Kritizē NEPLP klusēšanu Jakrina un LTV konfliktā • IR.lv

Kritizē NEPLP klusēšanu Jakrina un LTV konfliktā

11
Ainārs Dimants. Autors: Dāvis Valbaks, F64

Mediju eksperts Dimants: Lapsas interneta vietņu slēgšanas ir nebijis gadījums

Biznesa augstskolas "Turība" komunikāciju zinātnes asociētais profesors Ainārs Dimants ir pārsteigts, ka asu reakciju par "tēvzemieša" Emīla Jakrina "padomiem" Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim nav paudusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Sarunā ar laikrakstu "Diena" profesors uzsvēris, ka šajā gadījumā NEPLP, "kurai jābūt par LTV neatkarības aizstāvi", balsi nedzird. Dimants norāda, ka spēki, kas ierobežo mediju brīvību, darbojas arī ikdienā, bet pirmsvēlēšanu laikā ierasti politiskās varas spiediens uz medijiem pieaug, īpaši valstīs, kurās demokrātijas tradīcijas ir vājas.

Profesora vērtējumā, tas, ka draudu ietekmē žurnālists Lato Lapsa ir slēdzis interneta vietnes, kurās bija publicējis politiskās korupcijas piemērus, ir "galēja, nebijusi situācija Latvijas mediju nesenajā vēsturē".

Viņš atgādināja, ka EDSO šogad atjauno mediju brīvības monitoringu pirmsvēlēšanu laikā, kas iepriekš bija pārtraukta, jo situācija bija demokrātiskai valstij atbilstīga, bet nu radušās bažas par nacionālo mediju īpašniekiem. "Esmu pārliecināts, ka EDSO ziņojumā par situāciju Latvijā noteikti parādīsies Lapsas mediju slēgšanas gadījums," uzsver Dimants.

Komentāri (11)

andrisskrastins 15.09.2010. 09.20

Vai tā būs varas kliķes agonija vai arī viņu uzvara – tas ir arī atkarīgs no mums! Piedalieties vēlēšanās, balsojot par VL/TB vai Vienotību – http://parvienotibu.lv – Ja neticat ka godīgi tiks balsis saskaitītas – apziniet problemātiskākos iecirkņus un piesakieties CVK vai pie partijām kā novērotājs!

Viss ir mūsu rokās!

+9
-1
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 15.09.2010. 09.39

    Vai Tu, Lūdzu, nevari pateikt, kurā vietā var pieteikties kā neatkarīgais novērotājs pilsētas vai rajona vēlēšanu komisijā un novērot, kā datorspeciālists ievada datorā ar roku rakstītos iecirkņu balsu skaitīšanas protokolus? Un kā var pieteikties par novērotāju pie CVK datoriem?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 15.09.2010. 09.34

Tas viss, kas tagad notiek, ar uzbrukumu žurnalistiem un vārda brīvībai, draudiem,NEPLP, NRTP neiejaukšanos, ŽUrnalistu savienības klusēšana, DP nereaģēšanu uz valsts konstitucionālos pamatus skarušos draudus, tiktāl, ka žurnalistam jāslēdz vietnes un jāmūk no valsts, tas ir kaut kas absolūti nedzirdēta ES demokastiskai valstij.
NRTP vispār būtu jāizformē, un jāmaina tās veidošanas proincipi, jo politiķi Latvijā nekādu sabiedrību nepārstāv, man nav skaidrs, par ko šie angažētie zināmu politiķu pakalpiņi saņem milzu naudas.
Pats brīnos, bet Kļeckinu kādreiz uzskatīju par godīgu un sakarigu cilvēku.
Vispār, esam uz robežas, tālāk krist vairs nav kur, ja PLL, TB, ZZS, kas šo sistēmu iedibināja, un SC, kas to atbalsta, vēl paliks pie varas, Bulgārija, kur mafija kontrolē pilnīgi visu, salīdzinot ar mums, drīz izskatīties pēc Zviedrijas.
Par nožēlu, to izprot labi ja trešā daļa no vēlētajiem.

+8
-1
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > mary75 15.09.2010. 09.41

    Attiecībā uz ebrejpuiku Ābramu mēs esam līdzīgi – es savulaik klausījos viņa lekcijas LVU un arī uzskatīju viņu par samērā godīgu un ļoti gudru cilvēku:(

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

guna 15.09.2010. 12.41

Lai man piedod Kota kungs. Šis izgājiens bija tīri sava un Gailīša mundiera spodrināšanai. Vēl jo vairak, ka pavisam nesen Gailītis aktīvi lobēja un iespaidoja ziņu dienesta žrurnālistus par labu PLL, SC, par ko ziņoja viņu pašu darbinieks. Ar Šo darbību, kura no Jakrina puses nebija visai korekta, Kots un GAilītis gribēja parādīt, ka viņi ir nevainīgi un pūkaini. To ka ir bijušas nelikumības ar GAilīša sievas pieņemšanu darbā, es pārliecināts, jo ilgus gadus Dripe bija vadībā. Tanī laikā viņš svarīgos posteņos ievietoja sev paklausīgus cilvēkus, kuri vēl šodien strādā, kaut Dripes vadībā nav. Žurnālisti un LAtv. televīzija, beidziet taisīt šovus,jo jums tas neizdodas. PAtiesība, kā īlens lien un līdīs no šmucēm pildītā maisa.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu