Neatklāj, kas samaksājis Munkevica drošības naudu • IR.lv

Neatklāj, kas samaksājis Munkevica drošības naudu

10
Lita Krone, LETA

Munkevics var atgriezties deputāta krēslā Jūrmalas domē

Trešdienas pēcpusdienā no Centrālcietuma izlaists bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala – mūsu mājas"), kurš apsūdzēts 5000 latu kukuļa došanā, ziņo BNS.

Munkevica advokātsadvokāts Aivo Leimanis  aģentūrai LETA nevarēja atbildēt, kur ņemti līdzekļi drošības naudas iemaksāšanai.

Leimanis norādīja, ka vienīgais drošības līdzeklis, kas viņa klientam tagad piemērots, ir drošības nauda, kas nozīmē, ka Munkevics var pildīt deputāta amata pienākumus Jūrmalas domē. Domes pārstāve Inese Auniņa BNS sacīja, ka saskaņā ar likumu līdz brīdim, kamēr nav stājies spēkā Munkevicu notiesājošs spriedums, viņam nekas neliedz pildīt deputāta pienākumus un saņemt par to atalgojumu.

Kā novēroja BNS, Munkevics bija tērpies uzvalkā, smaidīja un apskāvās ar dzīvesbiedri, kura viņu sagaidīja pie cietuma vārtiem. Munkevics plašā sarunā neielaidās, tomēr apliecināja, ka neizvairīsies no izmeklēšanas. Lūgts novērtēt viņam uzrādītās apsūdzības, bijušais mērs atbildēja: "Tā bija mana bijušā partijas biedra [Māra] Dzenīša provokācija. Viņš ar savas avīzes redaktoru organizēja ierakstus un, ja tas nebūtu, tad jau arī nekas nebūtu bijis." Taujāts, kā interesēs Dzenītis tā rīkojies, Munkevics vien norādīja, ka "tās ir politiskās cīņas un metodes, kādas katrs izvēlas".

Jūrmalas tiesa 2.augustā akceptēja viņa atbrīvošanu pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu, tomēr Munkevics cietumu varēja pamest tikai tad, kad nauda tika ieskaitīta, vēsta BNS. Munkevics Centrālcietumā atradās kopš 20.maija.

Munkevicam lietā apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam. Apcietinājumā joprojām atrodas Pīrants.

Munkevica attieksme pret uzrādīto apsūdzību joprojām ir nemainīga, proti, nekādu kukuli viņš nevienam neesot devis, aģentūrai LETA sacīja advokāts Leimanis.

Komentāri (10)

putekliic 12.08.2010. 09.15

Tās ir personas, kuras ir visvairāk ieinteresētas, lai Munkevicu attaisno. Pretējā gadījumuā viņš var pavilkt līdzi arī pašus galvotājus, kuri, šaubu nav, ir lielākie “labuma guvēji”.

+3
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 11.08.2010. 22.08

Cik amizanti! Paradoksāli! Deputāts, kurš izmantojot dienesta stāvokli pieņēmis kukuli un lobējis atsevišķus uzņēmējus, atkal pieņem lēmumus!?
Vai nav laiks mainīt likumdošanu – liegt ieņemt valstiski atbildīgus amatus personām, pret kurām ierosināta krimināllieta, līdz brīdim, kamēr persona nav attaisnota!?

+3
0
Atbildēt

2

    archoftriumph > markonimarkoni 12.08.2010. 08.57

    domaju ka tiesai nebija probleemas paraleeli drosiibas naudai noteikt piemeeram maajas arestu un protams ka liegt piedaliities domes darbaa kuraa piedaloties aizdomaas turamais sevi jau bija sasmuceejis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > markonimarkoni 12.08.2010. 03.36

    … nekas nebuus viņi paši likumus nosaka un stipendiaati noformee oficiaalo pieņemšanu , pa virsu itkaa izsludina pašu ielikts prezidents , kuram ļauts virinaat muti lai reņģeedaaji iedomaatos visu ejam kaa pa sviestu , nekas nemainiisies , kameer Streipa vaardiem runaajot visu valstii noteiks bandas…. tadeeļ buusim sapratiigi veeleešanaas , veel paaris saemas un tad desmit saeimas nevarees šos cuukrakumus noliidzinaat , buus naaviigi gruuti sakaartot sačakareeto likumdošanu un tiesiskumu valstii … smagos noziegumos apsuudzeets bez paraksta tiesiibaam pilseeteles meers populaaraakais cilveeks valstii ,jau valsts simbols …tas ir pasaules liimeņa kauna traips !!!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

kriksis_ 11.08.2010. 18.54

… Šlesers. Kurš gan cits? :D

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu