Aicina veidot jaunu pensionāru organizāciju • IR.lv

Aicina veidot jaunu pensionāru organizāciju

31
"Atbildības" izvietotās lelles pie Rīgas Latviešu biedrības nama ieejas. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Forumā ievēlēti organizācijas rīkotāji; kritizēta līdzšinējā Latvijas Pensionāru federācija

Sestdien notikušajā Latvijas pensionāru forumā "Par pensionāru interešu aizstāvību un pret valdības patvaļu, pārdalot pensiju budžetu" klātesošie aicinājuši izveidot jaunu organizāciju, kas paustu pensionēto iedzīvotāju viedokļus valstiskos jautājumos, vēsta LETA.

Jauno organizāciju plānots veidot pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Foruma laikā ievēlēti jaunveidojamās organizācijas rīkotāji, kuri veidos organizācijas statūtus un sasauks nākamo biedru sapulci. Kaut arī apvienības mērķis būtu aizstāvēt visu pensionāru intereses neatkarīgi no viņu politiskās pārliecības, trīs no pieciem organizācijas veidotājiem kandidēs oktobrī gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības “Atbildība” saraksta.

Pasākuma organizatori pie Rīgas Latviešu biedrības nama durvīm, kur notika pasākums, bija novietojuši cilvēka auguma lupatu lelles ar ziedojumu trauciņiem un uzrakstu "Pensionār, ziedo vienu santīmu premjeram Dombrovskim (tāpat atņems)!". Sarīkojuma dalībnieki tika aicināti parakstīties par finansējumu veselības aprūpei. Tāpat klātesošajiem bija pieejams saraksts ar tiem 9.Saeimas deputātiem, kuri pērn jūnijā balsoja par pensiju samazināšanu. Pasākuma organizatori sarakstam devuši nosaukumu "Viņi balsoja par genocīdu".

Runātāji veltīja skarbus vārdus arī Latvijas Pensionāru federācijai un tās vadītājai Ainai Verzei par  Sadarbības memorandu ar politisko partiju apvienību "Par labu Latviju" (PLL).

Forumā piedalījās ap 450 pensionāru, savukārt ar ziņojumiem uzstājās partijas "Latvijas atmoda", politisko partiju apvienības "Atbildība", Sociālo reformu biedrības un Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvji.

Komentāri (31)

austrisv 12.09.2010. 09.49

VE
Uz vēlēšanām atrodas pēkšņi visādi tautas un it sevišķi jau pendžu glēbēji, Kuri pēc vēlēšanām sākt kārtot tikai savas rebes un aizmirst jau nākamajā dienā, kas tā tāda ir_ tauta!
Domāju, ka tauta vairs tik viegli jau nu neuzķersies uz šiem solījumiem, jo kur jūs visi atbildīgie bijāt pirms Dombrovska??? Kur tad bija jūsu lieliskie priekšlikumi, kuri joprojām nav, kā piepildīt šo sociālo budžetu?
Kur tad jūs bijāt, kad Kalvītis šo soc budžetu izmantoja izdevumu palielināšanai skolotāju algām un citādi iztranžierēja? Kur ir jūsu priekšlikumi, kā samazināt aplokšņu algas???
Tukšs populisms vēd no jūsu atbildības, kuras nav nekad bijis arī Īvānam un co!Cik partijas šis kungs ir izstaigājis un meklējis kumosu ko nokost!

+18
0
Atbildēt

5

    vupats > austrisv 12.09.2010. 10.47

    Atšķirībā no vairuma šejienes “gudrīšu” varu teikt, ka Vilors ar sociālā taisnīguma jautājumiem, nevis ķēķī, bet sabiedriskās NVO, politikā, ir darbojies jau daudzus gadus. Un nekad nav baidījies saviu viedokli klāstīt publiski un skaļi.
    Vai mana replika jūs, “viennotībniekus” pārliecinās? Domāju, nē.
    Tāpat kā nesaskatīt ironiju lellei Dombrovska paskatā un tai pensionāru ziedotajos santīmos, var tikai tie, kam “savā acī” negribas ieraudzīt premjera klajos melus par pensiju apcirpšanu uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanām.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 12.09.2010. 14.41

    …easy…
    …tā kā Viloru pazīstu, kā patiesu cīnītāju par taisnīgumu…tad viņa pašreizējās izpausmes šķiet….nedaudz dīvainas!….šoreiz ir sanesis šķērsām… :))
    …negribētos ticēt….ka, lai sasniegtu savus mērķus….visi līdzekļi labi…
    ….Vilor, ceru, ka kļūdos!….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > austrisv 12.09.2010. 11.50

    Nu jau Jums pienākās DIVI žetoni!!!!!!!!!!!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 12.09.2010. 11.33

    easy!

    Tas jūs visus “atbildigos” satrauc, vai ne, ka daudzi pensionāri jums netic!
    Tā pati vecā dziesma: graut prorietumnieciskos spēkus, lai iekarotu kremliniem vairāk deputātu vietu!
    Bez tam vārdos visi ir gudri, bet darbu tiem atbildīgajiem gan nav labie! kaut vai tam pašam Īvānam Rīgas domē!!! Lai visi atceramies gan to Zelta tiltu, gan citus nedarbus, kurus veica Štrams, Bojārs, Dolgopolovs un kompānija!!!
    Ko tad Dombrovskis citu varēja darīt, ja tā saucamā koalīcija speciāli viņu iedzina stūrī sarunās ar SVF! Ne jau viens Dombrovskis varēja pieņemt lēmumus! bez tam tos 10 % jau atgrieza mums pendžiem un varējām šo to iegādāties, kas bija “uzkrāts”. Bez tam 10 % īslaicīgais zaudējums ir pieciešams un nav te ko taisīt ažiotāžu tiem, kurus tas neskar, bet tieši kuri taisa uz to savu vēlēšanu kampaņu! bez tam tagad slēgtie līgumi par pensiju nesamazināšanu ir populistisks gājiens, jo tāpat jau tās pensijas samazināt nevar, jo ko tad teiks atkal ST!!!!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > austrisv 12.09.2010. 10.03

    Tavs komentārs ir kā kulaks uz Vilora Eihmaņa acs:) No tiem “pensionāru aizstāvjiem” pirms vēlēšanām nav iespējams atkauties. Ja kas, es arī esmu pensionāre, tāpēc skaidri zinu, ko runāju, Eihmaņa kungs.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 11.09.2010. 20.13

Man patīk, kā Dombrovskis ir kļuvis par lamājamu sunīti. Tas vienkārši parāda dažu slāņu intelekta pakāpi un nespēju saprast savu vainu visā šajā bardakā.

+12
-3
Atbildēt

6

    Liga Riga > andrisskrastins 11.09.2010. 21.37

    Es pats piedalījos tajā pasākumā un varu Jums atbildēt, ka Jūs tagad runājat par lietām par kurām neko nezināt.

    +2
    -16
    Atbildēt

    0

    Liga Riga > andrisskrastins 12.09.2010. 08.32

    Pirms pāris dienām 100. pantā 100. pantā divi deputāti nezināja atbildes uz Sociālo Reformu biedrības maijā sagatavoto jautājumu formulējumiem (pirmo reizi viņi dzirdēja – Sociālā harta, sociālā apdrošināšana). Es sapratu, ka tagadējo valdību neinteresē nedz ko peidāvā ES mūsu cilvēku labā, nedz iedziļinās nevalstisko organizāciju vēstulēs. Mans mērķis ir ne tikai pieteikt sevi kā deputātu kandidātu no “Atbildības”, bet arī likt aizdomāties par daudzu problēmu būtību. Bet Jūs tā vietā runājat par visu ko, tikai ne par jautājumiem, kurus aprakstīju.

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > andrisskrastins 12.09.2010. 11.39

    Jums žetons!
    Arī man agrāk tika piedāvāts kandidēt no kādas “satelītpartijas” un tad pēc vēlēšanām sadarboties ar tp, tas nozīmē nodot pārējos un līdz ar to – arī valsti!
    Tā ir tāda sena tp un droši vien, arī citu pll sastāvdaļu”politika “!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 12.09.2010. 09.42

    Manuprāt kremlini sadalījušies un izveidojuši vairākas partijas, lai atņemtu Vienotībai balsis! šī atbildība jau nu īsts PLL atspulgs vai PLL satelīts! Doma tā pati viena- blefot un melot!Bet visi pendži jau nav muļķi. Jūt kur meliem kājas aug, jo nav jau tai aAtbildībai nekādas atbildības. Īvāns arī negrib vai nevar aiziet malā!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 12.09.2010. 05.32

    Aicinājums ziedot Dombrovskim un Donbrovska pasludināšana par genocīda iniciatoru ir nevis pastulba, bet galīgi stulba un demagoģiska, taču mērķauditorija ir ekvivalenti stulba un vienkārši apjājama, tādējādi var ticami prognozēt, ka aicinājuma mērķis – nomelnot Dombrovski un novērst uzmanību no TP ar trekno stabilitātes garantu priekšgalā dižā ieguldījuma pensionāru aplaupīšanā un sociālā budžeta izzagšanā – ir sasniegts.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > andrisskrastins 12.09.2010. 00.17

    Varbūt izvērsīsiet savu domu? Es nepiedalījos šajā pasākumā, tomēr likt lupatu lelli ar uzrakstu, kas aicina pensionārus ziedot Dombrovskim 1 santīmu, jo tāpat tas tiks atņemts (no teksta īsti nevar saprast, kurš būs šis cietsirdīgais ņēmējs) ir, piedodiet, pastulbi, jo tas reāli primitivizē visu situāciju. Kaut vai tāpēc, ka tas liek iztēloties Dombrovski kā frīku, kurš kādu ļaunu nolūku vadīts (nu tak acīmredzot ar vēlmi izraisīt to genocīdu) atņēmis pensionāriem iztiku. Lietot vārdu “genocīds” šādā kontekstā arī ir, maigi sakot, nevietā.
    Bet varbūt es atkal kaut ko nezinu. Tomēr ceru, ka šajā ziņā jūs situāciju labosiet un paskaidrosiet. Varbūt jumsi ir ziņas par to, ka patiesībā Dombrovska dārzā ir aprakti miljardi, kurus viņš slēpj no pensionāriem?

    +14
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 12.09.2010. 11.07

Es nedomāju, ka līdz vēlēšanām Dombrovska mazākuma valdība varētu kaut ko īpašu darīt, lai uzlabotu pensionāru stāvokli valstī. Opozīcija ir pārāk spēcīga. Mēs jau redzējām kas notika, kad valdība gribēja nomainīt nekustāmā īpasuma nodokli, tāpat arī citus nodokļus. Neaizmirsīsim ka šī Saeima pārstāv PLL intereses. Vienīgi atsevišķos jautājumos “Vienotībai” palīdz SC un PCTVL, kad tiek skartas viņu vēlētāju intereses. Tāpēc ir jāseko valstī notiekošajam un jādomā ar galvu, pirms kādu lamāt, vai internetā izteikt šleseru cienīgus murgus. Ja nu vienīgi to var atļauties tās “Marsiešu” partijas, kuras vispār dzīvo citā telpā un laikā.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu