Dolgopolovs: SC un "Vienotības" sadarbība iespējama • IR.lv

Dolgopolovs: SC un "Vienotības" sadarbība iespējama

38
Sergejs Dolgopolovs (SC). Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Politiķis pārliecināts par SC uzvaru vēlēšanās, taču divvalodība ar to nedraudot

Apvienības "Saskaņas centra" (SC) un "Vienotība" sadarbība valdības koalīcijas veidošanā pēc 10.Saeimas vēlēšanām ir iespējama, intervijā "Latvijas Avīzei" ceturtdien saka SC politiķis Sergejs Dolgopolovs, vēstī aģentūra LETA.

"Jā, kāpēc tas nevarētu būt? Jāmeklē, kur rast kopsaucēju un kopīgu valodu, un tās ''sarkanās līnijas'', kurām pāri nevar pārkāpt. Ja spējam vienoties par perspektīvām un darāmiem darbiem, tad jāmeklē šie risinājumi, nevis ienaidnieki," saka pieredzējušais politiķis, uzsverot, ka arī jautājumā par attiecībām ar Krieviju nav nepārvaramu domstarpību.

Dolgopolovs ir pārliecināts, ka SC vēlēšanās uzvarēs. "Ne jau Saeimas lielākā frakcija, bet Valsts prezidents izvirza Ministru prezidenta kandidatūru. Līdz šim ne vienmēr tika nominēts vēlēšanu uzvarētāju kandidāts. Jā, mēs esam gatavi šādam izaicinājumam, un Jānis Urbanovičs ir SC izvirzītais kandidāts – tas ir punkts divi. Punkts trīs – politika ir, bija un būs kompromisu māksla."

Dolgopolovs mierina, ka SC nākšana pie varas nenozīmēs divvalodības ieviešanu Latvijā. "Nav runa par valsts valodas statusa piešķiršanu, bet par atvieglojumiem cilvēkiem paust savu viedokli dzimtajā valodā. Tā ir arī SC programmā. Daugavpilī, kur pāri par 80% krievvalodīgo – nu kāda problēma komunikācijai pašvaldībā, kas neapdraud valsts valodas statusu?! Vienkārši, lai cilvēks sazinātos ar valsti. Atkārtoju, nav runas par divām valsts valodām, netaisīsim no tā draudu kamolu.''

Taujāts, vai pēc Saeimas vēlēšanām priekšroka netiks dota SC sabiedrotajiem Rīgas domē LPP/LC, kas ietilpst apvienībā ''Par labu Latviju!'' (PLL), Dolgopolovs pauda nostāju, ka šādiem sadarbības minējumiem neesot pamata: "Šodien opozīcijā, bet varbūt rīt nokļūst pozīcijā. Šodien, piemēram, Ludzā mēs ar LPP/LC "izpalīdzēšanu" esam pazaudējuši mēra krēslu. Man nepatīk šāda veida soļi, bet tas nenozīmē, ka paņemšu rotaļlietas un iešu spēlēties uz citu smilšukasti. Ja varam vienoties nevis par krēsliem, nevis par to, kurš būs premjers, bet par to, ko darīsim premjera un ministru amatos, uz ko tieksies jaunās frakcijas 10.Saeimā, tad lielā mērā no tā būs atkarīgs jaunveidojamās koalīcijas sastāvs. Bet kā mēs tik sākam atskatīties pagātnē un uz veciem grēkiem, tā atklājas, ka nav neviena politiķa bez savas uts, ar ko viņš vis negribētu lepoties. Mums jāskatās nākotnē."

Lūgts komentēt PLL premjerministra amata kandidāta Aināra Šlesera izteikumus, ka SC vēlēšanās dabūs visu ko, bet ne premjerministra vietu, Dolgopolovs aicinājis nedalīt nenošauta lāča ādu: "Pagaidām nevienam nekā nav, bet solīt var visu." Dolgopolovs atturējies prognozēt PLL sekmes Saeimas vēlēšanās, atzīmējot, ka daudz būs atkarīgs no vēlēšanu kampaņas, cik tā būs agresīva. Savukārt eksprezidenta Gunta Ulmaņa atgriešanos politikā SC politiķis novērtēja ar vārdiem – ''divreiz vienā upē neiekāpsi''.

Komentāri (38)

AUTOEXEC.BAT 09.09.2010. 11.26

Daugavpilī, kur pāri par 80% krievvalodīgo – nu kāda problēma komunikācijai pašvaldībā, kas neapdraud valsts valodas statusu?!

———————————————————–
Dolgopolov, vot kaut ko glupāko patiešām vairs nevarēji pateikt ??!!

Tieši tā – PROBLĒMAS NAV !!! Nav kās tādas, jo visi tāpat prot krieviski. Tad kapēc vajadzīga šī māžošanās ??? Turklāt vēl jau arī ir tādi jefiņi-pašvaldības darbinieki, ka reāli NEZIN un NELIETO latviešu valodu. Tātad tagad jūs gribat, lai šī nezināšana BEIDZOT ir arī atļauta ar likumu ??

Otrkārt – tikai NEVAJAG LŪDZU IRST, ka krievu D-pilī ir vairāk kā 80%. Sen jau vairs nav. Latviešu ir 17% jau pašlaik un kļūst vairāk katru gadu, nemaz neskaitot tos tūkstošus, kas sabrauc mācīties DU un strādāt. D-pils nelatviskums, paldies Dievam, jau ir sensena pagātne. Protams, līdz ideālam vēl tālu, bet arī progress ir nenoliedzams.
SC atkal zombē tautu …

+17
0
Atbildēt

0

dro 09.09.2010. 10.40

ZZS, tagad arī SC paziņo par iespēju strādāt ar Vienotību:) Tātad atzīst, ka Dombrovska darbs tomēr ar + zīmi, ar neveiksminieku neviens uz vēlēšanām necenstos vienoties:)

+17
-1
Atbildēt

4

    dro > dro 09.09.2010. 12.34

    Bez tam Dolgopoliva izteikumi vērtējami kā centieni diskreditēt Vienotību nacionāli noskaņoto latviešu vidū.
    _____________________
    Precīzi:)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > dro 09.09.2010. 10.58

    Reitingi rāda nepielūdzamu ainu – Vienotība var viegli izveidot valdību ar VL/TB un ZZS. Tāpēc arī SC diezgan atklāti sāk strauji mainīt kursu, cerot, ka tomēr nepaliks sestie.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    putekliic > dro 09.09.2010. 11.44

    Pagaidām tā izskatās, bet ar ZZS ir kā ar bitēm – nekad nevar zināt ko tie darīs nakamjā brīdī. Šodien priekšroku dod Vienotībai, rīt jau PLL. Viņu bezprincipialitātei ir tikai viens princips – konkrātā mirkļa konjunktūra. Tik pat “merkantili-praktiski” kā Puzes orākuls.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Pēterītis > dro 09.09.2010. 12.26

    SC melnie plankumi.
    Rīgas domē par partneriem izvēlējās korumpētākos no latviešu politiķiem.
    Piektās kolonnas manierē, lai stiprinātu savu pozīciju, cenšas Latvijā iedibināt Krievijas biznesa kultūru,kas Latvijas situācijā bez dabas resursiem ir īpaši destruktīva.
    Bez tam Dolgopoliva izteikumi vērtējami kā centieni diskreditēt Vienotību nacionāli noskaņoto latviešu vidū.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 09.09.2010. 10.57

…Nav runa par valsts valodas statusa piešķiršanu, bet par atvieglojumiem cilvēkiem paust savu viedokli dzimtajā valodā. Tā ir arī SC programmā. Daugavpilī, kur pāri par 80% krievvalodīgo – nu kāda problēma komunikācijai pašvaldībā, kas neapdraud valsts valodas statusu?! Vienkārši, lai cilvēks sazinātos ar valsti…

Šito demagoģiju!!! Itkā šobrīd Daugavpilī kāds valsts ierēdnis principiāli runātu latviski un tēlotu, ka pretim sēdošo krieviski runājošo nesaprot. Tur arī ierēdņi ir krievi un viss notiek. Par valsts valodu tur neviens pat nedomā, jo tas nav aktuāli, ja neskaita dažus pasistos.

+13
0
Atbildēt

11

    Lelliite, Dollijs > daina_tabuna 09.09.2010. 12.02

    ARTs,
    Nepārliecināji – tavs skaidrojums neatbilst sākotnējam kontekstam ;) Tu jau sāc uzvesties kā politiķis :))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 09.09.2010. 12.16

    @yoPCix
    Pēdiņās nevar likt- ir.lv ir kaut kāds gļuks. Ja ieliek pēdiņās, tad vai nu pazūd viss vai puse no tā, kas ir starp pēdiņām. Vienu brīdi citātus mēģināju ielikt starp kādām 10- 20 svītrām (- vai _) arī visādi brīnumi gadījās. Tāpēc tagad izmantoju daudzpunkti pirms un daudzpunkti pēc.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > daina_tabuna 09.09.2010. 21.03

    dzīvot Latvijā un neprast latviešu valodu – tas tiešām nav normāli. +++ kā pēc nav normāli?:) Mani bērni neprot, ar krieviem runā vai nu latviski, jeb angliski un nekas. Nenormāli ir tas, ka mēs iekšēji esam piekrituši atvēlēt starp pārējām svešvalodām, kurās runā LV, kaut kādu īpašu vietu krievu valodai.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > daina_tabuna 09.09.2010. 11.59

    Dolār, atvaino – nepamanīju, ka pirmā rindkopa bija citāts. Iesaku likt pēdiņās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 09.09.2010. 11.35

    @ARTs
    Tieši tā. Un netaisi no tā nekādu problēmu. Tav ir tiesības, viņiem ir vajadzības. Ierēdņi tam visam lavierē pa vidu. Visiem ir labi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 09.09.2010. 11.33

    @yoPCix
    Neļaut, nenozīmē aizliegt. Sekojoši- ir labi tā, kā ir. Amerikā ierēdņiem spāņu valoda nav jāzina, bet viņi mācās, jo paši sev atvieglo dzīvi. Meksikāņi neraujas mācīties angļu valodu, jo viņi var iztikt. Tā ir realitāte, kas ir pieņemama lielākai daļai abās pusēs. Kāpēc šādi ilggrīdnieki mēģina realitāti kropļot un izgudrot riteni no jauna?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > daina_tabuna 09.09.2010. 11.15

    Tas ir iemesls, kāpēc JEBKURŠS šāds lēmums būs pretrunā ar valsts valodas likumu :) Un tehniski tas vienkārši nav iespējams.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > daina_tabuna 09.09.2010. 11.51

    To yoPCix … Es esmu korekts. Valsts/pašvaldības iestādē normāla valoda ir latviešu valoda. Viss pārējais ir neobligātas ekstras vai arī kautkāda novirze no normas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > daina_tabuna 09.09.2010. 11.33

    Esi korekts, lūdzu – krievu valoda arī ir normāla valoda. Toties dzīvot Latvijā un neprast latviešu valodu – tas tiešām nav normāli.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > daina_tabuna 09.09.2010. 11.30

    Par valsts valodu tur neviens pat nedomā, jo tas nav aktuāli, ja neskaita dažus pasistos.
    —————————————————–
    Ko tu ar to domā ? Dzīvoju D-pilī jau 40+ gadus un pats izvēlos kā un ar kuru man būs runāt. Nevaru iedomāties situāciju, ka man dajebkādā valsts iestādē D-pilī būtu jārunā krieviski. Pašvaldībā ir bijuši atsevišķi gadījumi, bet pēdējā laikā vienkārši palūdzu pasaukt kādu, kas māk normālā valodā runāt, un miers

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > daina_tabuna 09.09.2010. 11.13

    Neviens jau neaizliedz iestādēs uzklausīt cilvēku arī krieviski. Taču, ja to atļaus oficiāli, tad krievu valoda būs jāzina VISIEM darbiniekiem bez izņēmuma, jo runāt iestādēs krieviski būs nevis iespēja (ja pretim sēdošais ierēdnis to pārvalda un ir pretimnākošs), bet TIESĪBAS. Arī pieņemot ierēdni darbā, būs obligāti jāprasa krievu valodas zināšanas. Tas ir iemesls, kādēļ to nedrīkst ļaut.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu