Fliks nesola drīzumā atdot atpakaļ “airBaltic” preču zīmes • IR.lv

Fliks nesola drīzumā atdot atpakaļ “airBaltic” preču zīmes

134
Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Flika uzņēmums par “airBaltic” preču zīmēm iemaksājis vismaz 3,6 miljonus

Aviokompānijas "airBaltic” vadītājam Bertoltam Flikam piederošā “Baltijas Aviāciju sistēmas” par “airBaltic” prečuzīmju iegādi uzņēmumam pārskaitījusi 3,6 miljonus latu, bet prečuzīmju atdošana atpakaļ uzņēmumam notiks tā, lai “neietekmētu “airBaltic” finansiālo stāvokli”, atturoties nosaukt konkrētu laiku, kad tas varētu notikt, žurnālistiem otrdien sacīja Fliks.

Kā skaidroja Fliks, viņa privātais uzņēmums “Baltijas Aviācijas sistēmas”, iegādājoties preču zīmes, pārskaitījis pirmo iemaksu – 3,6 miljonus latu, pārējo bija iecerēts samaksāt saskaņā ar vienošanās grafiku. Uz jautājumu, kad Flikam piederošais uzņēmums atdos atpakaļ preču zīmes, Fliks atbildēja nekonkrēti.

Fliks un satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) otrdien valdības ēkā bija sarīkojuši improvizētu preses konferenci, kurā skaidroja, ko tad īsti Gerhards zinājis par preču zīmju pārdošanu un ko ne. Šajā preses konferencē Gerhards taisnojās, ka ir ticies ar Fliku un konceptuāli tika pārrunāts, kā “sakārtot preču zīmju jautājumu”, taču par pārdošanu Flika uzņēmumam viņš neesoit zinājis. Savukārt Fliks vairākkārtīgi centās uzsvērt, ka visas problēmas “bijušas savstarpējā komunikācijā” un, iespējams, viņš, stāstot par iepriekšējo tikšanos ar ministru, esot pārpratis Gerhardu.

Fliks otrdienas rītā intervijā LNT sacīja, ka Gerhards zīmola pārdošanai piekritis. "Ar ministru šis darījums tika apspriests vismaz trīs reizes, pirms tas aizgāja uz padomes sēdi. Personīgi runāju ar ministru valsts sekretāra klātbūtnē. Arī padomes priekšsēdētājs izrunājās ar ministru. Padome darījumu vienbalsīgi atbalstīja," stāstīja Fliks.

Uz jautājumu, vai Gerhardam tādā gadījumā, ja viņš bija informēts par šo jautājumu, bija pamats atcelt “airBaltic” padomes locekļus, ministrs otrdien žurnālistiem atbildēja apstiprinoši, joprojām uzsverot, ka nebija informēts par atsevišķām šī jautājuma detaļām.

Gan Fliks, gan Gerhards apgalvoja, ka turpmāk komunikācija tiks uzlabota. Pēc Flika domām, “ir sacelta vētra ūdensglāzē”, tāpēc, viņaprāt, turpmāk nacionālās aviosabiedrības vadība būtu jāuztic visaugstākajām Satiksmes ministrijas amatpersonām – pašam ministram, kas tā esot daudzās ārvalstīs.

Gerhards preses konferencē atkārtoti apliecināja, ka “airBaltic”preču zīmes tiks atdodas atpakaļ uzņēmuma īpašumā, bet Fliks izteicās, ka ““airBaltic” ir tik liela vērtība, cik tā zīmolam”, vienlaikus uzsverot, ka visu akcionāru interesēs ir, lai šim uzņēmumam būtu labi finanšu rādītāji.

Aizbildinoties ar laika trūkumu, Fliks un Gerhards atteicās atbildēt uz citiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka “airBaltic” pagājušā gada nogalē pārdevusi visas savas prečuzīmes Flikam piederošajam uzņēmumam. Šāda rīcība no uzņēmuma puses tika skaidrota ar to, ka neviena banka tobrīd neesot vēlējusies aizdot naudu uzņēmumam un šis risinājums ticis uzskatīts par labāko.

Komentāri (134)

disassociative 10.08.2010. 08.59

Bija labi plānota afēra, bija plānots, ka izdosies noklusēt. Nesanāca. Bet nu Gerhardam par šo te būtu jāatkāpjas. Nez vai varētu salīdzināt Gudeles zemeņu torti ar izšeptētu zīmolu? Gudele atkāpās, Gerhards pie krēsla pielipis. Kāda afēra nākamā prātā un kurš no tā nopelnīs?

+40
-2
Atbildēt

5

    Pēterītis > disassociative 10.08.2010. 09.49

    Nepiekrītu.
    Sodāma būtu padome. Bet Gerhardam atzinība, ka atklāja iecerēto afēru, kamēr Patentu valde nebija reģistrējusi īpašnieka maiņu. Pretējā gadījumā būtu tiesas darbi ar mazām izredzēm vinnēt.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    markonimarkoni > disassociative 10.08.2010. 14.32

    Jāaa, interesanti, kāpēc TP nepieprasa Gerharda demisiju, ja Mūrnieces demsisju pieprasīja par “nesamērīgu rīcību” saistībā ar neo lietu, bet Kampara gadījumā demisiju pieprasīja par it kā lēno ekonomisko izaugsmi!?
    Vai tik gali galu galā nenovedīs pie kāda PLL biedra interesēm!?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    laila zirina > disassociative 10.08.2010. 14.47

    6) Kad “BAS” būs pietiekami uzkrājis spēkus, AirB zīmola uzturētājs pārtrauks attiecības ar veco AirB. Tai pašā laikā tiks paziņots, ka “valdības neizdarības, birokrātijas dēļ” vecais uzņēmums nav spējis veiksmīgi funkcionēt. F. to atdos valstij, kopā ar parādiem un zaudējumiem.
    7) BAS turpmāk strādās ar veiksmīgi un agresīvi attīstīto AirB. zīmolu. Lidmašīnas, telpas, personālu jau var noīrēt kad un kur gribi. Ja kāds Latvijā daudz pukstēs, tad darīs LT, ESTvai pat FI.
    8) Legālais zīmola turētājs var ar to rīkoties pēc saviem ieskatiem. Privātai firmai ne Dombrovskis, ne Kampars, pat ne VVF neko nevar norādīt.

    Tas, ka pingvīni aiz muguras apsaukās dažādos nesmukos vārdos, to jau var kaut kā pārdzīvot. Tādēļ jau smalkā villā šampanietim ledus neizkusīs un Mercdes limo riepās spiediens nemainās. Un vispār Latvijā mīl apsviedīgus ziķerus.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    laila zirina > disassociative 10.08.2010. 14.46

    Vai vēlaties zināts mistera F. iespējamos tālākos soļus?
    1) Pagaidīs kamēr norims “vētra ūdens glāzē”, sabiedrība atslābs, uzmanību novērsīs vēlēšanu kaislības un politiskie ķīviņi jaunajā Saeimā. Perfekts laiks, lai ietītu afēras patieso būtību putekļos.
    2) F. privātajā uzņēmumā “BAS” pamazām tiks veidotas paralēlas struktūras esošajam AirB.
    3) “BAS” paralēlai struktūrai klusi tiks atļauts izmantot “AirB.” vārdu.
    4) Viss veiksmīgais un peļņu nesošais bizness pamazām aizplūdīs uz šo uzņēmumu. Tai skaitā pelnošie reisi, biznesi, utt.
    5) Vecajam AirB. paliks zaudējumus nesošās lietas, saistības, utt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 10.08.2010. 10.17

    A par ko Gerhardam atzinība? Viņš taču pirms darījuma jau zināja par tāda darījuma plānošanu un pats akceptēja. Tātad akceptēja rupju afēru. Nevis atzinība, bet restes viņam pienākas.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

laila zirina 10.08.2010. 09.00

Vai ar to Fliks saka, ka satiksmes ministrs atklāti melo?

+25
-1
Atbildēt

6

    laila zirina > laila zirina 10.08.2010. 11.06

    Nē, es neticu, ka LNT ir kabatas TV. Es ticu, ka tā ir objektīva, korekta televīzija, kurā ciena viedokļu daudzveidību. Nevar būt tā, ka Ēķis sabiedrības informēšanas misiju ir konvertējis lētā, sev tīkamu politiķu propogandas stabulē. Andrejs Ēķis ir Latvijas patriots un inteliģents cilvēks, kurš tic Latvijas valsts dibinātāju demokrātiskajam sapnim par Latviju kā modernu, Eiropa valsti. Tādu valsti kur ciena ikvienu pilsoni no strādnieka līdz lielrūpniekam. Kur uzņēmēji ir cilvēki, kas pie turības tikušai ar savu prātu, darbu un uzņēmību, nevis brutāli izšiverējot valsts kasi. Es neticu, ka Ēķis gatavs atbalstīt spēkus, kas regulāri vizinās uz Maskavu un skatās multenes ar apšaubāmiem austrumu oligarhiem.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > laila zirina 10.08.2010. 12.04

    ….Tu esi sarkasma meistars!!!!… :)))

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    laila zirina > laila zirina 10.08.2010. 09.21

    Protams, abi neizklausās pārliecinoši. Tomēr pats būtiskākais ir tas, ka Fliks būtība saka, ka Satiksmes ministrs runā nepatiesību. Tas ir – melo. Piedevām viņš ir noslēpis valstij tik būtisku faktu no valdības vadītāja. Žēl, ka LNT žurnālisti nespēja pajautātat – kādēļ Satiksmes ministram, valsts skeretāram vajadzēja šo tik būtisko informāciju noklusēt tik daudzus mēnešus? Vai tas tik svarīgs jautājumus, kuru jāizlemj valdībai pirms nevis pēc notikušā? Kāpēc Fliks par to nerunā un vinam neviens nejautā?
    Un pats galvenais – kāpēc žurnālists tieši nepajautāja – Fliks kungs, vai ar to sakat, ka satiksmes ministrs Gerhards melojis valtijs par gandrīz 10 miljonu latu darījumu?

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    vilcina_ieva > laila zirina 10.08.2010. 09.05

    Patiesībā melo abi divi… Un abiem arī no amatiem būtu jāaiziet…

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > laila zirina 10.08.2010. 09.37

    Tu tiešām esi naivs – lai kaut ko tādu pajautātu, ir jābūt profesionālam žurnālistam, nevis kabatas televīzijas algotam tekstu lasītājam ;))

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > laila zirina 10.08.2010. 09.31

    …kāpēc nepajautāja?….un Tu gribēji, lai LNT žurnālisti…ko tādu pajautātu?!!!!…TV, kur tiek saskaņoti jautājumi un atbildes?!!!…naivais!!!….

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 10.08.2010. 09.02

galvenais ka viņi visi ir kristāltīri un stāsta vienmēr baltu patiesību un neko nenoklusē:) Nu ja tā tiešām ir un Gerhards bija lietas kursā – tad apnicies jau pieminēt šo vārdu salikumu -ja mēs būtu “civilizētā normālā valstī” – šai būtu jābūt Gerharda pēdējai darba dienai ministra amatā..nu ja pats neprotas tad premjeram būtu jāpalūdz..

+25
-1
Atbildēt

1

    runivs > ltvpanorama 10.08.2010. 13.23

    Civilizētā un tiesiskā valstī pilsoniskās sabiedrības sašutums būtu bijis tiks liels, ka par šādiem darījumiem ar valsts īpašumu ministrs būtu bijis spiests atkāpties. Darbotos politiskās atbildības princips, kad TB/LNNK + VL izmestu šādu personu no saraksta, jo pretējā gadījumā civilizēti un saprotoši vēlētāji par tādu sarakstu nebalsotu. Diemžēl mēs esam tādi, kādi esam.
    Ja Dombrovskis rīkotos tā, kā Jūs sakāt, valdība pēc dažām dienām kristu. Tas pašlaik nav vajadzīgs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu