Arī Lietuvas prezidente pošas uz Maskavu • IR.lv

Arī Lietuvas prezidente pošas uz Maskavu

33
AFP/LETA

Diplomāti saskaņo darba kārtību, vizītes datums vēl nav zināms

Gatavošanās Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites gaidāmajai vizītei Maskavā norit pilnā sparā, un pa diplomātiskajiem kanāliem pašlaik tiek saskaņota tās iespējamā darba kārtība, otrdien vēsta laikraksts "Lietuvos žinios".

Prezidentes ārpolitikas padomnieks Darjus Semaška laikrakstam norādīja, ka Grībauskaite ir novērtējusi Medvedeva pavasarī pausto ielūgumu ierasties Maskavā un pašlaik notiek vizītes laikā apspriežamo jautājumu sagatavošana. "Tiklīdz būs sagatavotas divpusējās vienošanās un vizīte, tiks noteikts datums," sacīja Semaška.

Neoficiāla informācija liecina, ka Lietuvas prezidentes vizītes laiks Maskavā būs atkarīgs no tā, cik veiksmīgi notiks divpusējo sadarbības līgumu koordinācija. Arī Lietuvas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi, ka diplomāti aktīvi gatavojas šim Grībauskaites braucienam.

Jau vēstīts, ka Grībauskaite bija uzaicinājusi Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu uz Lietuvas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienas svinībām 11.martā, taču viņš paziņoja, ka tajās nevarēs piedalīties. Tomēr Medvedevs savā vēstulē aicināja Grībauskaiti ierasties vizītē Krievijā viņai izdevīgā laikā.

Prezidentes preses sekretārs Lins Balsis iepriekš ir norādījis, ka gaidāmās vizītes laikā būs iespējams apspriest aktuālās problēmas, nevis "tikai simboliski piedalīties pasākumā, kopā ar citu valstu pārstāvjiem pastāvēt parādē", tādējādi atsaucoties uz Grībauskaites lēmumu nepiedalīties Uzvaras dienas svinībās 9.maijā Maskavā.

Rudenī gaidāma arī Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā.

Komentāri (33)

P_Dancis 10.08.2010. 13.53

“gaidāmās vizītes laikā būs iespējams apspriest aktuālās problēmas, nevis “tikai simboliski piedalīties pasākumā, kopā ar citu valstu pārstāvjiem pastāvēt parādē””

Šo vajadzētu izlasīt Zatleram, Riekstiņam un Ronim, un rūpīgi pārdomāt, ko īsti Zatlers pārstāvēja, godinot Staļina uzvaru.

+4
-1
Atbildēt

2

    Jānis Blumbergs > P_Dancis 10.08.2010. 14.07

    Zatlers pastāveja un pārstāvēja, parunāja, sniedza ļoti vērtīgas intervijas tai sakarā. Tas bija labi darīts. Uzzināja, kā uzvarētājiem ar veselību, re, kā tagad ‘galva kūp’ — jūtu līdzi, a ko? Saruna ir jāuztur, lai arī _small talk_, bet ar _big bird_ (kā nu ne – divgalvains taču). Katra galva iespējams domā pa savam, un kopā daudz ausu

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > P_Dancis 10.08.2010. 18.34

    Man šķiet, ka pati Latvijas prezidenta klātbūtne neoimperiālisma svētkos tika daudz vairāk pamanīta kā šīs “ļoti vērtīgās intervijas”.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

astra_ozo 11.08.2010. 09.52

jābrauc un jāsadarbojas protams ir,
bet nu Krievija, nešaubos, sagaida no Baltijas valstīm vasaļa veida sadarbību. Domāju, ka viens no iemesliem, kāpēc Putļers netikās ar VVF un Adamku ir tas, ka ar viņiem būtu jārunā ar tulka starpniecību. Un to nu šovinistiem būtu grūti norīt, ka kaut kāda mazas pseido (pēc viņu domām) valsteles prezidents varētu runāt savā valsts valodā, ar tulka starpniecību, nevis tajā, ko viņi PAŠI dēvē par “mogučij”…. :)))

+1
0
Atbildēt

0

Jānis Blumbergs 10.08.2010. 13.43

Vissvarīgākais ir kopējās vēstures saprašana, leišiem ir tāds vēsturnieks dr. Letas Palmaitis, un šķiet, ka pie krieviem ir populārs viņa stāsts

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu