Zatlers aicina nekavējoties atdot “airBaltic” preču zīmes • IR.lv

Zatlers aicina nekavējoties atdot “airBaltic” preču zīmes

53
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Zīmols "airBaltic" tiks atdots tikai tad, kad to ļaus finanšu rādītāji, norāda Fliks

Valsts prezidents Valdis Zatlers, ceturtdien tiekoties ar satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK), aicināja panākt nekavējošu “airBaltic” preču zīmju atdošanu atpakaļ uzņēmuma īpašumā, Ir.lv informēja Valsts prezidenta preses sekretār Ilze Rassa.

Kā vēsta LETA, Gerhards pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem atzinis, ka “airBaltic” finansiālā  situācija nevar būt šķērslis zīmola atdošanai atpakaļ kompānijai.

Uz atgādinājumu, ka "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks skaidri norādījis, ka kompānijas finansiālā situācija nav piemērota zīmola ātrai atgriešanai kompānijai, Gerhards skaidroja, ka te būtisks esot aspekts par kompānijas "dažādiem attīstības virzieniem", tomēr esot skaidrs, ka "airBaltic" finansiālā situācija gada otrajā pusē būs labāka nekā pirmajā, jo tā tas tradicionāli esot jebkurai aviācijas kompānijai. Izvērtējot zīmola atdošanu atpakaļ, aktuāls esot jautājums par to, "kāds tad būs paredzētais lielais projekts par lidmašīnas parka nomaiņu".

Gerhards, prognozējot zīmola atdošanas atpakaļ laiku, paziņoja, ka "negribētu izteikt prognozes par gadiem, es domāju, ka zīmols tiks atdots vistuvākajā laikā". "Kad tas notiks – šāds jautājums ir jāuzdod Flika kungam, kā viņš to redz, katrā ziņā viņa gatavība to izdarīt ir pilnīgi skaidra. Arī prezidents šodien apliecināja, ka, viņa skatījumā, jautājums ir jāatrisina pēc iespējas ātrāk un viņš tam sekos līdzi. Ir virkne priekšnosacījumu, kas pieļauj to, ka šī zīmola atgriešana varētu notikt vistuvākajā laikā," norādīja Gerhards.

Lidsabiedrības "airBaltic" zīmols tiks atdots kompānijai tikai tad, kad to ļaus finanšu rādītāji, jo pārdots tas tāpēc, lai tos uzlabotu. Tā savukārt ceturtdien pēc tikšanās ar Zatleru paziņoja aviokompānijas prezidents Bertolts Fliks.

Uz jautājumu, vai zīmols tiks atdots pēc nedēļas vai gadiem, Fliks norādīja, ka jautājums jau nav konkrētos laikos, jo "jāskatās, vai finanšu rādītāji to atļaus".

Jau vēstīts, ka Flikam piederošās “Baltijas Aviāciju sistēmas” par “airBaltic” prečuzīmju iegādi uzņēmumam pārskaitījusi 3,6 miljonus latu. Fliks arī paziņojis, ka prečuzīmju atdošana atpakaļ “AirBaltic” notiks tā, lai “neietekmētu “airBaltic” finansiālo stāvokli”.

Komentāri (53)

ievuliitis 19.08.2010. 14.36

Atgādināsim Madarai un viņas domubiedram, ka līgumu starp Latvijas valsti un SAS, kuras daļas vēlāk pārpirka Fliks vai kāds, kas slēpjas aiz Flika vārda, izstradāja SM juristi pēc Šlesera k-ga noradījumiem, ir sastādīts tā, ka Latvijas valstij – vairākuma akcionāram nav nekādu sviru lai ietekmētu AB darbību sev izdevīgā veidā.
Milzīgs paldies par to Šlesera kungam un šoferu dēliem. Balsosim Par “Izzagto Latviju”!

+14
0
Atbildēt

12

    Ziemelnieks > ievuliitis 19.08.2010. 14.38

    Paldies betijacelamle :) …man ir jautājums, vai esi jutusi kādu draudoši lielu sliktumu tautai no pašreizējās situācijas, kas notiek par un ap airBaltic?

    Varbūt vari minēt arī kādus plusus?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    guna_sniedzina > ievuliitis 19.08.2010. 20.34

    Tā nav KNAB kompetence. Pietiek Satiksmes ministrijai celt prasību par līguma atzīšanu par spēkā neesošo un/vai zaudējumu atlīdzību no Šlesera. Diez vai tam ir vajadzīgs Ministru kabineta akcepts. Bet Gerhards, kā jau tika pateikts, savu daļu par zīmolu utt. ir iztērējis, un diez vai jebkādas sapratīgās aktivitātes šajos virzienos varēs sagaidīt no TB/LNNK vadītās Satiksmes ministrijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > ievuliitis 19.08.2010. 15.23

    to Sanita Jemberga
    Ja Latvija būtu VALSTS, bet ne Baltijas kara apgabala teritorija, tādu Fliku putekļos saberztu un neviens viņu pat neuzdrīkstēties pieminēt. VALSTS ir visspēcīga.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > ievuliitis 19.08.2010. 20.11

    Jembergai
    Tieši par to arī ir runa – šlesers,protams ka nejauši, neizmainīja līgumu. SAS ir viens partneris, bet kaut kāds nagļa ielikts fricis – pavisam cits…
    Un tagad valstij jāņem vērā balsu skaitam neatbilstošas Flika intereses. Vismaz es te saskatu nepārprotamu valsts interešu ignorēšanu. Tolaik premjers bija Godmanis un satiksmes ministrs šlesers… vai ne? Kur skatās KNĀBis?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    girts_gansons > ievuliitis 19.08.2010. 15.13

    Personalatlase< Valstij draud peļņas daļas nepamatota sarukšana, jo uzņēmuma pārvaldītājam ir iespēja peļņu pārcelt uz sev piederošām, uzņēmumu apkalpojošām firmām caur pakalpojumu cenām.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 19.08.2010. 14.55

    Bet tāpēc jau Air Baltic var tikt novests līdz bankrotam, jo padome izrādās ir pērkama un paraksta valstij neizdevīgus pat noziedzīgus lēmumus.
    Kas tad būtu Air Batic, pēc aktīvu pārdošanas!!! Paliktu vien kreditori valstijun iztukšots pamatkapitāls!
    Vai tad ne tādēl ārzemnieki gribēja, lai Latvijā pieņem likumu par amatpersonu atbildību!!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ievuliitis 19.08.2010. 15.01

    “Akcionāriem vienkārši nav gribas.”
    ———————————–
    Jautājums – kāpēc viņiem nav tas gribas?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ievuliitis 19.08.2010. 14.57

    Cien Sanita,
    Šo akcionāru mēs paši spītīgi ik pa 4 gadi iebalsojam, Nu, varbūt Madara to darīs pirmoreiz, bet gan jau ka kāps uz tā paša grābekļa kura citi jau reizi piekto.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ievuliitis 19.08.2010. 15.12

    Ir teiciens – Чукча – не читатель, Чукча – писатель,

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Anda Burve-Rozīte > ievuliitis 19.08.2010. 14.39

    Betij, tā īsti nav. Šlesera pēdējās darba dienās parakstītais līgums nenostāda valsti būtiski sliktākā stāvoklī nekā bija ar SAS – ja pareizi saprotu, viens no retajiem punktiem ir aktīvu atsavināšana vai kaut kā tā, kam agrāk vajadzēja akcionāru sapulces, bet tagad pietiek ar padomes lēmumu. Jautājumam ir pavisam cita šķautne – bija iespējams uzrakstīt akcionāru līgumu, kas būtu labāks valstij nekā iepriekšējais. Tas ir tas, kas netika izdarīts.
    Akcionāram ir neformālas sviras, ko rada gan vairākums akciju, gan citi apstākļi. Akcionāram vienkārši nav gribas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 19.08.2010. 14.55

    Sanita, esmu pārliecināta ka jūsu rīcībā ir vairāk informācijas, tāpēc man ir jautājums – kura ministra laikā tika parakstīts līgums ar SAS? Pēc manām domām jūsu pieminētais fakts tomēr mazināja valsts ietekmi AB. Nemaz neapstrīdot jūsu nosauktos faktus loģiski rodas jautājums – kāpēc A.Šlesera pēdējās darba dienās parakstītais līgums nav bijis labāks valstij nekā iepriekšējais?
    Un, ja jau Šlesera kungs nespēja valstij izdevīgu līgumu noslēgt, būdams Satiksmes ministrs, kāpēc tagad katrā reizē, kad viņa prikšā ir žurnalista pastiepts mikrofons, mums tiek apgalvots, ka kļūdams par premjerministru pēc vēlēšanām, ar aizdevējiem viņš runās savādāk, kā pasreizējāis valdības vadītājs, un panāks daudz izdevīgākus nosacījumus?
    Vai mums ir kaut mazākais iemesls viņam ticēt? Manuprāt – nē.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 19.08.2010. 15.06

    Madara. Kaut arī esmu vecāka par tevi, atmiņas stāvoklis acīmredzot man ir labāks. Raksti, komentāri un diskusijas IR telpā par AB prechu zīmju pārdosanu Flika kantorim turpinās, ja nemaldos, trešo nedēļu. Tu arī tur piedalījies. Ja tev ir problēmas ar atmiņu vai lasītu tekstu uztveri, nekā tur nevaru līdzēt. Ja neesi sapratusi līdz šim, iespējams nesapratīsi nekad. Un tomēr – centies! Labajā pusē ir vairāki raksti par šo tēmu un tikai viens vienīgs par maksu. Lasi tos bezmaksas un arī lasītāju komentārus – pie viena atsvaidzināsi, ko pati esi teikusi, lai nenonāktu pretrunās un nekļūtu par apsmieklu visai portāla auditorijai. Veiksmi tev! Audzi!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

mary75 19.08.2010. 14.26

To zīmolu valstij vairs neredzēt, kā man šķiet.
Un atkal Latviju pa daļām izpārdod lielākie brēcēji par savu patriotismu – TB, caur savu Gerhardu.
Arī tas tipiski Latvijai, bet, ne tikai Latvijai – ja kāds sāk sist sevi pie krūtīm un klaigāt par patriotismu – sargi kabatas!

+7
-1
Atbildēt

9

    raimonds_bossltd > mary75 19.08.2010. 17.10

    to Alejandro & dzeris49
    Bet tracina tie latvieši, tomēr? Nevariet pārdzīvot, ka Hitlers neļāva Staļinam visus nošaut vai izvest uz Sibīriju?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.08.2010. 19.41

    Beidzat laist muļķi, paši zināt, ka bez Gerharda piekrišanas nekas nenotiktu, un viņš arī lokās un skaidri nepasaka, ka nezināja par to darījumu.
    Un Gerhards ir TB.
    Un tas, vai viņš ir latvietis, vai čukča, man ir pilnīgi vienalga, blēdis ir blēdis.
    Tam ombros – un kāds tam sakars ar Staļinu un Hitleru?
    Tāpēc, ka kādreiz notika deportācijas, tādiem TB tā ir induļģence blēdībām un pretvalstiskai darbībai?
    Apbrīnojama loģika.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 19.08.2010. 23.19

    to dzeris49
    Nezinu nevienu Tēvzemieti, kam kaut kas būtu pielipis pie pirkstiem. Jā, būdami koalīcijā ar lielākiem neliešiem Latvijas vēsturē LPP/LC pievīla savu vēlētāju un grāva partijas reputāciju. Arī Dobelis, Tabūns, Kalniņš un Straume ir cūcīgi izrunājušies, bet tie nav visi Tēvzemieši un VL ne tik. Gerhards, spriežot pēc viņa gājieniem, ir Šlesera Trojas zirgs. Arī JL ir savi grēki. Viņu balsojuma dēļ Pzdanoka tika uz Eiroparlamentu un TB/LNNK Eiroparlamenta deputātiem nebija iespējas piedalīties Seimas vēlēšanās, nenoliekot mandātu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mary75 19.08.2010. 20.41

    dzerim, kā oficiālam TP vēlētājam, vajadzētu paklusēt par šo jautājumu. Tik daudz, cik izfenderējuši TP zēni, likam gan neviens nespēja un nespēs.
    Dzeri, jūs taču vēlējāt par TP, vismaz tāda bija jūsu oficiālā versija, vai ne? :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mary75 19.08.2010. 16.47

    Nezināju, ka Fliks iestājies TB.
    Nu nesmīdini tautu, beidz naidot latviešus.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.08.2010. 21.16

    Nē, vienmēr esmu balsojis par JL.
    Kas attiecas uz TB – taisni TB vienmēr bija koalīcijā ar TP, un palīdzēja tiem fenderēt, atbalstot visos šaubōgos balsojumos, dabiski, ne jau par velti, bet, par iespēju arī pašai ko pagrābt, atraduši gan patriotus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.08.2010. 04.33

    Tad kāpēc sarakstos atkal Dobelis un Tabūns, nevis tie godīgie tēvzemieši?
    Kur bija tie godīgie tēvzemieši, kad TB balsoja tā, kā vajadzēja PLL, nevis valstij?
    Kāpēc par līderi ievēlēja Zīli, nevis Kriestovski, un Kristovskis dabūja aiziet?
    Un par to, ka tur ir godīgi cilvēki, neviens nestrīdās, bet, nosaka ta visu citi.
    Un kas tāds, izņemot radikālāku retoriku, tai TB/VL labāks par Vienotību?
    Man nav ticības TB, un arī VL, kuri it kā sludina eiropeisko virzienu, un tai pat laikā iestājas pret liberālu politiku, kas nozīmē pret individualajām brīvībām un pret iecietību pret citādāk domājošiem, iestājas pret seksualām minoritātēm, sludina ksenofobiju, t.i. noliedz galvenās ieropeiskas vērtības, izskatās diezgan tumsonīga partija, kas vairāk līdzinās Žirinovska liberāldemokrātiem, nekā normāliem eiropeiskiem nacionalistiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.08.2010. 14.40

    Tas tāpēc, ka vienmēr atradīsies, kas uz to “latvisko Latviju”, vai “latvieti, nepadodies” ēsmu uzķersies, ko jau gadiem arī izmanto TB, lai to Latviju var kāst un izmantot.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 19.08.2010. 14.35

    Prātīgi teikts. Paskaties kaut vai uz tiem pašiem TB brāļiem VL, viņi nemaz neizliekas, ka viņiem rūp tiesiska valsts, cīņa ar korupciju, godīga valsts pārvalde utt. Piedrukājuši pilnu internetu ar rakstiem par “latvisku Latviju” un kādreiz vēl kaut kas par ekonomiku, nodokļiem sacerēts, bet pamēģini atrast kaut vienu VL publikāciju, kurā jaunieši vērstos pret valsts nozagšanu. Ideāla koalīcija šiem būtu ZZS+PLL+VLTBLNNK, bet tādai, paldies Dievam, 51 balss pēc vēlēšanām nesanāks.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Janis 19.08.2010. 14.09

Plāns ir ļoti vienkāršs – novilkt šo pasākumu līdz jaunai valdībai un tad apklusināt.

+8
-3
Atbildēt

1

    janazakovica > Janis 19.08.2010. 14.21

    vareja vel pieprasit nekavejoties novakt pardaugavaa pieminekli sarkaniem okupantiem tad butu ists prezidents.bet ta tikai skeles rikotaj direktors.made in the zoo.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu