valsts institūcija nav ekonomistam atvainojusies par viņa tiesību rupjo pārkāpšanu. Tāpat dažādas valsts amatpersonas un ekonomisti ir publiski atzinuši to, ka 2008.gada rudenī Latvija patiešām atradās defolta priekšā, teikts Smirnova paziņojumā. Ventspils augstskolas lektora prasība iesniegta 17.septembrī, un nedēļas laikā tiesai jālemj par pieteikuma pieņemšanu izskatīšanai un lietas ierosināšanu vai atteikšanos to darīt.

DP krimināllietu pret Smirnovu izbeidza 2009.gada jūnijā, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

2008.gada rudenī Ventspils vietējā laikrakstā "Ventas Balss" ekspertu diskusijā par Latvijas ekonomikas attīstību, banku un kreditēšanas sistēmas nākotni Smirnovs pauda viedokli, ka "problēmas ASV ir sīkums salīdzinājumā ar to, kas sagaida mūs. Viņiem tagad dziļums ir sasniegts un sāksies atveseļošanās. Savukārt Eiropas Savienībā problēmas tagad tikai sāksies, un mums būs varbūt 10 vai 20 reižu dziļāka krīze nekā ASV. Zviedrijas bankas caur meitasbankām Latvijā lētos kredītus vairs nevarēs piedāvāt. Viņi pateiks: lūdzu, atdodiet vecos kredītus! Bet ar ko mēs atdosim – vai ar nekustamajiem īpašumiem? Nav, ar ko kredītus atdot!"

"Piramīda ir uzbūvēta, un tagad jāgaida, kad tā sabruks. (..) Vienīgais, ko varu ieteikt: pirmkārt, neglabāt naudu bankās, otrkārt, neglabāt naudu latos, jo tagad tas ir ļoti bīstami," minētajā diskusijā 2008.gada rudenī norādīja Smirnovs.

Komentāri (23)

Evija Zauere 20.09.2010. 17.59

“pasniedzējs” ir ārkārtīgi ilgis cietis pazemojumu, ka naudu pieprasījis tikai pēc diviem gadiem. Laikam trauma būs tiešām paliekoša, ka cienījamam deptutāta kandidātam no ZZS tiesā jāvēršas gandrīz divas nedēļas pirms vēlēšanām iegūstot bezmaksas publicitāti visos ziņu portālos un rīt arī visās avīzēs :)

Bet tas ir štrunts, man ir jautājums: interesanti kur griezties tiem cilvēkiem, kas no noticēja šim “pasniedzējam” un devās samainīt latus pret eiro un pēc tam atpakaļ uz latiem ciešot reāli izmērāmus zaudējumus?

+5
-1
Atbildēt

2

kkristaps 20.09.2010. 17.49

Es viņa vietā jau sen to būtu izdarījis, lai cik nepatīkams man personiski šis kungs arī būtu. Tas patiesi bija Ķīnas, Ziemeļkorejas vai Kubas cienīgs DP izgājiens. Kad Šķēle bezjēgā propagandēja lata devalvāciju, neviens no DP nelikās ne zinis.

+3
-2
Atbildēt

0

snjuu 21.09.2010. 15.36

Vispār jau džeks varēja drīzāk šiem piemaksāt. Ja DP par “ekspertu” nebūtu painteresējusies, tad neviens par šo neko tā arī neuzzinātu.
=
Cita lieta, ka DP arī ir neliels izpratnes trūkums par šo kompetenci.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu