Stankevičs: baznīca īpašumus nepārdos • IR.lv

Stankevičs: baznīca īpašumus nepārdos

32

Ekonomisko krīzi izjūt arī katoļu baznīca

Lai arī katoļu baznīca izjūt ekonomisko krīzi, tomēr kredītus tā nav ņēmusi un izpārdot īpašumus negrasās, norādīja Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

"Baznīca dzīvo tāpat, kā dzīvo tauta. Tautai ir krīze, arī baznīcai ir krīze, jo tā pati tauta jau arī nāk baznīcā," intervijā aģentūrai BNS paskaidroja arhibīskaps.

Uz jautājumu, vai arī katoļu baznīca līdzīgi kā Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca negrasās pārdot kādus savus īpašumu, Stankevičs atbildēja, ka šādu īpašumu, ko pārdot, katoļiem nav. Pēdējos gados tapušās baznīcas un klosteris Ikšķilē tapis ar citu valstu organizāciju finansiālu atbalstu. "Mēs finansējumu šiem mērķiem meklējam ārzemēs. Šajos gadījumos ļoti palīdz vācieši. Viņi ir ļoti solidāri, viņiem mecenātisms ir ļoti izplatīts. Turklāt viņiem ir arī baznīcas nodoklis, un no tā nauda tiek atskaitīta baznīcai vai arī kādai no palīdzības organizācijām. Mēs rakstām projektus, viņi tos izskata, un tad atkarībā no prioritātēm tiek piešķirta kāda daļa no nepieciešamā finansējuma," pastāstīja Stankevičs.

Kredīti šiem mērķiem netiekot izmantoti, un, pat ja kāds izņēmums atrodams, tā nav ierasta prakse. Tāpat jaunais arhibīskaps pagaidām neesot saskāries ar gadījumiem, ka kāds uzņēmējs Latvijā būtu ziedojis būtiskas summas vai pat par saviem līdzekļiem, piemēram, cēlis baznīcu. Tomēr, viņaprāt, šāda prakse būtu atbalstāma un uz to varētu aicināt.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu