Aglonā ierodas svētceļnieku grupas • IR.lv

Aglonā ierodas svētceļnieku grupas

30
Inga Nestere, F64

<p>Lielākā grupa – aptuveni 100 cilvēki – mērojuši 330 kilometrus no Jelgavas

Piektdien līdz pusdienlaikam Aglonas bazilikas informācijas centrā bija reģistrējušās 35 svētceļotāju grupas un septiņas individuālo ceļotāju grupas, kurās katrā apvienojušies trīs līdz četri svētceļnieki, aģentūra LETA noskaidrojusi informācijas centrā.

Pagaidām lielākā centrā reģistrētā grupa ir no Jelgavas, tajā ceļu uz Aglonu mērojuši aptuveni 100 cilvēki. Kopumā viņi nogājuši 330 kilometrus, savukārt 450 kilometrus nogājusi svētceļnieku grupa, kas Aglonā ieradusies no Talsiem. Tie ir vieni no lielākajiem attālumiem, ko reģistrētie svētceļotāji veikuši.

Centra darbinieki plāno, ka sestdien lielā skaitā ieradīsies individuālie ceļotāji ar savām automašīnām. Vietas, kur novietot spēkratus, jau esot sagatavotas.

Pagaidām Aglonas bazilikas informācijas centrā nav ziņu par vecāko svētku dalībnieku, tomēr līdz šim jaunākais reģistrētais svētku dalībnieks, kurš kopā ar ģimeni ieradies Aglonā, ir četrus mēnešus vecs bērns.

Kā katru gadu, arī šogad uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem 15.augustā no dažādām Latvijas pilsētām un ciematiem ar kājām dodas dažādas svētceļnieku grupas. Sestdienas vakarā Aglonā norisināsies Krusta ceļš, bet svētdien – Svētā Mise, un arī to tiešraidē demonstrēs Latvijas Televīzija.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu