Roja apmaksās ārkārtas vēlēšanas • IR.lv

Roja apmaksās ārkārtas vēlēšanas

27
Gatis Rozenfelds, F64
Indra Sprance

Ārkārtas vēlēšanas Rojas un Mērsraga novadu atdalīšanai notiks 18.decembrī

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas paredz Rojas novada sadalīšanu un ārkārtas pašvaldību vēlēšanu organizēšanu Rojā un Mērsragā 18.decembrī. Likumprojekts paredz, ka ārkārtas vēlēšanu izdevumi būs jāsedz pašām pašvaldībām, kas tam ir piekritušas.

Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņs (Demokrāti.lv) Latvijas Radio pauda, ka finanšu savākšana vēlēšanu rīkošanai būs jāveic reizē ar nākamā gada budžeta veidošanu, apsverot, kam ko var noņemt, jo liekas naudas šādiem mērķiem pašvaldībai neesot.

Jaunizveidotās Rojas un Mērsraga pašvaldības darbosies tajās administratīvajās teritorijās, kurās tās darbojās līdz Rojas novada pašvaldības darbības uzsākšanai 2008.gada 14.jūlijā. Vēlētājiem Rojas novadā paziņojums par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņiem jābalso, tiks izsūtīts 9.oktobrī.

Jaunievēlētās Rojas un Mērsraga domes uz pirmo sēdi sanāks nākamā gada sākumā. Līdz brīdim, kad uz sēdi sanāk katra jaunievēlētā dome, turpinās darboties 2009.gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Rojas novada dome un abās administratīvajās teritorijās ir spēkā tās izdotie tiesību akti.

Jau vēstīts, ka Rojas novada sadalīšanos kādreizējo pašvaldību robežās atbalstījuši iedzīvotāji un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Saeima pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, nosakot, ka ir divi atsevišķi novadi – Rojas novads un Mērsraga novads.

Komentāri (27)

Krista Kalnbçrziòa 17.09.2010. 08.49

Tas atgādina situāciju, kad vecāki ir vienojušies par bērnu laulībām, bet, kad notiek šķiršanās, tad izdevumi jāapmaksā pašiem bērniem. Absurds!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu