Šķēle nojautis par koruptīviem darījumiem • IR.lv

Šķēle nojautis par koruptīviem darījumiem

40

TP priekšsēdim bijušas ziņas par dažu TP biedru iesaisti, iespējams, koruptīvos darījumos

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle atzīst, ka savulaik ir pastāvējusi tā dēvētā "pay back" sistēma, kad politikai pietuvinātas personas, parūpējoties par viena vai otra uzņēmuma uzvaru valsts pasūtījuma konkursā, saņēmušas starpniecības naudu.

Šķēle intervijā aģentūrai BNS neslēpa, ka viņa rīcībā esot bijušas arī indikācijas par dažu TP pārstāvju iesaisti šādās lietās, taču pats viņš valsts pasūtījumus nepildot. "Es domāju, ka tāda [atpakaļmaksājumu jeb "pay back" sistēma] ir bijusi un tā ir saindējusi šo vidi," sacīja Šķēle.

Uz jautājumu, vai šāda sistēma pastāvējusi TP vadīto valdību laikā, Šķēle atbildēja: "Man grūti to pateikt, jo es astoņus gadus nebiju politikā, turklāt valsts pasūtījumus es nepildu, tāpēc man ar šādu problēmu nav jāsaskaras, dodot vienam vai otram naudu. Es pilnīgi pieļauju, ka daudzi cilvēki, kuri ir pietuvināti dažādām politiskām partijām, tostarp JL, tādējādi taisa biznesu. Tie ir labi zināmi cilvēki, tomēr, ja mani ar šādu mērķi apmeklētu kāds jauns cilvēks, es neņemtos apgalvot, ka viņš nāk tieši ar premjerministra Valda Dombrovska mandātu. Tomēr es pieņemu, ka ir ļoti daudz negodīgu cilvēku, kuri mēģina iedzīvoties šādā veidā. Tādēļ vēl viena lieta, ko esmu izdarījis, domājot arī par manis vadītās organizācijas rindu sakārtošanu, ir, ka no tās rindām ir iztīrīti pietiekami daudzi."

Pārjautājot, vai iepriekš teiktais nozīmē, ka šādi gadījumi konstatēti arī TP iekšienē, Šķēle atbildēja: "Man nav zināmu tiešu faktu, bet, ja viena otra indikācija liecina par biedru aizdomīgām darbībām, tad ar viņu ir labāk šķirties."

Šķēle pieņem, ka "pastāv vesels bizness, kas ar to nodarbojas", taču, visticamāk, partijas vadība par to neko nezina. "Es domāju, ka lielākā daļa par to absolūti nezina. Kam gan tas ir vajadzīgs? Tas taču ir potenciāls risks un skandāls," sacīja Šķēle.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā skaļākais ar TP biedriem saistītais korupcijas gadījums bija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas lietā, pēc kuras no TP "par biedru naudas nemaksāšanu" izslēgts BKUS direktors Aivars Lisenko.


Komentāri (40)

Dzintars Kalniņš 10.09.2010. 16.18

Njā, kas tad nu – atklāsmju un atklātības brīdis pienācis? Redzot, ka reitingi neiet uz augšu, PLL sāk “tīrīt savas rindas” un “bērt sev pelnus uz galvas”. Domāju, ka šis ir kārtējais polittehnologu mēģinājums “iekustināt” PLL popularitāti. Pamatdoma un motivācija šādai ziņai no PLL puses:
“labi, darījām visu, ko varējām: pozitīvisma kampaņas, tautas kustības, diskusijas, šķūrējām (ar buldozeriem un traktoriem), sludinājām no kanceles (Pujata personā), raudājām par grūto bērnību, bet neviens “neuzķeras” un joprojām uzskata mūs par zagļiem. Labi, tad laikam esam zagļi. Tagad ņemsim un atzīsim un varbūt kāds noticēs, ka esam mainījušies!”
Atvainojiet, bet JŪSU (PLL darboņu) MANDĀTAM IR BEIDZIES TERMIŅŠ! SALDU DUSU!

+40
0
Atbildēt

0

dro 10.09.2010. 15.49

Nu pilnīgi neinformēts kungs! Es pat teiktu, dzīvo pilnīgā izolācijā! Varbūt mucā meditē? Laikam eksistē, pateicoties vienīgi ožai, jo vienmēr esot bijis klāt, kad Maximai vajadzēja jaunu gruntsgabalu Rīgā:)

+30
0
Atbildēt

0

Arija Saleda 10.09.2010. 15.42

A kā ta tetrapaks un tiem laikiem smalkā vannasistaba, tas nav pay back?

+23
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu