„airBaltic”, iespējams, maksā par Flika privātfirmas biroju • IR.lv

„airBaltic”, iespējams, maksā par Flika privātfirmas biroju

14
Jānis Saliņš, F64

SM ierēdnis izvairīgs, vai Fliks varētu zaudēt amatu „airBaltic” valdē

Bertoltam Flikam piederošās firmas „Baltijas aviācijas sistēmas” biroja telpu īri, iespējams, apmaksā Flika vadītā nacionālā aviokompānija „airBaltic”, kuras 47,2% pieder Flika firmai, svētdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums „De facto”.

„Baltijas aviācijas sistēmu” birojs ar divām telpām atrodas HELIO biroju ēkā netālu no lidostas. Biroju ēkas pārvaldniece stāsta, ka „Baltijas aviācijas sistēmas” nekādas telpas no viņiem neīrējot un nekādu līgumu ar šo firmu viņai neesot. Līgums slēgts ar „airBaltic”, kas tālāk varot savas telpas izīrēt arī citiem, norādījusi ēkas pārvaldniece.

„De facto” gan norāda, ka, visticamāk, Flika privātfirma par telpu izmantošanu valstij daļēji piederošajai aviokompānijai neko nemaksā. Ja „airBaltic” izīrē telpas savam akcionāram „Baltijas aviācijas sistēmām”, tad šim darījumam saskaņā ar akcionāru līgumu būtu jābūt apstiprinātam uzņēmuma padomē. Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss stāsta, ka par šādu jautājumu uzņēmuma padome nav lēmusi.

Gan „airBaltic” prezidents Bertolts Fliks, gan viceprezidents korporatīvo komunikāciju jautājumos Jānis Vanags no komentāriem izvairījās, sakot, ka saimnieciskus jautājumus nekomentēšot. Tieši tāpat no komentāriem atteicās SIA „Baltijas aviācijas sistēmu” pārstāvis Juris Pētersons.

Matīss, vaicāts vai Fliks varētu zaudēt savu amatu „airBaltic” valdē, gan ir visai izvairīgs, norādot, ka par to būs jālemj jaunajai padomei, kura tiks apstiprināta pirmdien, 30.augustā. Tad būs zināmi arī trīs jauno padomes locekļu vārdi, kuri pārstāvēs valsts intereses aviosabiedrībā.

„De facto” arī atgādina, ka šis nav vienīgais gadījums, kad Flika privātfirma „Baltijas aviācijas sistēmas”, iespējams, parazitē uz valstij daļēji piederošā „airBaltic” rēķina. Pirms trim nedēļām, kad gaismā nāca „airBaltic” zīmola pārdošanas darījums, aviokompānijas prezidents Fliks visiem stāstīja, ka aviokompānija viņa firmai par zīmola izmantošanu neko nav maksājusi, tomēr „Baltijas aviācijas sistēmu” gada pārskats liecināja, ka Fliks melojis, jo no pārskata redzams, ka „airBaltic” ir samaksājis par zīmola izmantošanu 93,5 tūkstošus latu.

Komentāri (14)

Igors Daņiļēvičs 29.08.2010. 23.48

Sāksim un beigsim ar to, ka sen jau vienīgajai Latvijas amatpersonai kurai vajadzētu runāt ar Fliku vajadzētu būt prokuroram.

+12
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 30.08.2010. 00.15

Kāpēc žurnālisti tēlo muļķus un nepasaka līdz galam – neilgi pirms Godmaņa valdības krišanas Šlesers kā SM atjaunoja Latvijai neizdevīgo līgumu ar otru akcionāru airBaltic. Punkts. Un visa taisnošanās atkristu – atliktu norādīt uz līgumu un Šleseru.

+7
0
Atbildēt

0

mxblack 30.08.2010. 12.40

Ja bomzis veikalā nosper pudeli šņabja lai sasildītos, viņu par to nežēlīgi piekauj, tad ietupina uz ilgu laiku. Ja Fliks aptīra valsti par milijoniem, visi tikai rausta plecus un bola izbrīnītas acis, bet Buldozers ar noņemtu klusinātāju rēc pa visu valsti, cik Fliks tai ir izdevīgs. Ar ko tad tas Fliks ir labāks par to bomzi? Abi zog. Tikai bomzi Buldozers neatbalsta, tāpēc to liek cietumā. Lai dzīvo PLL un Šlesers####.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu