Vietvārdu komisija dod zaļo gaismu Podnieka ielai • IR.lv

Vietvārdu komisija dod zaļo gaismu Podnieka ielai

22
Rīgas Kinomuzeja arhīvs

Decembrī atzīmēs Podnieka 60.gadskārtu

Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija otrdien nolēma kādu Šmerlī ieplānotu ielu nodēvēt leģendārā kinooperatora un režisora Jura Podnieka vārdā, vēsta BNS.

Iela, kam noskatīts Jura Podnieka vārds, jau iezīmēta pilsētas plānā, un to iecerēts izbūvēt tuvāko gadu laikā. Tas bijis jau iepriekš noteikts mērķis ielai dot nosaukumu jau pirms tās izbūves, stāsta komisijas vadītāja Vija Virtmane.

Komisijas priekšlikumam gan ir tikai ieteikuma raksturs un gala lēmums jāpieņem Rīgas domei. Virtmane pauda cerību, ka domei lēmumu par ielas nodēvēšanu Podnieka vārdā izdosies pieņemt līdz decembrim, kad būs kinooperatora 60.gadskārta.

Lūgumu kādu no galvaspilsētas ielām pārdēvēt Podnieka vārdā Rīgas domē iesniegusi Jura Podnieka studija un žurnāla "Otkritij gorod" galvenā redaktore Tatjana Fasta.

Komentāri (22)

aivarstraidass 10.08.2010. 19.28

Visu cieņu Podniekam – gan kā dokumentālā kino radītājam, gan arī kā drosmīgam politisko notikumu (t.sk. 13.janvāra Viļņas televīzijas torņa) attēlotājam! Ja jau tā būs jauna iela Šmerlī, tad viss ir kārtībā. Arī Rīgas kinostudija kādreiz bija Šmerlī. Tas ir vēl labāk, nekā pārsaukt esošu ielu, jo nerada nevienam neērtības.

Varētu J.Podnieka piemiņas iemūžināšanu saistīt ar komunikāciju zinātnes studiju programmu (nosaucot viņa vārdā kādu mācību ēku vai piemiņas auditoriju). Topošajiem žurnālistiem jāpiedāvā kāds drosmīgs ideāls viņu profesijā; lai vienīgais “ideāls” nekļūtu Kleckins ar savu sabojāto horizontālo taimkodu.

+7
0
Atbildēt

1

    Eliks > aivarstraidass 10.08.2010. 20.31

    Ļoti labs ierosinājums. Pilnībā piekrītu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 10.08.2010. 19.04

Ļoti ceru, ka Jura Podnieka vārds netiks ierauts kaut kādās politiskās spēlēs un ar viņa vārdu netiks mēģināts tikt vaļā no Dudajeva ielas.
Protams, Juris Podnieks ir pelnījis “savu ielu” Dienas komentos šajā sakarā tika minēta Citadeles iela, kur esot bijusi viņa studija

+4
0
Atbildēt

2

    justs > buchamona 10.08.2010. 19.24

    Nevis esot bijusi, bet vēl joprojām ir!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AErnstreits > buchamona 11.08.2010. 06.12

    Ar ko Dudajevs ieveerojams?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu