Kolāts: radio turas pie līdzsvara principa • IR.lv

Kolāts: radio turas pie līdzsvara principa

103

Premjera birojā uzskata, ka ierobežojums ir nepamatots

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts ceturtdien, iepazīstoties ar sīkāku informāciju par LR lēmumu neaicināt vairs premjeru Valdi Dombrovski (JL) uz iknedēļas rīta interijām, noraida  pārmetumus, norādot, ka šobrīd “ekonomiskās un politiskās dzīves intensitāte” ir mazinājusies, turklāt priekšvēlēšanu laikā sabiedriskajā medijā jāievēro politiskā līdzsvara princips. 

Ceturtdien izplatītajā paziņojumā medijiem Kolāts uzsver, ka premjers ir vienīgā “amatpersona, kura intervijām Latvijas Radio 1. programmā piemita noteikta regularitāte.” “Līdz ar to medijos izskanējusī frāze, ka citām amatpersonām nav nekādu ierobežojumu, ir, atvainojiet, kroplīga, jo nevienai citai amatpersonai arī nebija nekādas privilēģijas šajā aspektā, “ uzsver Kolāts.

Kolāts arī skaidro, ka Dombrovskim vēl ir plānotas intervijas krievu valodā LR 4. programmā „Doma laukums” 26. augustā un 10. septembrī, kā arī vienu reizi septembrī – lielajā „Krustpunktu” raidījumā. “Jebkuros notikumos, kur nepārprotami ir svarīgs Ministru prezidenta viedoklis- visaptveroši starptautiski līgumi, lielas dabas kataklizmas, budžeta projekts, problēmas koalīcijā vai tml.- šis viedoklis tiks arī vaicāts un Dombrovska kungs uz studiju tiks aicināts, “ pauda Kolāts.

Jau vēstīts, – lai nepieļautu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu kampaņai, LR nolēmis pirms vēlēšanām ierobežot interviju skaitu ar Dombrovski.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne Ir.lv stāstīja, ka no LR puses ir informēta, ka līdz Saeimas vēlēšanām 2.oktobrī Dombrovskim ieplānota tikai viena intervija radio, kas varētu notikt 8.septembrī.

Premjers šādu ierobežojumu uzskata par nepamatotu, jo no Dombroska puses nekad iepriekš neesot saskaņoti jautājumi, žurnālisti varējuši uzdot to, ko vēlas. “Ja kādam ir bažas, ka Dombrovskis var sākt aģitēt, tad vienojamies par to, ka tas nenotiks,” sacīja Krapāne, norādot, ka, neskatoties uz priekšvēlēšanu laiku, valdība turpina darbu un sabiedrībai jābūt iespējai uzklausīt informāciju no premjera.

Komentāri (103)

buchamona 11.08.2010. 18.15

Kolāts pieļāva, ka Dombrovska viedoklis ziņās un citos raidījumos parādīsies, ierobežots tikšot vien ierasto interviju skaits.+++ Krīzes laika premjeram tiek ierobežota iespēja uzrunāt iedzīvotājus, lai skaidrotu valstī pieņemto lēmumu jēgu.Laikam tādu politisku sviestu vēl nav izdevies sakult nevienā citā pasaules valstī. :)

+45
-2
Atbildēt

1

    armn > buchamona 11.08.2010. 18.19

    pilnigi piekriitu. Varbuut kriizes laikaa pirms veeleeshanaam uz kaadu pus gadu vispaar atlaist valdiibu, lai nav premjerministra, lai “visi ir vienaadi” un dazi, kas var nopirkt medijus ir “veel vienaadaaki “…

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

kriksis_ 11.08.2010. 17.58

Izskataas, ka kaadam ir bail no Dombrovska. Protams, LNT var reklameet PLL no riita liidz vakaram, uz to mees pieveram acis. Kas iisti notiek shai valstii? Viss ir perkams un ietekmeejams?

+35
-4
Atbildēt

1

    www.vecamate.lv > kriksis_ 12.08.2010. 03.50

    Nezinu gan,kam varētu būt bail no visādi cienījamā Dombrovska.. ,nu nav viņš pat Godmaņa tēla frekvence.. Par principu var diskutēt, bet re jokaini sanāk.. sabmedijam, tātad jāpopularizē varas bildi.. ,lai arī pēc idejas,sabmedijam būtu jādod tikpat proporciju arī pārējiem..,vienādi, demokrātiski.. nu, ja sabmedijs..Lnt, uc, pirkto kantoru izpildīšanās kaut kā maina principus? :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

mxblack 11.08.2010. 19.04

Tā ir atklāta un nekaunīga cūcība. Dombrovskim var gāzt virsū pēdējos mēslus, bet viņš pat nevarēs aizstāvēties. No Kolāta tādu nekaunību gan negaidīju. Ja viņš cer ka tādēļ Vienotība zaudēs vēlēšanās, tad viņš rūgti maldās. Vienotībā ir sagājušas tieši tās partijas, kuras ir vismazāk sasmērējušās ar zagšanu, bet tam šodien ir lielākā nozīme. Dombrovska paveiktais vēlēšanās vienalga ies viņam pa priekšu, to nekādi nevar noslēpt, vai noklusēt. Bet apmelotāji jau mums visiem ir sen pazīstami, un viņu neķītrā melošans ir apriebusies līdz kaklam.

+24
-4
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu