Kairišs apsver iespēju doties peļņā uz Īriju • IR.lv

Kairišs apsver iespēju doties peļņā uz Īriju

14
Režisors Viesturs Kairišs. Autore: Rūta Kalmuka, F64

Šosezon pirmo reizi režisors Latvijā neiestudēs nevienu izrādi

Režisors Viesturs Kairišs Latvijā palicis bez darba un apsver iespēju doties peļņā uz Īriju, viņa teikto intervijā nedēļas žurnālam "Sestdiena" atreferē aģentūra LETA. Kairišs šosezon pirmo reizi karjeras laikā neiestudēs nevienu izrādi Latvijā.

Šeit vairs neesot darba, tāpēc viņš, tāpat kā tūkstoši latviešu, prāto doties peļņā uz Īriju. "No Nacionālā [teātra] mani atšuva, citi teātri neko nepiedāvā. Jāsaka godīgi – es to ļoti pārdzīvoju. Bet – kā ir, tā ir. Nākamā pirmizrāde man notiks aprīlī – Vāgnera "Parsifāls" Vroclavas operā. Bet Latvijā tikai pēc gada, novembrī, Vāgnera "Dievu mijkrēslis". Divi vērienīgākie un arī garākie Vāgnera sacerējumi ar pasaules līmeņa solistiem. Tas man būs nopietns pārbaudījums," uzsver režisors.

Kairišs atzīst, ka patlaban ir lielās naudas grūtībās, taču viņš pievērsies pašizglītībai un kino projektiem. "Līdzekļu izdzīvošanai, par ko es nebiju ilgi domājis, pēkšņi sācis pietrūkt. (..) Saprotu, ka neesmu vajadzīgs Latvijas teātriem, un tātad man nav, par ko maksāt. Tagad domāju – varbūt vajadzētu aizbraukt papelnīt uz kādu pusgadu uz Īriju. (..) Esmu sācis izskatīt arī šādas ekstremālākas iespējas. Jo ģimene taču arī jāuztur," skaidro režisors.

Komentāri (14)

Igors Daņiļēvičs 04.09.2010. 15.35

Viestur, nepārdzīvo Latvijai tas nebūs nekas jauns. Māris Liepa te arī nevienam īsti nebija vajadzīgs. Tas ir tikai viens spilgts piemērs no daudziem citiem. Diemžēl.
Paskaties, pasaulē ir vismaz 14 globālā līmeņa vokālistu no Latvijas, nemaz jau nerunājot par instrumentālistiem pasaules labākajos orķestros. Viņiem visiem kopīgs ir tas, ka ir talantīgi, bet Latvijā vien viesojas.
Bet Latvija ir Latvija. Jāmīl kāda tā ir. Un jādomā, kad mēs no tiem 3A jodiem reiz tiksim vaļā.

+19
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 04.09.2010. 19.33

Varbūt Viesturam jāmācās no Stendzenieka – aktierus jāsabaro ar halucinogēnām sēnītēm.
Visa tauta vaļēju muti skatās no politiskām saslaukām izveidoto traģikomēdiju.

+8
-1
Atbildēt

0

Arcijs 05.09.2010. 00.29

Varbūt vajag palasīt interviju ar citu režisoru Viesturu – Meikšānu tepat žurnālā IR! Viņam ir mazliet atšķirīgs viedoklis par Latvijas teātru pasauli, t.sk. par Nacionālo teātri. Ja neviens mani nesaprot un negrib, varbūt vaina ir manī pašā?..

+8
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu