KNAB uzliek Mūrniecei 100 latu sodu • IR.lv

KNAB uzliek Mūrniecei 100 latu sodu

93
Linda Mūrniece akcijā vizina bērnus ar policijas transportu. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Ministre par bērnu vešanu ar dienesta auto noteikto administratīvo sodu pārsūdzēšot

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL/"Vienotība") par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām piemērojis 100 latu sodu, vēsta aģentūra BNS. Sods uzlikts par gadījumu, kad ministre ar dienesta auto vedusi savus bērnus.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs informē, ka KNAB pabeidzis pārbaudi saistībā ar saņemtajiem iesniegumiem par iespējamo iekšlietu ministres dienesta transportlīdzekļa izmantošanu privātām vajadzībām. Par likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto aizliegumu neievērošanu amatpersona ir saukta pie administratīvās atbildības.

Tā kā lēmums nav stājies spēkā un amatpersonai ir tiesības to apstrīdēt KNAB priekšniekam, Vitenburgs uzlikto sodu amatpersonai neatklāja, taču Mūrniece aģentūrai BNS teica, ka viņai uzlikts 100 latu sods un advokāts pašlaik gatavojot pārsūdzību.

KNAB pārbaudi par iekšlietu ministres dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām sāka februārī. Jautājums par ministres dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām aktualizējās, kad Neatkarīgās policistu arodbiedrības pārstāvis Andrejs Melnalksnis Baložos ar fotoaparātu fiksēja, ka ar ministres dienesta automašīnu tiek vadāti viņas divi bērni.

Iekšlietu ministrija skaidroja, ka iekšlietu ministra dienesta automašīnai noteikts operatīvā transportlīdzekļa statuss. Līdz ar to uz Mūrnieci, tāpat kā uz Valsts prezidentu Valdi Zatleru, premjerministru Valdi Dombrovski (JL) un Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS), dienesta auto nodoklis neattiecas.

Komentāri (93)

www.vecamate.lv 15.09.2010. 18.59

Ak, viņa vēl pārsūdzēs… Jeb parastā valodā, ar prieku dodamies likumu koridoros..Kā nojaušams, uz ilgiem laikiem. A vienkārši pateikt- piedodiet, nepadomāju, bet nebija jau smuki.samaksāt tos smieklīgos 100 .. .To dies pas nekad,tiesājamies līdz jums viss tas apriebsies ,aizmīrsīsies.. Līdz, ņemot vērā mūsu tiesu fiksumu,jūsu mazbērni puķu vāzēs ūdeni mainīs..Labs, mūsdienīgs gājiens :)

+20
-1
Atbildēt

5

    andrisskrastins > www.vecamate.lv 15.09.2010. 19.31

    Administratīvajās tiesās lēmumi top diezgan ātri.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > www.vecamate.lv 15.09.2010. 22.21

    Saprotot,Jūsu ironiju,, teikšu -jā, tas būtu lieliski,ja kāda brīnuma,apgaismības mirklī ļaudis, kas izpēruši veselu valsti, savu Dzimteni,atmaksātu skādi,un patiesi,nevis kāda tiesas dīla,vai kādu citu izdevīgumu iespaidā, nožēlojot pagātni,brīvi,no sirds pateiktu- Piedodiet,tautieši!.. Manuprāt, nevienam nevajag atriebi,asinis, ķurķi uz 300 gadiem,vai ko tādā garā.Piedošana ir labākais ceļš Nākotnei.Ar naidu nekas labs nesanāks.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Gunārs Zaķis > www.vecamate.lv 15.09.2010. 21.55

    Hūtei, Kampējam, Šņukuram, Goodman, Leščinskim to pašu piemērosim, proti, lūgsim vienkārši atzīt kļūdu, pateikt piedodiet un lai atmaksā Latvijai nozagto?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > www.vecamate.lv 16.09.2010. 00.04

    Dīvaini, ka pret šiem tu tik piedodošs, Karamba. Par Lindas “smago noziegumu” tu daudz kategoriskāk izteicies. Tāda apgriezti proporcionāla tev tā taisnības izjūta. Tiešām dīvaini.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > www.vecamate.lv 15.09.2010. 20.42

    Laikam jau ātri,nestrīdos..Bet ,lūk šajos “sīkumos” arī ir tā robežšķirtne, kā tas pats likums piepildās ar garu,ētisko pašsaprotamību,vai paliek pie burta..Formāli,protams, tiesājamies ,pārsūdzam cik tik lien.Pēc būtības tāpat katram skaidrs,ka tas nebija smuki.Un visādā ziņā jaukā Mūrnieces kundze spītigi turpina pantiņtradīciju ” mums tiesiska valsts,blablabla”, lai varēja to štruntu mierīgi atrisināt ar pāris,normāliem civēciskiem teikumiem.-kļūdiņa,atvainojiet.. .Nē, poza.Nu poza tad poza.Goramies tālāk.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

mary75 15.09.2010. 20.55

Mūrniece kārtējo reizi nodemonstrē sava nekļūdīguma apziņu un lieluma mānijas elementus, ar savu ierasto cietpaurību.
Kārtējo reizi Mūrnieces dēļ mīnuss visai Vienotībai.

+15
-3
Atbildēt

0

Miceks 15.09.2010. 18.19

Normālā valstī ministre būtu atkāpusies jau pēc izmeklēšanas fakta vien,negaidot rezultātus.Vēl jo vairāk vēlēšanu kontekstā. Banānu republikā vainīgs nejūtas neviens…

+17
-5
Atbildēt

3

    gundega_heiberga > Miceks 15.09.2010. 18.24

    “Normālā” valstī būtu atņemtas mātes tiesības.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Janis > Miceks 15.09.2010. 18.38

    Normālā valstī uz posteni stāvētu rindā 10 profesionāļi, diemžēl pie mums tā nav un tāpēc uzskatu, ka par tādiem sīkiem pārkāpumiem kasīties ir nevajadzīgi.
    Konkrētajā kontekstā tas ir arī tendenciozi, jo ir priekšvēlēsanu laiks, KNAB vada PLL ieliktenis un ir lietas, kurās pārkāpumi ir nesalīdzināmi lielāki, no kurām jānovērš uzmanība.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > Miceks 16.09.2010. 10.52

    Simptomātiski nopietni tiek uztverta ironija par šo jezgu. Skumji.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu