Filmas "Amaya" pirmizrāde • IR.lv

Filmas "Amaya" pirmizrāde

35
Forumcinemas

Otrdien, 14.septembrī Rīgā notiks režisora Māra Martinsona veidotās spēlfilmas "Amaya" pasaules pirmizrāde.

<p>Režisora Māra Martinsona veidotās spēlfilmas "Amaya" pasaules pirmizrādē kinoteātrī "Forumcinemas" savu klātbūtni apstiprinājusi filmas galvenās lomas atveidotāja – japāņu aktrise Kaori Momoi, ziņo aģentūra LETA.

Momoi piedalījusies Roba Maršala filmā "Geišas atmiņas" un Aleksandra Sokurova filmā "Saule".

Filmas "Amaya" autors Martinsons norāda, ka par tāda paša nosaukuma grāmatas un vēlāk arī filmas ideju ir pateicīgs aktrisei Momoi, tieši viņa bija iedvesmas avots šim stāstam.

"Grāmatas izdošana ir unikāls gadījums Latvijas kinovēsturē – līdz ar pirmizrādi skatītājiem tiek dāvāta iespēja iepazīties arī ar filmas stāstu rakstītā versijā, tomēr grāmata "Amaya" nav filmas scenārija kopija, tām ir katrai sava dzīve," atzīmē Martinsons.

Latvijas un Honkongas kopražojuma filmā "Amaya" ir multinacionāls aktieru ansamblis – galveno lomu atveido japāņu kinozvaigzne Momoi, līdzās viņai ir Latvijas publikai labi zināmā teātra un kino aktrise Kristīne Nevarauska un jaunā aktrise Laura Luīze Dzenīte. Galveno vīrieša lomu tēlo lietuviešu aktieris un mūziķis Andrjus Mamontovs.

Filmas operators ir Gints Bērziņš.

Filma "Amaya" veidota, sadarbojoties Latvijas kino producentu kompānijai "Krukfilms" ar Honkongas kino studiju "October Pictures".

Kā ziņots, "Amaya" ir stāsts par romantiķi Polu, kurš pēc dramatiskas šķiršanās no mīļotās Lori dodas klejojumos pa pasauli – ASV, Čīli, Japānu, Indiju un Taizemi. Kopš Pola ceļojumiem pagājuši jau trīs gadi, un viņš attopas Honkongā, kur liktenis vīrieti saved kopā ar sievieti vārdā Amaya un viņas mazliet komisko ģimeni.

Savdabīgais rietumnieks Pols, piesakoties masāžas kursos Amayas vīra brāļa Tao masāžas salonā, iepazīstas ar skaistuli Jasminu. Pagātnes jūtas negrib pierimt, un tās atdzimst pašā negaidītākajā laikā un vietā. Trīs dažādas sievietes palīdz Polam izdzīvot vēl nepieredzētas mīlestības, prieka, ilgošanās un šķiršanās izjūtas un no jauna atrast dzīves pilnasinību.

 

Komentāri (35)

Linda Zālīte 26.09.2010. 18.40

Noskatījos filmu. Lieliski aktieri un dabas skati, bet īsti nesapratu, ko režisors ir gribējis pateikt. Aizgāju ar vilšanās sajūtu sirdī.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu