Baleta zvaigznes Jūrmalā • IR.lv

Baleta zvaigznes Jūrmalā

24
Elza Leimane un Raimonds Martinovs. Foto - Elmārs Rudzītis, f64

Ceturtdien, 12.augustā plkst 19.30 Dzintaru koncertzālē notiks 11. starptautiskais baleta festivāls “Baleta Zvaigznes Jūrmalā”.

Festivālā šogad piedalīsies Londonas Koventgārdenas Karaliskā baleta zvaigzne – spāniete Icjara Mendisabala (Itziar Mendizabal), Leipcigas baleta zvaigzne – francūzis Žans Sebastjēns Kolo (Jean-Sebastien Colau) un Krievijas akadēmiskā Lielā Teātra primabalerīna – Marianna Rižkina (Marianna Ryzhkina), paziņojuši pasākuma rīkotāji.

Festivālu kā krāšņu vasaras ziedu buķeti veidos arī pārējie dalībnieki – ne mazāk izcilas baleta zvaigznes, tādas kā Krievijas akadēmiskā Lielā teātra solists Andrejs Merkurjevs, Monte Karlo baleta solisti – zviedriete Natālija Nordkvista (Nathalie Nordquist) un beļģis Jeroens Verbrugens (Jeroen Verbruggen); Tulūzas Baleta Du Capitole solisti – brazīliete Žuljana Bastosa (Juliana Bastos) un kazahs Kazbeks Ahmedjarovs (Kazbek Akhmedyarov).

Uzstāsies arī Latvijas Nacionālās baleta solisti Elza Leimane un Raimonds Martinovs, Juka Mijake un Arturs Sokolovs, un Latvijas Nacionālās baleta kordebalets.

Šis būs vienpadsmitais gads, kopš augusta mēnesī uz Dzintaru koncertzāles skatuves norisināsies festivāls Baleta Zvaigznes Jūrmalā. Tā ilggadējais vadītājs un dvēsele ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Pateicoties viņa aizrautībai un mīlestībai uz baleta mākslu festivāls ir audzis un pilnveidojies; Jūrmalā ik gadu baleta cienītāji ir varējuši novērtēt dažādu horeogrāfu rokrakstus un priecāties par izcilām baleta zvaigznēm no visas pasaules, kā arī festivāls ir iespēja topošajiem baleta māksliniekiem vērot un, pie iespējas, dalīties starptautiski atzītu meistaru profesionālajā pieredzē.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu