Sūdzību par veselības aprūpi parakstījuši 54 000 • IR.lv

Sūdzību par veselības aprūpi parakstījuši 54 000

6
Dāvis Valbaks, F64

Vēstījumu Eiropas Ombudam plānots nosūtīt Eiropas Rīcības dienā

Parakstu vākšana sūdzības nosūtīšanai Eiropas Ombudam par situāciju veselības aprūpes jomā Latvijā noslēgusies, un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) līdz šim apkopotie dati liecina, ka parakstījušies vairāk nekā 54 000 iedzīvotāju, vēsta aģentūra LETA.

Līdz piektdienai bija iesūtīti un apkopoti vairāk nekā 54 230 paraksti, taču arodbiedrība pieļauj iespēju, ka līdz nākamās nedēļas sākumam varētu tikt atsūtīti vēl citi paraksti no Latvijas reģioniem.

Sūdzību par Eiropas Komisijas (EK) rīcību, pasliktinot veselības apstākļus Latvijas iedzīvotājiem, LVSADA pamato ar Eiropas Savienības (ES) Pamattiesību hartas 35.pantu, kas paredz, ka visiem ES politikas dokumentiem un aktivitātēm ir jānodrošina augsts līmenis cilvēku veselības aizsardzībā.

29.septembrī Eiropas Rīcības dienā LVSADA pie EK pārstāvniecības Latvijā teiks "ceļa vārdus" un ar kurjerpastu Eiropas ombudam nosūtīs arodbiedrības savāktos parakstus un sūdzību. Šajā dienā mediķu arodbiedrība pievienosies Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS) Eiropas Rīcības dienas akcijā. Latvijas akcijas laiks tiks saskaņots ar galveno Eiropas protesta akciju, kura pēc Latvijas laika plkst.13 notiks Briselē.

Komentāri (6)

markonimarkoni 20.09.2010. 10.33

Man gan šķiet, ka sūdzības vērta ir mūsu pašu ģimenes ārstu sistēma. Kā tas nākas, ka ģimenes ārsti neizraksta nosūtījumus pie speciālistiem, paši uzņemoties visziņa lomu. Galu galā veidojas situācija, kad pacientam kaite tiek ielaista tik smagā stadijā, ka ….. Un ko līdz sūdzības, ka sods, ko tiem piemēro ir tikai rājiens.

+4
0
Atbildēt

1

    Arcijs > markonimarkoni 20.09.2010. 16.46

    Personiski mani ģimenes ārste burtiski izglāba ar operatīvu rīcību, taču biju kopā ar 14 sievietēm, kurām diagnosticēts krūts vēzis un gandrīz pusei – ārstu neuzmanības vai nekompetences dēļ. Briesmīgi bija klausīties!
    Bet ģimenes ārsti ir arī ļoti noslogoti, tas ir fakts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 19.09.2010. 17.42

Ja nemaldos, pati sūdzība tapa ļoti interesantos apstākļos, tieši sākot ar PLL vēlēšanu kampaņu :)

Es nesaku, ka veselības aprūpei nav problēmas, bet man šķiet tiem kas parakstīja trūkst perspektīvas kā ir citās valstīs. Un nē, es nerunāju par Eiropu, kur cilvēki visi godīgi maksā LIELUS nodokļus.

+4
-1
Atbildēt

0

austrisv 19.09.2010. 16.53

Ko līdz tādi vēstījumi ES, ja paši nespējam nopelnīt sev ne veselības aprūpei, ne izglītībai tik cik vēlamies, tad atliek savilkt jostas. nevar taču gribēt, lai ES bagātās valstis mūms piešir līdzekļus tāpat: sak, še jums nabagiem ko ārstēties!
tauta pati ļauj sevi izzagt un tad paraksta papīrus, lai citi dod. palūdziet Lembergam, lai atdod nozagto, tad arī nevajadzēs tēlot lūdzējus pēc pabalstiem. Manuprāt, tas ir nozēlojami, ka pašiem savu veselības budžetu ļaujam izzagt un izplakarēt( piemēram, bērnu slimnīcas gadījums), tāpat ātrās palīdzības mašinu iepirkums no Rozentāles un jaunie megaprojekti Stradiņa slmnīca, un vecie projekti ar jaunu, nevajadzīgu slimnīcu celtniecību(Ludza, Kuldīga utt)
Tagad nu bļauj! Būtu kaunējusies tā arodbiedrība, manuprāt!

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu