Publisko, iespējams, Līgas Lembergas konta izdrukas • IR.lv

Publisko, iespējams, Līgas Lembergas konta izdrukas

43
rokasgramata.com

Abu Aivara Lemberga atvašu finanšu dokumentu publiskošanu izmeklēs policija

Pirmdienas rītā mājaslapā www.rokasgramata.com publiskotas, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga meitas Līgas konta izdrukas laikaposmā no 2000.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 3.martam. Gan šo, gan pirms nedēļas notikušo Aivara Lemberga dēla Anrija Lemberga kontu izdruku publiskošanu izmeklēs policija, ziņo aģentūra LETA.

Kopumā pirmdien par Lembergas darījumiem internetā publiskoti 194 dokumenti. Kā informē līdz šim anonīmie mājaslapas ar moto ''Kā nozagt miljardu'' veidotāji: "(..) Jūs beidzot skaidri uzzināsiet, kas ir kārtīgs šopings, ar cik ciparu summām tas sākas un kur ir pasaules jēdzīgākās iepirkšanās vietas.''

Pēcpusdienā mājaslapas veidotāji izplatīja paziņojumu, ka vietnei reģistrēti datoruzbrukumi "ar mērķi panākt, lai informācija, kas atrodama mājaslapā, nebūtu pieejama interneta lietotājiem Latvijā". Tāpēc veidotāji pieļauj, ka tuvākajās dienās jau publicētie un vēl publicējamie materiāli tiks ievietoti vēl vienā vai vairākās vietnēs, kuru adreses tiks darītas zināmas, teikts paziņojumā medijiem.

<p>Mājaslapas veidotāji norāda, ka viņiem ir zināmas uzbrukumā izmantotās IP adreses, kuras, iespējams, saistītas ar personām, kas minētas līdz šim publiskotajos dokumentos. Tomēr ne datoruzbrukums, ne saņemtās sūdzības par informācijas publiskošanu neatturēšot rokasgramata.com turpināt Latvijas sabiedrībai svarīgo ziņu publicēšanu.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas šajā mājas lapā tika publicēti 165 dokumenti, kas bija norādīti kā Aivara dēla Anrija Lemberga toreizējās ''Hansabankas'' kontu izdrukas no 2000.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 23.martam. Anrijs Lembergs nenoliedza, ka tās ir viņa konta izdrukas, paužot sašutumu par to publiskošanu. "Swedbank" kategoriski noliedza, ka dokumenti būtu noplūduši no bankas.

Datu valsts inspekcija (DVI) saskata internetā publicētajos dokumentos “neizpaužamu ziņu izpaušanu” un nosūtījusi informāciju vērtēšanai prokuratūrā. DVI saskata nozieguma pazīmes arī varbūtējo Līgas Lemberga bankas kontu izdruku publiskošanā internetā.

Anrijs Lembergs nodevis iesniegumu par dokumentu publiskošanu Ģenerālprokuratūrai un Kurzemes rajona prokuratūrai. Kā vēsta aģentūra LETA, Ģenerālprokuratūra materiālus nodevusi Valsts policijai, lai tā vērtētu iespējamās nozieguma pazīmes.

Mājas lapas veidotāji pirms kontu publicēšanas paziņoja, ka to rīcībā nonākuši ''simtiem dokumentu'', kas tikšot publiskoti tuvākajā laikā. Tie atklāšot, ''kā Latvijas valstij tika pat ne pārāk likumīgi nozagts tas, kam vajadzēja piederēt mums visiem''.

Ventspils mērs Aivars Lembergs Diena.lv paudis viedokli, ka rokasgramata.com kontu izdrukas publicējis žurnālists Lato Lapsa, kurš skaidru atbildi, vai viņš ir kontu izdruku publiskotājs, nesniedzot.

Patlaban rit tiesvedība, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, dienesta viltojumu, piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Šajā lietā apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis.

Komentāri (43)

disassociative 16.08.2010. 09.45

Patiesībā ir tikai viens jautājums Lembergam, uz kuru būtu jādabū atbildi – kā vienas pašvaldības vadītājs, nenonākot interešu konfliktā, var likumīgi kļūt par multimiljonāru un vai no visiem šiem miljoniem ir nomaksāti nodokļi? Ja cilvēks spēj to pamatot, tad viss ir kārtībā, ja nespēj, nu tad jānomaksā nodokļi.

+28
-2
Atbildēt

8

    janazakovica > disassociative 16.08.2010. 12.05

    ar kadu meru jus merosiet ar tadu ar jums tiks nomerots,ar kadu tiesu tiesasiet ar tadu jums tiks pietiesats un vel klat.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Agnese > disassociative 16.08.2010. 21.16

    Nevis Aivaram ir jāpierāda kā viņš ir ticis pie naudas, bet tiem, kas viņu uzskata par zagli, ir jāpierāda, ka viņš to naudu ir nozadzis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Protams, krimināltiesībās vajadzētu balstīties un nevainīguma prezumpciju, pierādījumu nastu uzliekot apsūdzības izvirzītājam. Attiecībā uz mantiska labuma gūšanu legālā prezumpcija neuzliek neizpildāmu pierādījumu slogu apsūdzētajam. Būtībā pierādīt īpašuma legālu izcelsmi ir pats, kas sastādīt nodokļu deklarāciju. Ir savādi, ka tik daudzi, arī jūs, esat pret legālās prezumpcijas principa ieviešanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 16.08.2010. 12.17

    Kas šobrīd notiek ar šo tiesu pret Lembi? Tiesa mīņājas uz vietas. Un, kamēr valstī likumi ir par labu noziedzniekiem, tik ilgi šo tiesu varēs vilkt. Kamēr iestāsies noilgums. Kas notika ar tiesu pret Laventu? Linezerā tika iekārtota Laventa patversme pret tiesu un viss. Līdzīgi būs ar Lembi. Jau tagad nabadziņš, ja nekļūdos, ir nopircis invaliditāti. Ne par kādu amnestiju es nerunāju. Lai nomaksā nodokļus, vismaz tik daudz būs jēgas no tā visa. Ar patreizējo tiesu praksi tāpat nekādas citas jēgas nebūs.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 16.08.2010. 10.35

    Sākuma pietiek. Tik un tā ļoti daudzām afērām jau varētu būt iestājies noilgums. Neviens nebūs ieguvējs no tā, ka viņš vienkārši sēdēs. Bet, ja nomaksās nodokļos viņš, Škēle savas ārzonas un vēl vesela čupa tādu pašu darboņu, ieguvējs būs valsts budžets. Un par lielām vai pat ļoti lielām summām. Un mācība zēniem arī būs.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Andris > disassociative 16.08.2010. 12.11

    Alias, valsts budžets, manuprāt, vairāk iegūs tieši tad, ja viņš sedēs. Jo tas iespaidos daudzus citus zagļus – simtus vai pat tūkstošus. Bet ja aprobežoties tikai ar nodokļu piedzišanu no nozagtām summām, tas citus zagļus tikai nomierinās. Viņi sāks baidīties vēl mazāk un savu zagšanu tikai pastiprinās. Tas taču ir absolūti izdevīgi – nozagt cik vien var, bet pēc tam samaksat nodokļos tikai ceturto daļu no nozagtā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > disassociative 16.08.2010. 11.45

    alias, nekādas reabilitācijas. Īpašumu atsavināšana un cietums.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > disassociative 16.08.2010. 09.55

    Ja Lembis nespēj pamatot, kā ticis par multimiljonāru, tad ar nodokļu nomaksu pietiek, lai būtu tīrs?!!

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Marija 16.08.2010. 11.14

Uz šo izdruku fona lietderīgi būtu uzsākt diskusiju par progresīvā nodokļa ieviešanu.

+16
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 16.08.2010. 13.45

Ļoti labi, ka, kaut arī nelikumīgi un anonīmi, bet ir publicētas Lemberga bērnu kontu izdrukas. Būtu labi, ja arī viņa paša konta izdrukas un visi citi iespējamie materiāli tiktu publiskoti. Jo šajās izdrukās figurē valstij nozagtā, ne pašu nopelnītā nauda! Ja valsts ir tik bezzobaina un nav spējīga likumīgā veidā nolikt pie vietas valsts izzadzējus, tad gods un slava tam anonīmajam izdruku publiskotājam! Lai tauta redz savus “varoņus” un saprot beidzot, ka šī nauda ir nozagta valstij, tātad – tautai.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu