Atlaides pensionāriem izmaksās vairākus miljonus • IR.lv

Atlaides pensionāriem izmaksās vairākus miljonus

19
Rīgas satiksme

Opozīcija: Rīgas mēra iecere atlaist maksu par braukšanu ir priekšvēlēšanu gājiens

Galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (SC) iecerētā braukšanas atlaižu piešķiršana nestrādājošajiem pensionāriem, ko domes opozīcijas pārstāvji uzskata par priekšvēlēšanu gājienu, varētu izmaksāt 3,5 miljonus latu nodokļu maksātāju naudas gadā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" (RS) aprēķiniem.

Jau ziņots, ka Ušakovs RS valdei uzdevis no 1.septembra nodrošināt, lai nestrādājošie Rīgas pensionāri, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdi un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētāji varētu izmantot pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas. Uzņēmuma valde pirmdien ārkārtas sēdē izskatīja apstiprināja šādu lēmumu. Tas vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Kā LETA skaidrojis RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, ja atlaides tiks piešķirtas no septembra, tad jau šogad uzņēmumam papildus būs vajadzīgs vairāk nekā viens miljons latu, ko plānots prasīt kā dotāciju no pašvaldības jau ar šā gada budžeta grozījumiem rudenī.

Ja situācija nemainīsies, pat nerēķinoties ar atlaižu piešķiršanu, nākamgad RS plāno pašvaldībai lūgt 50 miljonu latu dotāciju. Ja būs spēkā jaunās atlaides, dotācija būs jāpalielina par vairākiem miljoniem latu. Šogad RS piešķirta pašvaldības dotācija 45 miljonu latu apmērā.

Jau vēstīts, ka RS pēc audita un reorganizācijas gada izdevumus samazinājusi par 1,2 miljoniem latu. Ušakovs uzskata, ka šis ietaupījums izmantojams atlaidēm. Tomēr Bemhens norādījis, ka šos ietaupījumus "noēdīs" citi faktori, piemēram, degvielas sadārdzināšanās dēļ izmaksas pieaugs par 1,5 miljoniem latu.

LETA atgādina, ka pērn pirms pašvaldību vēlēšanām pēc apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ierosinājuma Rīgas dome nolēma piešķirt 50% braukšanas atlaidi visiem nestrādājošajiem vecuma pensionāriem līdz 75 gadu vecumam. Pensionāri vecumā virs 75 gadiem Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas var braukt vairākus gadus.

Komentāri (19)

Janis 16.08.2010. 17.28

Tātad tas ir pāri atļautajam priekšvēlēšanu budžetam un SC ir jādiskvalificē.

Nezinu kā krievvalodīgie to neredz – SC ir tādi paši “kampēji” kādi vadīja šo valsti līdz 2009. gada sākumam.

+15
0
Atbildēt

2

    pinkaste > Janis 16.08.2010. 17.40

    …droši vien redz – bet, ja nav starpības ar citiem, par ko tad šiem nebalsot! Tur jau ir tas joks, ka visi vienādi – latvieši balso par latviešu blēžiem, krievi par krievu blēžiem….vai varbūt domā, ka tiesības zagt ir tikai Batjkām?
    Kā man teica viens latvietis- balsošu par SC – ja nu būs kaut savādāk? Ja nē -būšu vismaz mēģinājis.
    Esmu viens no tiem, kurš vēl nav izlēmis – Vienotība???? Ar štokenbergu, kas organizēja pensiju palielināšanas kampaņu, kad valsts jau sāka krist bezibenī???? Ar Kristovski un viņa Ventspils lobijiem? Dombrovski ar Repši, kuri cerēja pašvaldību vēlēšanās kaut ko dabūt Rīgā un neko nedarīja izdevumu samazināšanā un kuru dēļ trieciens bija vēl baisāks???? Dzintara jauniešiem, kuriem tagad ir skolotāji no blēdībās rūdītajiem tēvzemišu kloniem un kuri nespēj piedāvāt neko, izņemot latvieti nepadodies??? Par lemeberga trubu? Par AŠ zagšanu kvadrātā?????? Tas jau vien ir pazemojoši, ka Tev ir jābālso ar dou, kurš mazāk nozags!

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Janis > Janis 16.08.2010. 18.33

    Tas nav pazemojoši, tas ir vienīgais ceļš ārā un pilnīgi normāla parādība, ka ir jāizvēlas mazākais ļaunums.
    Tā jau tā dabiskā izlase strādā – izvēlies labāko un ir cerība nākamajā iterācijā sagaidīt vēl labāku.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

photocom 17.08.2010. 00.09

Nu niluškas ģedi un babkas pavizināsies pa freiju
kur mēnesi līdz viboriem
tad vnukiem/vnučkām nāksies “atmaksāt”
haļavu
za gaz za baņu za parkovku
jā rigas svetki
ko vaijg to vaijg
samoļoti pad vantovim mastom
šitie kā viņus
ūdens matācīkli
tanci šašļikī un pīvā aldaris
ņil sīņā žakētē
reč runās
i ņikakoj adminresūrs
paņatna !

+3
0
Atbildēt

0

pinkaste 16.08.2010. 17.32

Nu feini! Pazīstu vairākus pensionārus, kuru pensijas ir virs 500 ls mēnesī vai kuriem īpašumu vērtība pārsniedz miljonu – arī viņi brauks bez maksas par manu un citu nodokļu maksātāju naudu! Man vienmēr nav bijis skaidrs – par dažiem tūkstošiem privātas naudas, ko izmanto balsu pirkšanai liek cietumā (un pareizi dara!), bet par miljoniem pāsvalības naudas, kas tiek izmantota arī balsu pirkšanai -nē. Tāpat valdošo pietuvinātie čomaki uzņēmumu valdēs, kuri tiek iefīrēti ar vienu mērķi – lai partijām būtu donori un atkal par manu naudu – un trakākais, ka nav jau tādu politisko spēku, kuri to nedara -visi -tai skaitā Vienotībā ietilpstošie – nupat man pastāstīja aizkulises par grozījumiem banku likumos, kas ļautu karginam un krasovickim saņemt piķi par savām dividendēm -lai šo likumprojektu neatbalstītu – tikai piedāvāti brangi kumosi un balsojumi citos jautājumos un to dīlu taisīja JL tai skaitā -gribās vemt!

+4
-2
Atbildēt

4

    itommy_ > pinkaste 16.08.2010. 17.41

    Man arī vairākas lietas nav skaidras par jēlistiem. Nevaru izskaidrot citādi kā ar dīliem. Par tiem citiem tāpat viss skaidrs. Bet ja šitie soļo zem godīguma karoga, bet paši taisa dīlus PAR SLIKTU VALSTIJ – tad tādi ir divreiz maitas.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    itommy_ > pinkaste 16.08.2010. 18.41

    Dažreiz aiz resnas priedes izrādās arī mežs. Daži nespēj saskatīt, un neskaidrošu – kāpēc. Nav jēgas.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Janis > pinkaste 16.08.2010. 18.34

    Kāds te sakars JL?
    Šīs atlaides izgudroja Nils Ušakovs / SC.

    Tu ar savu JL/VD nīšanu jau praktiski esi savu viedokli novedis līdz bezvērtīgam, jo neko citu kā nīšanu tas nespēj piedāvāt.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > pinkaste 16.08.2010. 18.40

    Iz tīvī ņeta: HI hi hi, pagājušā gada vasarā ( vai pavasarī ) RD “atņēma” RS domātos 5 “ļimakus”, atvēlēja tos kampaņai “leave Riga”. Automātiski notika biļešu cenu sadārdzināšanās. :) RD ir pieņēmusi budžetu ar ~ 10 000 000 Ls deficītu, cerot, ka spēs šo naudiņu iekasēt no mūsu IIN 26%. Protams, kopš tā brīža, RD budžeta deficīts tiek palielināts un palielināts, jo gadās “neparedzētie izdevumi” ( sniegs uz galvas un lidmašīnas zem tilta”), bet visā visumā, viss norit perfekti. :) Galvenais, lai labs pī ārs ir niluškam, lai biškekas centrs varētu tikt valdībā un grozīt lielāku piķi, savādāk ar RD budžetu ir par maz. :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu