Krievija negatavojas vairāk atvērt savus arhīvus • IR.lv

Krievija negatavojas vairāk atvērt savus arhīvus

26
AFP/LETA

Arhīvi ir atvērti tieši tik, cik to ļauj Krievijas likumi, norāda Krievijas ĀM

Maskava negatavojas dot Latvijai papildu pielaidi Krievijas arhīviem, ceturtdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Andrejs Ņesterenko, vēsta BNS.

"Kas attiecas uz Krievijas arhīvu atvērtību, tad tie ir atvērti tieši tik, cik to ļauj Krievijas likumi. Spēkā esošie ierobežojumi, un tādi, starp citu, ir arī citās valstīs, ir saistīti, piemēram, ar noilgumu, un vairākiem citiem pamatotiem faktoriem. Tā ir normāla prakse, kas ir atzīta visā pasaulē," teikts Ņesterenko paziņojumā.

Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis nesen aicināja Krieviju paplašināt pieeju saviem arhīviem, kas, pēc viņa sacītā, "būtu liels solis ceļā uz to, lai [Krievija] atzītu Baltijas valstu okupāciju".

"Noteikumi par piekļuvi Krievijas arhīviem ne reizi vien un detalizēti ir darīti zināmi Latvijas pusei. Oficiālās Rīgas mēģinājumi iegūt kaut kādas ārkārtas tiesības šajos apstākļos rada neizpratni," uzsvēris Krievijas ĀM pārstāvis.

Viņš piebildis, ka Krievijas nostāja jautājumā par to, vai Baltijas valstis tika okupētas, paliek nemainīga. "Mums šis jautājums ir slēgts, un mēs negatavojamies pie tā atgriezties. Jebkādas oficiālās Rīgas spekulācijas šajā jautājumā vienīgi var radīt nopietnu kairinātāju Krievijas un Latvijas attiecībās," norādījis Ņesterenko.

Komentāri (26)

buchamona 19.08.2010. 17.48

Mums šis jautājums ir slēgts, un mēs negatavojamies pie tā atgriezties. Jebkādas oficiālās Rīgas spekulācijas šajā jautājumā vienīgi var radīt nopietnu kairinātāju Krievijas un Latvijas attiecībās,” ++++ paldies par šādu, godīgu atbildi :) Bez ironijas. Tagad arī Latvijā beidzot ir iemsls pielikt punktu ap diskusijām, jeb drīzāk PLL spekulācijām, kas latviešiem ir Krievija

+13
-1
Atbildēt

1

    LR Aizsardzības mini > buchamona 19.08.2010. 18.01

    Vai kāds bija gaidījis citu rezultātu, krievijā vēl nav sapratuši, ka tikai nožēlojot grēkus var atrisināt problēmu. Nekas, koloss kritīs, agri vai vēlu bet kritīs!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

jeers 19.08.2010. 18.08

Stulbi, bet tiem, kas iedomājušies ka no krievijas plūdīs ķīseļu upes, arī pēc sitiena ar bomi par galvu acis neatvērsies. Aizskries un nobalsos par PLL vai SC ka nemetas.

+12
-1
Atbildēt

1

    LR Aizsardzības mini > jeers 19.08.2010. 18.13

    Trakākais, ka tieši Latgalē valda šādi uzskati! :( Nesen runāju ar savu krustmāti, viņa man tieši tā arī pateica: “Jābeidz ar krieviem kašķēties, atceris cik labi bija krievu laikos” – cilvēkiem ir īsa atmiņa. :(

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 19.08.2010. 18.00

Tā vietā, lai atvērtu arhīvus, Mendels paziņoja, ka veterāni pelnījuši uzzināt visu patiesību par WWII. To viņiem pavēstīs speciāli izveidotā vēstures viltošanas komiteja.

+11
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > raimonds_bossltd 20.08.2010. 00.20

    loti labajam advokatam grutupam kurs nevienu nekad nav uzpircis gan sos arhivus atvera loti plasi.sarkanajaa krievija joprojam jebkuri arhivi kalpo un kalpos ka propogandas ieroci.un citi nelietigi ietekmesanas lidzekli.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu