Meitenes • IR.lv

Meitenes

5
Anda Arcimoviča. Kamenēs sesto gadu. «Visu mūžu esmu nodzīvojusi Cesvainē. Daudz bijis jāstrādā, jārūpējas par ģimeni, un nav laika dejām. Tagad redzu, cik daudz iegūstu. Kustību, kopības sajūtu». Foto — Reinis Hofmanis, F64
Ieva Alberte

Vīriešu kūtrums vai skaitliskais mazākums Cesvaines dāmām nav šķērslis dejot. Desmito gadu viņas ir senioru deju kopa Kamenes

Viņas saķērās elkoņos un griezās. Sieviete ar sievieti. Kādā pasākumā Cesvainē, ieraugot senioru deju kopu Kamenes, sapratu, ka uz filmas Sekss un lielpilsēta 2.daļu varu neiet. Četru tirgus tašu ķezas nobāl uz cēlo Cesvaines lēdiju fona. Publikā pa kādam smīkņāja – sak, vecenītes grozās. Bet ko citu darīt? Pērn vīrieša vidējais mūža ilgums bija 68,3 gadi, sieviešu – 78,1. Tieši tāpēc nav svarīgi, ar ko dejot, bet dejot. Nospiest mūzikas atskaņotājam Play un virpuļot.

VĪRIEŠI NENĀK
Beidzies mēģinājums. Dāmas sarūpējušas sieru un pašdarītu kvasu, piesēdušas un atceras neseno koncertu Baltkrievijā. Kolektīva «finanšu ministre» Solita Baltause uzreiz paskaidro, ka braukušas par savu naudu. Cik tad Kamenes gadā izmaksā? Solita teic: «Mēs netērējam tā kā augšas (valdība – red.).»

«Jā, neesam bagātas, tikai gribīgas dejot!» piebilst Anda Arcimoviča.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu