Zatlers vēl nav izlēmis, par ko balsot • IR.lv

Zatlers vēl nav izlēmis, par ko balsot

39
Edijs Pālens, LETA

Zatlers: Man nav iespējas rūpīgi papētīt programmas, jo tās nav tik vienkārši pieejamas

Valsts prezidents Valdis Zatlers norāda, ka partiju priekšvēlēšanu programmas nav viegli pieejamas, tādēļ vēl nav izlēmis, par ko balsot rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, ziņo BNS.

Prezidents žurnālistiem trešdien uzsvēra, ka krīzes laikā iedzīvotāji daudz rūpīgāk vērtēs partiju programmas, jo vēlas zināt, ko potenciālais jaunais parlaments un valdība darīs ekonomisko un politisko problēmu risināšanā.

"Es arī neesmu izlēmis, par ko balsot tikai viena iemesla dēļ – es neesmu iepazinies un man nav iespējas rūpīgi papētīt šīs programmas, jo tās nav tik vienkārši pieejamas," atzina valsts pirmā persona.

Viņš norādīja, ka arī sabiedrībā ir pieprasījums pēc partiju programmām un nosacījumiem. "Viņi vēlas plašas programmas, ne tikai uzrakstus ar partiju nosaukumiem un lokomotīvēm. Viņi grib atbildīgi izlemt, par kuru rīcības plānu balsot. Pašlaik pieprasījums sabiedrībā ir pēc rīcības plāna," sacīja prezidents.

Zatlers pārmeta partijām, ka tās nereklamē savas programmas vai dara to ļoti ierobežoti, izvēloties tikai vienu punktu. "Vēlētājs mums ir gudrs, un viņam ir nepieciešama pilna programma, lai izdarītu savu izvēli," teica prezidents, aicinot partijas savas nostādnes reklamēt pēc iespējas biežāk un plašāk, lai nebūtu jāizdara "pēdējās nakts lēmumi".

Komentāri (39)

Tane-Dane 18.08.2010. 19.27

Tām partiju progām nav nekādas jēgas, ja tās visā spektrā netiek nosegtas ar skarbām diskusijām, kurās politiķiem ir jāpierāda to īstenošanas iespējamību, mehānismus un gala rezultātu visos termiņos. Ja šādas diskusijas nav, tad tā visa ir tualetes makulatūra, kuru pat lasīt nav vērts.

+13
0
Atbildēt

0

zita 18.08.2010. 19.35

Nesaprotu, kas tur ko pētīt? Manuprāt šajās vēlēšanās programmām ir nulles nozīme. Jeb varbūt Zatlers apsver iespēju nobalstot par partijām, kuras visus šos četrus gadus ne tikai ciniski ņirgājās par veselo saprātu, bet paspēja arī valsti līdz bankrotam novest?

+13
-2
Atbildēt

0

photocom 18.08.2010. 20.09

Ko valža bail
ka sarkanie kvadrāti
pasauks uz zoo uz strelku
un kādu skeletu
parādīs
esi taču dakteris – saņemies !
:))

+9
-1
Atbildēt

1

    ltvpanorama > photocom 18.08.2010. 20.33

    wo wo.. te nu ir tā īstā reize – vēlēšanu kabīnē tāpat kā ķemertiņā cilvēks – vai tā ķēkša, vai zinātnieks, vai prezidents paliek viens pats ar sevi..nav jāliekuļo,kaut kas kādam jāpierāda vai jārāda smaidigāka seja nekā patiesībā tā jūtas procesa brīdī..Valdis saņemsies un izdarīs visu pareizi!.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu