Mūrniece: cerības advokātu Plataci atrast dzīvu ir zudušas • IR.lv

Mūrniece: cerības advokātu Plataci atrast dzīvu ir zudušas

36

Šo noziegumu mēs noteikti atklāsim agrāk vai vēlāk, pārliecināta Mūrniece

Cerēt, ka maijā mīklaini pazudušais advokāts Ainārs Platacis joprojām ir dzīvs, vairs nevar, tomēr policija ir pārliecināta, ka noziegums agrāk vai vēlāk tiks atklāts, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) teikto citē BNS.

"Man liekas, ka tas laiks, kad mēs pašā sākumā teicām, ka mēs ceram atrast Platača kungu dzīvu, jau ir sen aiz muguras, un arī Valsts policijas priekšnieks [Valdis Voins] ir teicis, ka diemžēl cerēt uz to, ka viņš ir dzīvs mēs vairs nevaram," viņa atzina.

Tomēr, neraugoties uz to, policija joprojām ļoti rūpīgi un daudz strādā pie šīs lietas, jo tas "ir viens no noziegumiem, kuru mēs noteikti atklāsim agrāk vai vēlāk", uzsvēra ministre.

Mūrniece atgādināja, ka policija lietas izmeklēšanā pieaicinājusi arī citu valstu ekspertus, piemēram, advokāta automašīnas ekspertīzes veikšanai. Lai arī tā vēl nav līdz galam pabeigta, pirmā saņemtā informācija liecina, ka automašīnā atrastas arī sievietes DNS pēdas, kas gan nebūt nenozīmē, ka sieviete mašīnā bijusi tieši advokāta pazušanas dienā.

"Protams, ka mūsu uzdevums tagad ir arī noskaidrot visas iespējamās sievietes, kas jebkad bijušas šajā mašīnā," norādīja Mūrniece. Viņa atzina, ka katru dienu informācija "pa ļoti maziem gabaliņiem", tomēr krājas, un tādēļ policijai ir pārliecība, ka kādā mirklī būs skaidra visa notikuma gaita.

Vaicāta par nopietniem pavērsieniem izmeklēšanā, ministre vien norādīja, ka "mēs būtu nopietni pavirzījušies uz priekšu, ja mēs būtu atraduši Platača kungu vai aizturējuši kādu cilvēku. Šobrīd tā nav noticis". "Protams, ka katru dienu, nākot klāt papildus informācijai, parādās arī jaunas versijas, bet pamatā tās jaunās versijas apstiprina tikai tās, kas jau policijai iepriekš ir bijušas zināmas," viņa vēl piebilda.

Iesniegums par Platača bezvēsts prombūtni policijā saņemts 25.maijā. Šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu "Mercedes Benz 500".

Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska un viņa kolēģi advokāta Aināra Platača pazušanu saista ar viņa profesionālo darbību. Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins jūnija beigās intervijā "Neatkarīgajai" atzina, ka izmeklētāji strādā gan pie versijām par advokāta profesionālo darbību, gan par privāto dzīvi.

Komentāri (36)

janazakovica 27.08.2010. 11.42

izskatities mirusam varetu but plataca intresees.varetu but ka uznemies to ko nevar pacelt.tagat ari jaslapstas no nopietniem cilvekiem.bet tas ka platacis bijis zilais skiet vairs nevienu neuztrauc.kaa zinams zilie ir loti launi un atriebigi{kaa zidi}..taa ka ir veel versija ka scenarijs ir bijis lidzigs kaa versace.

+1
-4
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu