Par 19 tūkstošiem latu pētīs Tērbatas ielu kā gājēju ielu • IR.lv

Par 19 tūkstošiem latu pētīs Tērbatas ielu kā gājēju ielu

22
Tērbatas iela. Autore: Lita Krone

Ielas pārveidi atbalsta gan Tērbatas ielas iedzīvotāji un namīpašnieki, gan uzņēmēji

Gājēju ielas izveidošanas iespēju izpēte Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Tallinas ielai Rīgas pašvaldībai izmaksās 19 118 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli, vēsta LETA.

Tērbatas ielas pārveidošanas izpētei pieteikušies divi pretendenti, no kuriem par labāko atzīts SIA "Imink" piedāvājums. Uzņēmumam būs jāveic ielas satiksmes organizācijas ietekme uz pārējo satiksmes plūsmu pēc izmaiņām, kā arī jāizstrādā priekšlikumi satiksmes organizācijas un transporta infrastruktūras uzlabošanai. Ielas izpēte jāpabeidz līdz 20.decembrim.

Iedzīvotāju, uzņēmēju un nekustamā īpašuma īpašnieku aptauja Tērbatas ielā liecina, ka absolūtais vairākums atbalsta gājēju ielas izveidi. Tērbatas ielas pārveidošanu par gājēju ielu atbalsta 64% iedzīvotāju, 61% uzņēmēju un 65% īpašnieku. Neatbalstītāji galvenokārt šaubās par grūtībām piekļūt ielai un novietot automašīnas.

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome gājēju ielas izveidi Tērbatas ielā  atbalstīja šogad jūnijā.

Komentāri (22)

Inese Birzniece 12.09.2010. 21.40

Tā pētīsim katru Šlesera pirdienu. Šis vēl ir no lētajiem.

+6
0
Atbildēt

0

pvalters 12.09.2010. 17.39

Es jau novēroju! kopš 1.septembra būtiski ir palielinājies sastrēgums uz Dzirnavu ielas,un visapkārt centrā vai tiešām mums ir nepieciešami vēl lielāki sastrēgumi aiztaisot vēl vienu ielu ciet?

+9
-3
Atbildēt

1

    astra_ozo > pvalters 13.09.2010. 17.56

    redz kā būs – šlesers, bīdot Ziemeļu šķērsojuma ideju, taču mums sola (varbūt draud), ka Rīgā pēc pāris gadiem sastrēgumos būs jāstāv divas stundas. Tad nu šis ir viens no soļiem, lai to sasniegtu. Jo, kā mēs jau zinām, Ziemeļu šķērsojums būs par maksu, tā teikt, izcils privātās un publiskās parnerības paraugs.Un kā lai piespiež šoferus uz turieni doties?
    Jūs gribat maksāt par braukšanu pa pilsētas ceļiem? Es nē!
    Nekā tāda nav pat ASV,

    +1
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 12.09.2010. 20.41

Esmu ar mieru papētīt par 15 000

+6
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu