Gaidāmas konsultācijas par Zatlera un Lukašenko tikšanos • IR.lv

Gaidāmas konsultācijas par Zatlera un Lukašenko tikšanos

19
Evija Trifanova, LETA

Septembra beigās Latvijā plānota Baltkrievijas premjera vizīte

Septembrī Latvijā gaidāma Baltkrievijas Ministru prezidenta Sergeja Sidorska vizīte. To žurnālistiem pēc tikšanās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Sergeju Martinovu pavēstīja Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis, ziņo BNS.

Martinovs sacīja, ka 23.-24.septembrī Rīgā notiks Baltkrievijas biznesa forums un tad varētu organizēt arī Sidorska vizīti. Uz jautājumu, kad Latvijā varētu ierasties Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, Martinovs apliecināja, ka "ir pienācis laiks, lai runātu par vizītēm augstākajā līmenī". Pēc Baltkrievijas premjera vizītes Latvijā varētu sākt konsultācijas par abu valstu prezidentu tikšanos.

Abi ministri bija vienisprātis, ka starp Latviju un Baltkrieviju ir iespējas padziļināt sadarbību ekonomikā, savukārt Baltkrievijas ministrs pauda ieinteresētību sadarboties ar Latviju stratēģisko preču un enerģētikas tranzīta jomā. Martinovs apliecināja, ka Latvija ir viens no Baltkrievijas prioritārajiem partneriem, un pauda gatavību uzņemt Baltkrievijā Latvijas uzņēmējus. Vienlaikus Martinovs atzina, ka krīze Latvijā eksporta jomā ir ienesusi "savas korekcijas", taču viņš ar optimismu un pārliecību raugās uz situācijas uzlabošanos.

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu