Kārļa Ulmaņa pieminekļa atklāšanā simtiem dalībnieku • IR.lv

Kārļa Ulmaņa pieminekļa atklāšanā simtiem dalībnieku

34
piksas.lv

Par LZS biedru ziedojumiem veidoto pieminekli atklāj Zatlers

Sestdien, klātesot vairākiem simtiem cilvēku, Valsts prezidents Valdis Zatlers atklāja bijušā Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa pieminekli viņam veltītajā muzejā "Pikšas" Dobeles novada Bērzes pagastā, vēsta aģentūra LETA.

4.septembris ir K.Ulmaņa 133.jubilejas diena. Kā norāda Diena.lv, pieminekļa atklāšana ir Latvijas Zemnieku savienības (LZS) rīkots pasākums, jo 10 tūkstoš latu finansējums piemineklim nāk tikai no LZS. Tauta aicināta ziedot pieminekļa uzstādīšanai Turkmenbaši, kas varētu būt bijušā prezidenta bojāejas vieta. Uz to aicinājis arī Zatlers. Idejas īstenošana gan atlikta līdz 2013.gadam.

Pasākumā piedalījās LZS biedri, Dobeles pašvaldības pārstāvji un bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kurš tagad vada politisko apvienību ''Par labu Latviju''. Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga gan uz "Pikšām" neesot aicināta.

Pieminekli darinājis akmeņkalis Ivars Feldbergs, tēlniece Arta Dumpe un arhitekts Laimonis Šmits. Uzrunās tika citēts K.Ulmanis, aicinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju būt godīgiem un darīt tikai labus darbus.

Komentāri (34)

buchamona 04.09.2010. 15.33

Ja vēl savas prezidentūras laikā G.Ulmanis daudz maz tomēr saglabāja cien. vīrieša stāju, tad šobrīd šis cilvēks ir kļuvis vnk nožēlojams, sevišķi “iepretī” savam radiniekam K. Ulmanim. Tagad, no laika attāluma, varam teoretizēt – rīkojās K. Ulmanis pareizi, vair tomēr nepareizi, bet viņš 40- gadā stāvēja skarbas realitātes – PSRS notas priekšā. Šim ( “mūsu”Ulmanim) vnk jumts aizbraucis, cik ļoti viņam atkal gribas “spīdēt”, “strādāt tautas druvā”, būt par vadoni, tādēļ vairs nesaprot, ko pats dara un ar ko ir sapinies.

+16
-1
Atbildēt

2

    snjuu > buchamona 06.09.2010. 01.59

    Gunča tiktāl jau nu ir bijis būtiski jēdzīgāks par Kažu. Tas, ko šis dara tagad laikam ir iedzimtais “nodevības faktors”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > buchamona 04.09.2010. 17.50

    Gunta Ulmaņa laikā ap viņu nebija tas birokrātijas dzelzbetona mūris, kuru uzbūvēja VVF un tagad Zatlera kanceleju priekšnieki. To gan šim Ulmanim nevar atņemt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Le 04.09.2010. 15.08

Vairu jau gan vajadzēja aicināt, jo viņa nav nevienas partijas biedre. Guntis Ulmanis (Rumpītis), ja pareizi atceros, pirms kļūšanas par Valsts prezidentu, bija LZS biedrs, kurš tagad nodevis LZS un aizmucis uz apvienību PLL.

+12
-1
Atbildēt

2

    shefere > Le 05.09.2010. 11.59

    VVF, visticamāk, uz šo pasākumu neierastos arī aicināta, tāpēc drošs paliek nedrošs, viņu nepasauca. Man šķiet, ka tieši tāds bija apsvērums, jo ja šitie zeļļi būtu droši par viņas ierašanos, tad kur vēl labāka reklāma viņiem, bet neierašanās gadījumā visi mediji skandētu, ka VVF ignorējusi aizdomīgās kompaškas pasākumu. Tā ka labāk nemaz i nesaukt, baigi vajag, ķipa :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > Le 04.09.2010. 17.47

    Aizmirsāt,ka Rumpītis, alias Ulmanis bija [ir] PSKP biedrs – komunists. Cik reižu manījis kažoku. Piedalotie čekas ģinamo afērā kļuvis par miljonāru. Slims ar Alcheimera slimību. Plānprātības pazīmes.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

zita 04.09.2010. 15.02

Nožēlojami. Ne jau pieminekļa atklāšanas fakts, bet tas, ka katra partija tagad lec vai no bisēm ārā, lai sev pievērstu uzmanību. Kur jūs bijāt visus četrus gadus ar saviem labajiem darbiem?

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu