Gavars neatklāj, vai pretendēs ministra amatam vēlreiz • IR.lv

Gavars neatklāj, vai pretendēs ministra amatam vēlreiz

13
Sveikata Grožis, F64

Apinis: VM darba stils ļauj ticēt veselības nozares pamatproblēmu atrisināšanai

Skatoties, kā patlaban strādā Veselības ministrija (VM), ir pamats ticēt, ka finansiālās pamatproblēmas veselības nozarē tiks atrisinātas un pērn pieļautās kļūdas novērstas, šādu pārliecību trešdien Latvijas Radio (LR) pauda Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, citē aģentūra BNS.

Savukārt nesen par ministru ieceltais nozares profesionālis Didzis Gavars pagaidām neatklāj, vai ir gatavs pretendēt šim amatam atkārtoti pēc vēlēšanām. Uz šādu jautājumu trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" veselības ministrs atbildējis izvairīgi: "Šis darbs no katra, kas to uzņemas, prasa ļoti daudz. Līdz ar to es šodien uz to neatbildēšu."

Apinis LR norādīja, ka pēc valdības otrdien piešķirtā papildu 26 miljonu latu finansējuma nozarei "Veselības ministrija kopā ar Finanšu ministriju būs spiesta pastrādāt pie tā, kādā veidā godīgi, racionāli, precīzi sadalīt šo naudu". Problēma esot apstāklī, ka pērn Baibas Rozentāles (TP) ministrēšanas laikā notikuši "revolucionāri pārkārtojumi", piemēram, par galveno darbības virzienu medicīnā nosaucot tikai primāro vai ambulatoro dienestu, vienlaikus samazinot plānojumu par 40%, skaidroja Apinis. "Medicīna ir tāpat kā liels kuģis, kurš mierīgi iet uz priekšu. Mēs viņu varam, protams, virzīt tā, kā tam būtu jābūt, bet ne jau uzreiz mēs viņu pagriezīsim par 90 grādiem," skaidroja Ārstu biedrības pārstāvis.

"Es gribētu teikt, ka pašreizējā ministrijas vadība ļoti precīzi, racionāli un vispār tā mierīgi izdara korekcijas šajās pērnā gada plānošanā salaistajās kļūdās. Skatoties šo darbības stilu, es gribu ticēt, ka mūsu finansiālās pamatproblēmas tiks atrisinātas," atzīst Apinis. Viņš arī norāda – veselības nozares pārstāvjiem jāsaprot, ka līdz gada beigām papildu līdzekļi nozarei netiks atvēlēti, tādēļ vajadzētu rēķināties ar līdz šim piešķirto naudu un pievērsties nākamā gada budžeta veidošanai.

Komentāri (13)

austrisv 25.08.2010. 09.10

Kuru ministriju vadījusi TP, tur pat” zāle” pēc tam vairs neaug!
gan jau Apinis un viņa vadītā ārstu biedrība ir izanalizējusi ,pirms runā, veselības nozari, jo cik gan var tērēt no valsts budžeta veselībai.
Igaunijā viena gultas vieta maksā 1.80 Ls, bet Latvijā kaut kur nu jau 9 Ls!
kaut kur tā nauda aizplūst! ka tik ne atkal kādā no bērnu tipa slimnīcas variantiem ar naudas aizplūšanu dažu valdes locekļu nepiepildāmajās ķešās!

+12
-2
Atbildēt

0

mary75 25.08.2010. 09.52

Pagaidām iespaids, ka šis ir labākais veselības ministrs no daudziem, ja ne no visiem bijušajiem, kuri neatlaidī gigremdēja veselības nozari, uzskatot to vienīgi kā naudas avotu partijas spices kasei caur celtniecībām, remontiem, iepirkumiem, birokrātijas vairošanai, nu, ja kas palika pāri, tad tas tika atvēlēts kvaukšu ārstēšanai.
Tagad arī TP un Rozentāle atstāja labu mantojumu – līgumu par 200 miļj. vērtu Stradiņu rekonstrukciju, tā ka mums vēl ilgi būs 9 lati dienā un ārstēšanai un kompens. medikamentiem naudas nepaliks.
Jo budžeti medicīnai Latvijai un Igaunijai samērojami, tikai, tur to izlieto ārstešanai, nevis kā pie mums.

+9
-1
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 25.08.2010. 09.05

Turies, Didzi !

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu