Gulbim un Sevastovai karjeras rekordi • IR.lv

Gulbim un Sevastovai karjeras rekordi

25
Ernests Gulbis. Avots: AFP/LETA

Latvijas labākie tenisisti sasniedz līdz šim augstākās pozīcijas pasaules rangā

Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova sasnieguši savas karjeras augstākās vietas starptautiskajā tenisa ranga tabulā, pēc otrdien publiskotajiem rezultātiem vēsta aģentūra BNS.

Gulbis pirmo reizi karjerā ticis starp 25 labākajiem Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga tabulā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo rangu, kas tika publicēts pirms ASV atklātā čempionāta sākuma, Gulbis pakāpies vienu vietu augstāk un tagad ieņem 25.pozīciju.

Ranga pirmajā vietā nostiprinājies spānis Rafaels Nadals, kurš pirmdien pirmo reizi kļuva par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju, izcīnot savu devīto "Grand Slam" čempiona titulu. Uz otro vietu pakāpies Novaks Džokovičs no Serbijas, vienu vietu zemāk nobīdot šveicieti Rodžeru Federeru. Labāko desmitniekā iekļuvis Krievijas tenisists Mihails Južnijs un spānis Davids Ferers.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pirmdien publicētajā rangā Sevastova ieņem 54.vietu, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā viņas iepriekšējais labākais sasniegums.

Pirmo vietu WTA rangā saglabāja Serena Viljamsa, kura savainojuma dēļ nespēlēja ASV atklātajā čempionātā. Otrā paliek Karolīna Vozņacki no Dānijas, uz trešo vietu pakāpās Venusa Viljamsa. Ceturto pozīciju ieņem ASV atklātā čempionāta fināliste Vera Zvonareva no Krievijas, turnīra uzvarētāja Kima Klijstersa no Beļģijas ir piektā.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu