Plaudes sadarbības partneris sūdzas par parāda neatdošanu • IR.lv

Plaudes sadarbības partneris sūdzas par parāda neatdošanu

44
Andrejs Strokins, F64

Cietušais uzņēmējs: uztaisām veikalu, kas pelna nauda, bet mums nesamaksā

Kolonnas grupas uzņēmums „Arhitektu birojs Kolonna” jau mēnešiem ir parādā turpat 50 tūkstošus latu firmai, kas iekārtojis ar Kolonnu saistītos Douglas veikalus Rīgā, svētdienas vakarā vēsta TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Kā raidījumā stāstīja „A.Šalmja konstruktoru biroja” valdes loceklis Agris Šalmis, sarakste par parādiem gan ar Kolonnas amatpersonām, gan akcionāri Ievu Plaudi-Rēlingeri ilgst turpat gadu. Sākumā solīts, ka parādu drīz atdos, ka vainīga „Parex banka”, kas nepareizi aizskaitījusi naudu, bet vēlāk iemesli, kāpēc maksājumi kavējas mainījušies – parādu neesot nomaksājis Douglas, kas gan saka, ka tā nav taisnība. Kolonna ir daļa no lielās Eiropā pazīstamās Douglas ķēdes.

Plaude noliedz, ka parāds būtu tik liels, runa esot par septiņiem tūkstošiem. Ja tas tā arī ir, kļūdas varētu būt pieļāvušas amatpersonas, ne viņa, pārliecināta Plaude. „Mani izbrīna, ka ar šādām summām, nu, jā, tās nav tik lielas, cilvēki vēršas medijos. Man grūti teikt, cik liela tā summa, bet esmu izbrīnīta, ka, ja tas velkas jau gadu, kāpēc nevēršas tiesā,” norāda Plaude.

„Es uzskatu, ka 50 tūkstoši nav maza summa, mēs uztaisām Douglas veikalu, kas ar mūsu iekārtām pelna naudu, un tajā pašā laikā mums nevar samaksāt naudu par darbu, ko mēs esam izdarījuši,” savukārt stāsta Šalmis.

Kā vēsta „Nekā personīga”, nemierā ar Kolonnas biznesa stilu ir arī uzņēmējs Vācijā Henrihs Šlenhofs.

Šlenhofam ar „Kolonna Limited” uz pusēm pieder firma „Flīžu tirgus”. Liels bijis viņa izbrīns, kad no uzņēmuma bankas konta bez saskaņojuma noņemti 300 tūkstoši eiro. Saskaņā ar līgumu, kas Šlenhofam uzrādīts vēlāk, šie līdzekļi aizskaitīti uzņēmumam „Projektu Realizācijas birojs”, kurā Plaudei pieder kontrolpakete. Šis uzņēmums neilgi pēc tam  bankrotēja un naudu no tā atgūt neizdevās. Valsts policijā ierosināts kriminālprocess saistībā ar noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.

Vācu uzņēmējs uzskata, ka Plaudes uzdevumā rīkojies viņas bijušais vīrs Jānis Lasmanis, pret viņu arī sākta tiesvedība. Lasmanis kā valdes loceklis kopā ar Plaudi devis rīkojumu naudas noņemšanai no konta. Plaude noliedz, ka pati būtu devusi kādus rīkojumus.

„Krīze radījusi šādas mazas tiesvedības, jo ekonomiskajā apritē, tāpat, kā amerikāņu anekdotē, viens ir parādā 100 eiro, tad otrs atkal trešajam, bet konkrētajā gadījumā, nē, es neesmu devusi mutisku rīkojumu. Absurds,” sacīja Plaude.

Komentāri (44)

sanitai19 29.08.2010. 22.41

„Mani izbrīna, ka ar šādām summām, nu, jā, tās nav tik lielas, cilvēki vēršas medijos. Man grūti teikt, cik liela tā summa, bet esmu izbrīnīta, ka, ja tas velkas jau gadu, kāpēc nevēršas tiesā,” norāda Plaude.

Kārtējā zagle shēmotāja. Cer politikā izhēmot savu biznesu. Kāda būtu tēva reakcija šito redzot? Varbūt arī viņa ir čekas maisos? Tādēļ nebalotējas? Kāds zin?

+13
-4
Atbildēt

0

garausiitis 30.08.2010. 08.35

Principā jau parādu lietas nevajadzētu risināt medijos, bet ņemot vērā Plaudes dižošanos par Labu Latviju , 3000 EUR algas solījumiem un visādiem citādiem stāstiem domāju ,ka nav ne vainas , ja pavelk ārā šo darītāju reālās sejas.

+9
0
Atbildēt

0

sanitai19 30.08.2010. 08.17

Ieva Plaude: “Man grūti teikt, cik liela tā summa, bet esmu izbrīnīta, ka, ja tas velkas jau gadu, kāpēc nevēršas tiesā.” Lūk kā par visu brīnās cilvēki, kuri nespēj sekot grāmatvedībai

Nu gan izrunājās. Ja ar katru uzņēmēju par katru neapmaksāto summu būtu jāgriežas tiesā, uzņēmējdarbība vispār nebūtu iespējama. Šī Plaudes doma skaidri raksturo cinisko attieksmi pret saviem biznesa partneriem. Domāšanas stilu. Tāda ciniķe politikā iet tikai shēmot.
Bet, pavērojot personālijas, kas salasījušies PLL. Ir tādi, kuriem iepriekšējo divdesmit gadu laikā bija saskarsme ar valsts struktūrām un, kuri valsti norāvuši podā. Interesantākais, manā uztverē, ka visi vienā kulītē – kā uz delnas.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu