Anrijs Lembergs – cietušais krimināllietā par datu publiskošanu • IR.lv

Anrijs Lembergs – cietušais krimināllietā par datu publiskošanu

23
Anrijs Lembergs (L) un advokāts Aivo Leimanis (K) tiesas sēdē. Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pārbauda visu triju Lembergu kontu izdruku publicēšanu rokasgramata.com

Kriminālprocesā par publikācijām "www.rokasgramata.com" Ventspils mēra Aivara Lemberga dēlam Anrijam Lembergam piemērots cietušā statuss, aģentūru LETA informējis advokāts Aivo Leimanis.

Par izmeklēšanas detaļām sīkākas informācijas Leimanim neesot. Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena vien paziņojusi, ka "kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 200.panta – par dienesta noslēpumu un komercnoslēpumu saturošu ziņu neatļautu iegūšanu un izpaušanu, turpinās izmeklēšana".

Kā ziņots, 9.augustā mājaslapā rokasgramata.com tika ievietotas Ventspils mēra Aivara Lemberga dēla Anrija un 16.augustā – meitas Līgas kontu izdrukas par līdzīgu laikposmu, vēl dažas dienas vēlāk – viena dokumenta kopija, kas, visticamāk, ilustrē Ventspils mēra maksājumus ekskluzīvu apģērbu veikalam Londonā pirms aptuveni pieciem gadiem. Visos šajos gadījumos Datu valsts inspekcija (DVI) konstatējusi iespējamu personas datu aizsardzības likumpārkāpumu un vērsusies prokuratūrā, savukārt Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par Anrija Lemberga iespējamo bankas kontu publiskošanu internetā.

Atbildību par interneta vietnē publiskoto un vēl publiskojamo informāciju uzņēmies žurnālists Lato Lapsa, kurš trešdien laida klajā izdevumu "Kā nozagt miljardu? Rokasgrāmata". Viņš uzsvēris, ka grāmatas iznākšana nekādā veidā neietekmēs rokasgramata.com darbību. "Mājaslapa turpinās darbu vēl pietiekami ilgi un gari, kamēr mēs būsim pastāstījuši visu, kas sabiedrībai bija jāzina," sacīja Lapsa.

Žurnālists par savu atbildību paziņojis arī policijai. Tiesībsargājošās iestādes pagaidām nekomentē, kā rīkosies saistībā ar šo informāciju, preses pārstāvei vien paziņojot, ka policija turpina vākt lietā nepieciešamos pierādījumus.

Komentāri (23)

kkristaps 27.08.2010. 06.44

Pirms pāris dienām LTV ziņoja, ka Aivars Lembergs Latvijas valstij, iespējams, nospēris kopumā apmēram VIENU MILJARDU latu. Šī nauda ir nosperta katram Latvijas iedzīvotājam, tāpēc šim katram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības zināt, kur viņam nozagtā nauda ir izlietota. Pavisam vienkārši. Un nesāciet te runāt par nevainīguma prezumpciju, neizprotot, ka šis jēdziens nozīmē vien to, ka valsts nevar vērst pret Aivaru Lembergu soda sankcijas līdz brīdim, kad ar tiesas spriedumu viņš būs atzīts par vainīgu. Ja es savām acīm redzu kaimiņu iegrūžam somu dunci sānos otram kaimiņam, nevainīguma prezumpcija nebūt nenozīmē ne to, ka es nedrīkstu nosaukt šo kaimiņu par slepkavu, nedz arī to, ka žurnālisti nedrīkst aprakstīt šo slepkavību.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu