Piebalgs: jautājums par 100 latiem bija neizdevies joks • IR.lv

Piebalgs: jautājums par 100 latiem bija neizdevies joks

17
ES attīstības komisārs Andris Piebalgs. Autore: Rūta Kalmuka, F64

Pasaules Bankas prezidents esot labi informēts par situāciju Latvijā

Pasaules Bankas (PB) prezidenta Roberta Zēlika (Robert Zoellick) jautājums par to, vai 100 latu stipendijas programmas dalībnieki šo naudas summu saņem kā atalgojumu mēnesī vai dienā, bijis vien neveiksmīgs joks, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Patiesībā Zēliks esot labi informēts par notiekošo Latvijā, sacīja eirokomisārs. "Neapšaubāmi viņš zināja, ka 100 lati – tas ir mēnesī, bet viņš it kā mēģināja pajokot. Un es saprotu, ka tajā mirklī tā ir katastrofa, jo humora izjūtas ir dažādas. Tas bija vienkārši neveiksmīgs joks. Viņš tiešām ir labi informēts," uzsvēra Piebalgs. Viņš gan atzīst, ka viens neveiksmīgs teikums var dzēst visu pozitīvo, kas saistīts ar šo notikumu.

Jau vēstīts, ka augusta vidū Zēliks viesojās Siguldā, kur apmeklēja latvāņu izciršanā nodarbinātos 100 latu stipendijas programmas darbiniekus. Tikšanās laikā apkārtējos jautrību izraisīja PB prezidenta jautājums, par cik ilgu darba posmu strādātāji saņem 100 latus – par mēnesi vai dienu.

Kā ziņots, tā saucamie "simtlatnieki" ir sociālās palīdzības programma bezdarbniekiem, no Eiropas sociālā fonda līdzekļiem saņemot simt latu stipendijas par dažādu sakopšanas darbu veikšanu pašvaldībās. Latvijā šai programmai ir daudz dalībnieku un pretendentu.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati liecina, ka kopumā programmā bijis iesaistīts 51 541 bezdarbnieks – tikai tādi, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu vai pensiju. Savu vēlmi praktizēties par 100 latiem izteikuši 47 488 bezdarbnieki – cilvēki, kuriem nav citu iztikas līdzekļu.

Komentāri (17)

buchamona 03.09.2010. 11.37

Tas bija štruntīgs joks, taču ne mums izvēlēties PB prezidentu, toties mēs varam ievēlēt savas valsts vadītājus un, ja atceras, kā Šlesers šo “joku”centās pārvērst “patiesībā” un tad, pats balstoties uz savas “pīles”, aicināja Dombrovski atkāpties :), tad atliek vien cerēt, ka tautai pietiks prāta izdarīt pēc šī gadījuma savus secinājumus un rīkoties tā, lai tādi demogogi kā Šlesers neiekļūtu nākošajā Saeimā.

+18
0
Atbildēt

0

wrvinovskis 03.09.2010. 12.19

Latvijas Avīzē vienīgajā bija gandrīz vārds vārdā pārstāstīts kā tā saruna notikusi:
“Misēklis, kas pārtop sensācijā
PB prezidents iztaujā vīrus par darba apstākļiem, vai nav grūti strādāt tādā tveicē un vai pļāvējiem nodrošināts pietiekams dzeramā ūdens krājums. Viss esot nodrošināts, taču seko misēklis – Siguldas novada domes priekšsēdētājs stāsta, ka latvāņu pļāvēji tāpat kā visi stipendiāti saņem simt latu mēnesī, dienā nostrādājot astoņas stundas. Kāds no tālāk stāvošajiem to nav dzirdējis, pārjautā, un labklājības ministrs Uldis Augulis atkārto: “Jā, par astoņām stundām dienā.” Nu pārvaicā PB prezidents: “100 lati dienā?” Nošalc žurnālistu pūlis, sajūtot sensāciju, un pēc mirkļa tā jau izlasāma ziņu aģentūru portālos…”

Tur pat īsta anekdote nesanāk, ja vien nepieliktu roku sensāciju kārie. Par Šleseru,vai precīzāk, Stendzenieku, vispār nav komentāru. Varbūt tā arī jādara, ka katra Šlesera pērle jāsauc par Stendzenieka aģentūras nopelnu?

+14
0
Atbildēt

2

andrisskrastins 03.09.2010. 11.49

Nevis neizdevies joks, bet latviešiem šobrīd ar jokošanu ir tā pasmagi. Un tas mani satrauc – noliekot politiku malā, mēs nespējam par sevi pasmaidīt. Grūti izdzīvot tautai, kas nemeklē smaidu grūtā situācijā esot. Protams, konteksts arī nevarēja būt slidenāks.

+8
-1
Atbildēt

1

    inta_ll > andrisskrastins 03.09.2010. 15.04

    Grūti izdzīvot tautai kura saņem 100 Ls mēnesī, ar tādu algu arī jokus saprast nav tik viegli. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu